Cesnakové kolieska fotorecept
Foto: tejaja
Drobné slané pečivo sa vždy zíde, hlavne, ak čakáme návštevu, ale aj na rodinnú oslavu, prípadne len tak na zobkanie.
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
500 g |
|
1 kocka (alebo 1 bal. sušené) |
|
250 ml |
|
100 ml |
|
1/2 KL |
|
2 KL |
|
Náplň: | |
100 g |
|
100 g |
|
6 strúčikov |
|
|
|
1 KL |
|
Na potretie: | |
1 ks |
|
Postup
-
1
Z uvedených prísad vypracujeme cesto a necháme ho vykysnúť. Pokiaľ použijeme čerstvé droždie, rozmiešame ho najprv v mlieku a tak pridáme k ostatným surovinám. Pokiaľ použijeme sušené droždie, jednoducho ho vysypeme k ostatným surovinám a vypracujeme cesto.
-
2
Kým cesto kysne, pripravíme si náplň premiešaním všetkých ingrediencií (cesnak prelisujeme).
- 3
Vykysnuté cesto rozdelíme na polovicu a každú zvlášť vyvaľkáme na plát hrubý asi 3-4 mm. Každý plát potrieme polovicou náplne.
- 4
Stočíme do rolády.
- 5
Rolády nakrájame na rezy asi 1 cm široké a ukladáme ich reznou stranou na vymastený plech (alebo na papier na pečenie). Rozšľaháme vajíčko a kolieska ním potrieme.
- 6
Pečieme na 180 °C dozlatista.
- 3
Ďakujem. Že sa usmievajú, ma nenapadlo. :)
Ďakujem. :)