Cesnakové pečivo
Cesnakové pečivo

Cesnakové kolieska fotorecept

tejaja - bez fotkytejaja, 13. augusta 2024
Cesnakové kolieska (fotorecept)
Foto: tejaja

Drobné slané pečivo sa vždy zíde, hlavne, ak čakáme návštevu, ale aj na rodinnú oslavu, prípadne len tak na zobkanie.

30 (+ kysnutie) minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
500 g
1 kocka (alebo 1 bal. sušené)
250 ml
100 ml
1/2 KL
2 KL
Náplň:
100 g
100 g
6 strúčikov
1 KL
Na potretie:
1 ks




Postup

  1. 1

    Z uvedených prísad vypracujeme cesto a necháme ho vykysnúť. Pokiaľ použijeme čerstvé droždie, rozmiešame ho najprv v mlieku a tak pridáme k ostatným surovinám. Pokiaľ použijeme sušené droždie, jednoducho ho vysypeme k ostatným surovinám a vypracujeme cesto.

    Cesnakové kolieska (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Kým cesto kysne, pripravíme si náplň premiešaním všetkých ingrediencií (cesnak prelisujeme).

  3. 3

    Vykysnuté cesto rozdelíme na polovicu a každú zvlášť vyvaľkáme na plát hrubý asi 3-4 mm. Každý plát potrieme polovicou náplne.

    Cesnakové kolieska (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Stočíme do rolády.

    Cesnakové kolieska (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Rolády nakrájame na rezy asi 1 cm široké a ukladáme ich reznou stranou na vymastený plech (alebo na papier na pečenie). Rozšľaháme vajíčko a kolieska ním potrieme.

    Cesnakové kolieska (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pečieme na 180 °C dozlatista.

    Cesnakové kolieska (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia