Rožky s lekvárom na Baldovskej fotorecept

ancicka - fotkaancicka, 9. apríla 2011
Rožky s lekvárom na Baldovskej (fotorecept)
Foto: ancicka

Na Baldovskej vode som vyrastala.Pijeme jú stále ,ale aj varíme sňou.Teraz som urobila rohlíky,niekedy zapravím na koláč,alebo urobím palacinky.A aj káva je z nej Zobraziť celý popisNa Baldovskej vode som vyrastala.Pijeme jú stále ,ale aj varíme sňou.Teraz som urobila rohlíky,niekedy zapravím na koláč,alebo urobím palacinky.A aj káva je z nej výborna,atd.

15-20 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
600 g
3a1/2 dl
  na posýpanie




Postup

  1. 1

    Pripravim si suroviny,

    Rožky s lekvárom na Baldovskej (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    z múky,masla,soľ a vody urobím cesto.Nechám ho aspoň cez noc v chlade stáť.(Ja som hned nemohla robiť,tak stálo dlhšie).Môže aj 1 deň.

    Rožky s lekvárom na Baldovskej (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Potom som cesto na doske ešte prehnietla,rozvaľkala, pokrajala na štvorce,na každy som dala lekvar, stočila a sformovala na rohlík.

    Rožky s lekvárom na Baldovskej (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na pomastenom plechu som potrela rozšľahaným vajíčkom.

    Rožky s lekvárom na Baldovskej (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Upečené kto chce môže pocukrovať.Ja som ich necukrila.Vyzerajú a aj chutia ako lístkové cesto.

    Rožky s lekvárom na Baldovskej (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

hubata
Keď hovoríš že si vyrastala na Baldovskej vode: ja som mala chalupu kde sme brali vodu zo studne (teda nebola chlórovaná) a mala som takú kávu že dodnes neviem zabudnúť na jej chuť a kamošky si na ňu tiež spomínajú: obyčajná 8 Sk káva čerstvo pomletá na svokrinom mlynčeku, zaliata tou vodou zo studne urobila 3cm penu ako keby tam bola šľahačka. Kým sme ju vypili, tak sa aj oči pokochali.
hubata
Krásne sú, lebo minerálka napenila cesto. Takže ak by som si kúpila Baldovskú (je ju ešte vôbec dostať, veď my sme všetky minerálne vody predali) budem mať aj ja také cesto a buchty?
baculata
Baldovská je moja oblubená voda, určite vyskusam, páčia sa mi tieto krehučké rozteky.Hubatá tuto minerálku bezne dostat a dokonca v Kfl za rozumnu cenu.
amelie
Ďakujem, @ancicka , za vynikajúci tip:-) Nemusím ich za každú cenu niečím plniť, však? Upečiem ich čo najskôr, Baldovskú bežne dostať.
ancicka
@hubata ,som rodáčka s Baldoviec.Chodili sme k prameňu aj dva krát do dňa na čerctvu vodu s 2,3 l demižonom.Kávu ked si zaleješ tak máš penu ako vravíš.Je dostať na celom Slovensku a v rôznej chuti.Je aj pre detí, pod názvom,, Drobček".@radinka987 ,ja som dala ochutenú,ale väčšinou ked som robila niečo ,tak som dala obyčajnú .Nikdy sme nekupovali vodu ,až teraz vyšli zákazníkom v ústrety a predávaju jú priamo v závode ,skoro za polovičnú cenu.
zdezda
mňaaaam rohlíčky, recept ukladám, Baldovskú mám vždy doma aj s rôznymi príchuťami :-)
elle82
No dal by som si veru :)))...mňaaam :)) Ukladám Kk...
tatty
ancicka, smetol ešte existuje, či to je staré foto?
martamm
Rozteky vyzeraju vyborne, len sa mi zda toho Smetolu strasne vela na mnozstvo muky, aj 250 gr sa mi zda dost. Myslis, ze ked to "oklamem" na mnozstve, uz nebudu dobre?
ancicka
@tatty ,nie nieje to staré foto.Tento som kúpila minuly týždeň u nás v agre.Smetol vždy existoval aj na váhu.Medzi smetolom a palmarínom nevidím rozdiel.
ancicka
@martamm ,neviem keby si oklamala aké by boli ,bolo by treba vyskúšať.Teraz sú jemné a krehké,ale keby bolo menej masla ,neboli by zlé ,ale by boli asi tvrdšie.
evicka63
verím, že je to fajnové akurát som si dnes kúpila jednu fľašku z novej chute a zajtra mám voľno tak sa ide skúšať,
betka11
ancicka rohlíčky sa ti vydarili parádne,chcem ťa poprosiť ako robíš tie palacinky,miesto mlieka dám mineralku a ostatné ako dávam alebo máš neaky grif,my totiž mame intoleranciu na mliečnu laktozu tak nič mliečne,skúšala som už s minerálkou dali sa zjesť ale chcem sa uistiť,že nie je aj iná metoda na pripravu okrem rastlinneho mlieka, ďakujem pekne
ancicka
@betka11 ,kľudne môžeš urobiť tak ako si popísala.Ja dávam do cesta ešte olej a pečiem na titanovej panvici,takže už olej pri pečení nepoužívam.
jozka2
Ancicka,ked budes robit kysnute knedle tak ich rob na tvojej baldovskej vode uvidis a spomen si na mna
ancicka
@jo žka2,ja bežne robievam knedle na Baldovskej a tak isto aj kysnúte cesto a palacinky a taktiež aj káva je z nej veľmi dobrá.ja som na Baldovskej vyrástala.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia