Hubový kotlíkový guláš

peter64 - fotkapeter64, 18. februára 2011

Tento guláš sme robili zo švagrom minulú hubarskú sezónu keď sme boli spolu na hubách. Odporučam

Suroviny

2 ks
400 g
1 ks
2 ks
200 g
3 strúčiky




Postup

  1. 1

    Na začiatok ide jedna partia nazberať huby a druha pripravuje potrebné suroviny. Očistenú cibuľu pokrájame nadrobno a speníme na rastlinnom oleji alebo masti. Pridáme mletú červenú papriku,očistené a na väčšie kusy pokrájané huby, soľ,drvenú rascu,mleté čierne korenie a dôkladne premiešame. Podlejeme a pridáme zeleninovú papriku zbavenú jadrovníka, ktorú sme pokrájali na tenké rezance,rajčiaky pokrájané na osminky.

  2. 2

    Prikryjeme a dusíme. Asi 15 minút pred dohotovením pridáme očistené a na kocky pokrájané zemiaky a dolejeme vody podľa potreby tak, aby guláš mal spravnú hustotu. Ak by sme to trocha prehnali z vodou tak na zahustenie použijeme posrúhany suroví zemiak.Uvaríme do mäkká. Hotový guláš dochutíme ešte rozotretým cesnakom a majoránom. Namiesto papriky a rajčiny môžeme použiť lečo.

Diskusia k receptu

3sandra3
huby mám veľmi rada.... takýto guláš by mi určite chutil
tinca
@peter64 mňam hneď by som si dala, je to vynikajúca bašta, z húb môžem všetko, vlete ho urobím
pacun110
Treba si trochu dávať pozor na zahusťovanie postrúhaným zemiakom. Tento má chuť klesnúť na dno a pripáliť sa tam. Ale dá sa tomu zabrániť, intenzívnejším miešaním.
Inak receptík fain....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia