Ludáš kaša s husacími drobami

Štefan Benďák
šéfkuchár hotela Mikado v Nitre, 12. apríla 2016
Ludáš kaša s husacími drobami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
15 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
200 g
100 g
100 g
2 strúčiky
1 ks
400 g (alebo jačmenné krúpy)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Drobky dáme variť do vody, pridáme očistenú zeleninu, soľ a korenie spolu s tymianom. Uvarenú zeleninu vyberieme a dáme vychladiť. Rovnako po uvarení vyberieme drobky.

  2. 2

    Vývar precedíme a necháme zredukovať približne na 1,2 litra. Do vriaceho vývaru vsypeme opláchnuté krúpy alebo ryžu. Prikryjeme a na miernom ohni dusíme krúpy asi 10 minút, ryžu 20 minút. Medzitým nakrájame zeleninu a drobky na malé kocky. Všetko spolu premiešame a podávame.

Diskusia k receptu

2 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: