Zelená slaná roláda fotorecept

zirafninka1 - fotkazirafninka1, 29. decembra 2010

Slaná chuťovka na dlhý zimný večer.

Suroviny

Na cesto:
500 g
250 g
250 ml
Na náplň:
50 g
50 g
50 g
6 - 10 ks
3 strúčiky
 mrazený
  na potretie
  a korenie podľa chuti




Postup

  1. 1

    Z múky, smotany a cery spracujeme vláčne nelepivé cesto, vyvaľkáme do obdĺžnika. Cesto nie je potrebné podsypávať.

    Zelená slaná roláda (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pór nakrájame na tenké prúžky, syry nastrúhame alebo pokrájame na drobné kocky. Šampiňóny očistíme a nakrájame na plátky.

    Zelená slaná roláda (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Rozmrazený, vyžmýkaný špenát ochutíme roztlačeným cesnakom, čiernym korením, bylinkovou a cesnakovou soľou a na malom plameni za občasného miešania varíme, aby sa odparila tekutina.

    Zelená slaná roláda (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    V panvici na troche oleja opražíme pór.

    Zelená slaná roláda (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pridáme šampiňóny.

    Zelená slaná roláda (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Ochutíme a opražíme kým šampiňóny nezmäknú.

    Zelená slaná roláda (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Syry

    Zelená slaná roláda (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    a petržlenovú vňať môžeme prihodiť k póru a šampiňónom alebo ich do rolády pridáme zvlášť.

    Zelená slaná roláda (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Pripravené cesto natrieme hustou špenátovou kašou.

    Zelená slaná roláda (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Pridáme pór, šampiňóny a syry. Zrolujeme, potrieme vajíčkom, posypeme bylinkovou soľou a sezamovými semienkami. Vo vyhriatej rúre pečieme cca 40 min.

    Zelená slaná roláda (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

julica
Robievam veľmi často, ale jednoduchšie: zredukovaný špenát s množstvom cesnaku natriem na lístkové cesto, posypem syrom, niekedy položím aj šunku. Je to rýchlovka
zirafninka1
Dakujem. Jasne. Aj moja prva spenatova rolada bola z listkoveho cesta. Celkovo su vsetky rolady z listkoveho cesta velmi jednoduche aj rýchle. Samozrejme len ak si to cesto kupime uz hotove:)







SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia