Tento guláš sme robili zo švagrom minulú hubarskú sezónu keď sme boli spolu na hubách. Odporučam
Postup
-
1
Na začiatok ide jedna partia nazberať huby a druha pripravuje potrebné suroviny. Očistenú cibuľu pokrájame nadrobno a speníme na rastlinnom oleji alebo masti. Pridáme mletú červenú papriku,očistené a na väčšie kusy pokrájané huby, soľ,drvenú rascu,mleté čierne korenie a dôkladne premiešame. Podlejeme a pridáme zeleninovú papriku zbavenú jadrovníka, ktorú sme pokrájali na tenké rezance,rajčiaky pokrájané na osminky.
- 2
Prikryjeme a dusíme. Asi 15 minút pred dohotovením pridáme očistené a na kocky pokrájané zemiaky a dolejeme vody podľa potreby tak, aby guláš mal spravnú hustotu. Ak by sme to trocha prehnali z vodou tak na zahustenie použijeme posrúhany suroví zemiak.Uvaríme do mäkká. Hotový guláš dochutíme ešte rozotretým cesnakom a majoránom. Namiesto papriky a rajčiny môžeme použiť lečo.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Inak receptík fain....