Cesnakové kolieska fotorecept
Drobné slané pečivo sa vždy zíde, hlavne, ak čakáme návštevu, ale aj na rodinnú oslavu, prípadne len tak na zobkanie.
príprava
na 180 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 500 g |
|
| 1 kocka (alebo 1 bal. sušené) |
|
| 250 ml |
|
| 100 ml |
|
| 1/2 KL |
|
| 2 KL |
|
| Náplň: | |
| 100 g |
|
| 100 g |
|
| 6 strúčikov |
|
|
|
|
| 1 KL |
|
| Na potretie: | |
| 1 ks |
|
Postup
-
1
Z uvedených prísad vypracujeme cesto a necháme ho vykysnúť. Pokiaľ použijeme čerstvé droždie, rozmiešame ho najprv v mlieku a tak pridáme k ostatným surovinám. Pokiaľ použijeme sušené droždie, jednoducho ho vysypeme k ostatným surovinám a vypracujeme cesto.
-
2
Kým cesto kysne, pripravíme si náplň premiešaním všetkých ingrediencií (cesnak prelisujeme).
- 3
Vykysnuté cesto rozdelíme na polovicu a každú zvlášť vyvaľkáme na plát hrubý asi 3-4 mm. Každý plát potrieme polovicou náplne.
- 4
Stočíme do rolády.
- 5
Rolády nakrájame na rezy asi 1 cm široké a ukladáme ich reznou stranou na vymastený plech (alebo na papier na pečenie). Rozšľaháme vajíčko a kolieska ním potrieme.
- 6
Pečieme na 180 °C dozlatista.
- 3









Ďakujem. Že sa usmievajú, ma nenapadlo. :)
Ďakujem. :)