Ludáš kaša s husacími drobami
Štefan Benďák
šéfkuchár hotela Mikado v Nitre, 12. apríla 2016
šéfkuchár hotela Mikado v Nitre, 12. apríla 2016

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
90 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Drobky dáme variť do vody, pridáme očistenú zeleninu, soľ a korenie spolu s tymianom. Uvarenú zeleninu vyberieme a dáme vychladiť. Rovnako po uvarení vyberieme drobky.
- 2
Vývar precedíme a necháme zredukovať približne na 1,2 litra. Do vriaceho vývaru vsypeme opláchnuté krúpy alebo ryžu. Prikryjeme a na miernom ohni dusíme krúpy asi 10 minút, ryžu 20 minút. Medzitým nakrájame zeleninu a drobky na malé kocky. Všetko spolu premiešame a podávame.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu