Foto: tkatka
Čokoládová s broskyňami.
Suroviny
Cesto: | |
4 ks |
|
200 g |
|
6 PL |
|
50 g |
|
130 g |
|
20 g |
|
6 g |
|
Krém: | |
300 ml |
|
3 PL |
|
45 g |
|
65 g |
|
100 g |
|
250 g |
|
(nakrájané) |
|
Poleva: | |
180 ml |
|
220 g dobrej kvality |
|
28 g |
|
1 PL |
|
Na ozdobu: | |
|
|
|
Postup
-
1
Upečieme si korpus, ktorý necháme vychladnúť a prekrojíme vodorovne raz.
-
2
Krém: uvaríme hustí puding, do ktorého dáme čokoládu dobre zamiešame, aby sa čokoláda roztopila a necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme s práškovým cukrom a pridáme puding, dobre prešľaháme.
-
3
Spodný korpus potrieme troškou krému...
-
4
...poukladáme nakrájané broskyne...
-
5
...zakryjeme krémom...
-
6
...položíme korpus, trošku pritlačíme...
-
7
...potrieme celú tortu krémom. Dáme do chladničky stuhnúť.
-
8
Poleva: šľahačku tesne pred bodom varenia vypneme a pridáme do nej všetky suroviny. Dobre vymiešame na hladkú hmotu, necháme chvíľu postáť...
-
9
...teplú vylejeme na tortu a rozotrieme, necháme stuhnúť.
-
10
Vyšľaháme maslo a pridáme roztopenú čokoládu, dobre prešľaháme. Pomocou cukrárskeho vrecka urobíme kvetiny a štetcom ťaháme krém dovnútra kvetu. Hotová tortička :)))
si nesmierne sikovna a talentovana :-)
varecha.pravda.sk/recepty/torta-s-dobosovym-stredom-fotor...
@kukulienka71 horúca voda rýchlejšie roztopí kryštálový cukor.