Kuracia pečienka zapečená v strúhanke fotorecept
Foto: patroveckypitrs
Takýto podobný recept som už dával z kuracích prs. Povedal som si prečo nie aj pečienka. Tato pečienka je tak jemná, že sa roztápa Zobraziť celý popisTakýto podobný recept som už dával z kuracích prs. Povedal som si prečo nie aj pečienka. Tato pečienka je tak jemná, že sa roztápa v ústach. Zo surovín som využil všetko neostalo nič naviac.
porcie
príprava
na 200°C °C
Suroviny
0,5 kg |
|
100 - 150 g postrúhaný |
|
1 šálka menšia |
|
1 PL |
|
|
|
|
|
čerstvé |
|
1 strúčik pretlačený |
|
80 g (očistené) |
|
120 g |
|
Zemiaková kaša: | |
1 kg |
|
|
|
z pečienky |
|
zvyšok |
|
1 dcl |
|
zvyšné |
|
Šalát: | |
100 g |
|
2 -3 ks |
|
1 ks čerstva |
|
150 g čerstva |
|
80 g surová |
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Večer som si kuraciu pečienku umyl a dal do misky posypal mletým čiernym korením trochu osolil premiešal a zalial mliekom zarovno pečienky. Takto pripravená pečienka je potom na druhy deň voňavá a jemná. Dal som to do chladničky.
-
2
Čisté slnečnicové jadierka bez šupiek som dal do misky z alobalu, ktorú som si urobil. Potom som to dal do rúry pod vrch a zapol gril na 200°C na 10 minút. Aby prevoňali pozor nie zhorieť.
-
3
Na druhy deň som si očistil a nakrájal zemiaky. Dal som si ich do hrnca zalial vodou osolil a dal bokom. Tie dám variť až keď sa pečienka bude zapekať. Pečienky vytiahol z mlieka a dal na sitko nech z nich mlieko stečie.
-
4
Do hrnčeka som dal 100 g masla rozpustiť. 20 g som nechal na vymazanie plechu.
-
5
Cesnak som očistil a pretlačil cez sitko na cesnak a pridal do horúceho masla aj trochou soli. Keď cesnak v masle začal voňať tak som odstavil hrnček zo sporáka nech nie je maslo moc horúce.
-
6
Do misy som nasypal kukuričnú strúhanku mletú červenú papriku trochu soli a postrúhal tvrdý syr na jemno a dobre premiešal.
-
7
Všetko som si to prisunul ku sebe a išiel som pečienky obaľovať. Hrnček z maslom mi nezachytilo no čo už je vedľa strúhanky.
-
8
Pečienky som vyťahoval zo sitka dal do masla dobre ju v ňom namočil. Ak bude maslo rýchlo tuhnúť treba ho znovu zohriať. Musí byť tekuté.
-
9
Z masla som dával pečienky hneď do strúhanky a dobre strúhanku na ňu prstami pritlačil. To aby pečienka mala dosť strúhanky.
-
10
Z misky zo strúhankou som pečienku obalenú ukladal na plech. Plech som dobre potrel maslom.
-
11
Pečienku pripravenú na plechu som ešte posypal slnečnicovými jadierkami. Prikryl alobalom a dal do horúcej rúry na 200°C na 20 minút na sucho. Čas treba prispôsobiť typu rúry.
-
12
Počas pečenia pečienky som dal variť pripravené zemiaky. A išiel som pripraviť zeleninovú prílohu všetku zeleninu som postrúhal pridal cukor soľ a ocot dobre premiešal a odstavil bokom. ešte kúsok uhorky pokrájal na hranolky pre ozdobu taniera.
-
13
Pečienku v rúre som po 20 minútach vytiahol odokryl a podlial teplou vodou asi 1,5 dcl. Znovu prikryl a dal ešte na 15 minút do rúry piecť. Počas tochto pečenia som uvarené zemiaky zlial z vody. Maslo ktoré mi ostalo z pečienky som znovu zohrial pridal zvyšné slnečnicové jadierka a zvyšok strúhanky. Smažil to asi 5 minút a vylial na horúce zemiaky aj s mliekom. Dobre to rozmiešal na kašu. Pečienka sa dopiekla vytiahol som ju z rúry dal dole alobal a až sa tak na mňa usmievala. No pozrite?
-
14
Tak čo ostáva, len servírovať a pustiť sa do nej. Dobrú chuť Vám želám.
Diskusia k receptu