
Svieža ovocná torta
Kedže sa bliži koniec školského roka pripravila som detom ovocnú tortičku z jahôd, čerešní, ribezlí čiernych a...

Pečená morka s mandľovou plnkou
Plnka-Zo sendviča odstránime kôrku, namočíme do mlieka a vytlačíme. Pridáme rozpustené maslo, posekané a...

Tortička pre dospelých - celiatická
Túto tortičku som urobila synovi na narodeniny len neviem či nepohorším tým že ju zverejňujem niektoré...

Bulgur pilav
Jeden zo symbolov tureckej kuchyne. Príloha ako lusk, alebo aj hlavné jedlo. Pre mňa...

Pečené buchty so slivkovým lekvárom
Najlepšie buchty na svete sú pečené, plnené domácim slivkovým lekvárom a posypané jemným práškovým cukrom....

Křupavé cibulové rohlíčky
Mouku prosejeme do mísy, promícháme se solí a doprostřed vysypeme sušené droždí, trošku ho pocukrujeme...
Rýchly bezlepkový perník s acidkom
Nemáte čas na vypekanie komplikovaných zákuskov? Náš bezlepkový perník budete do hodiny servírovať.

Oravské fazuľové taštičky z lístkového cesta
Recept vynašla moja mamka keď skúšala jedno obdobie rôzne jedlá s fazuľou. Najprv som bola zaskočená...

Voňavučká maková bábovka
Túto bábovku som dnes skúšala 1. krát a s výsledkom som bola veľmi spokojná a preto...

Koložvárska kapusta z konvektomatu
Čas je to, čo nikto nemá... Tento recept ukazuje možnosti použitia konvektomatu aj v bežnej...

Falafel z fazule
Falafel sa robí najčastejšie z cíceru, žltého hrachu, bôbu, ale aj z fazule...

Mini kokosové košíčky
Rozmýšľala som nad tým čo ešte sa dá upiecť v muffinkových formičkách samozrejme košíčky :)))

Diviačie mäso na víne s medom
Očistené diviačie stehno naložíme do soli a rasce a necháme ho deň odležať v chladničke. Potom...

Slza z okruhlej formy
Uvažovala som nad kúpou tortovej formy slzy a kedže je dosť drahá tak som si urobila šablónu...

Rožkové špízy
Jednoduchá pochúťka pre malých i veľkých, podľa výberu ingrediencií. My ich robíme takto...

Brokolica s kešu (vegan)
Tento recept by ste našli v knižke The New Vegetarian Cookbook od Heather Thomas. V pôvodnom...

Jahodové knedlíky s jahodovou omáčkou
Mouku prosejeme do mísy, smícháme se špetkou soli a doprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme...

Žemličkový bylinkový chlieb
Sezóna medvedieho cesnaku práve začína, tak ju treba využiť napríklad na takýto trhací bylinkový chlieb.

Spaghetti con cantarelli - špagety s kuriatkami
Kuriatka patria k prvym jedlym hribom sezony, v závislosti od počasia, klícia od polovice...

Mexická fazuľa - frijoles refritos - teda prepražená
Nedajte sa odradiť vzhľadom! Ono to na tanieri vyzerá ako čosi, vybagrované zo dna močiara...

Domáce jaternice
Mäso voľne varíme, nie celkom domäkka. Pľúca zas varíme tak, aby boli dosť mäkké....

Marhuľový lekvár ( fotorecept )
Viem, že už je po marhuľovej sezóne. Takto ho robím ja už dlhé roky,...

Obložené rezne
Rezne naklepeme , osolíme a z jednej strany okoreníme . Potrieme korenenú stranu horčicou . Rezeň obalíme...

Tvarohové slíže podľa starkej
Takto som ich jedával od malého chlapca. Teraz som ich naučil jesť a uvariť aj vlastné...

Bravčové srdcia na víne
Bravčové srdcia patria medzi potraviny s vyšším obsahom železa . V kombinácii so zeleninou sú vhodné aj...

Kottbullar - švédske mäsové guľôčky
Tieto mäsové guľôčky zo Švédska som ešte neochutnala. Nepoznám tie z IKEA, existuje veľa variant,...