Mramorové čokoládové brownies
Foto: veganbarbora
Mramorové koláče, bábovky a iné sladké mňamky pozná asi každý. V jednej z mojich kreatívnych chvíľok mi napadlo, čo tak urobiť mramorové brownies? Výsledok Zobraziť celý popisMramorové koláče, bábovky a iné sladké mňamky pozná asi každý. V jednej z mojich kreatívnych chvíľok mi napadlo, čo tak urobiť mramorové brownies? Výsledok dopadol nad moje očakávanie. Koláč si zožal úspech, ktorý mu právom patrí. Vláčne, dostatočne čokoládové a nie príliš sladké. Dokonca aj vyzerajú skvelo :)
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Predhrejte si rúru. Použila som stredne veľkú formu tvaru kocky. Do veľkej misky pridajte múku, PDP, cukor a štipku soli a dobre premiešajte. Postupne začnite pridávať všetky tekuté ingrediencie = javorový sirup, vanilkový extrakt, olej /môžete použiť akýkoľvek olej/. Ak sa vám bude zdať cesto príliš husté, pomaly prilievajte mlieko. Konzistencia má byť hustejšia, ale stále taká, aby sa cesto lialo.
- 2
Oddeľte 2/3 cesta do misky a pridajte kakao. Do formy vystlanej papierom na pečenie, nalejte 1/2 čokoládovej zmesi. Na ňu nalejte pomaly bielu časť, ktorá vám zostala. Pomocou špajle vytvorte mramorový vzor. Na to nalejte zvyšnú čokoládovú časť a opäť použite špajdľu pre lepší mramorový efekt.
- 3
Pečte 25 minút, no záleží od trúby a od veľkosti formy akú použijete. Treba si to sledovať. Brownies by mali byť na povrchu chrumkavejšie a vo vnútri vláčne, no nie surové. Po upečení ich nechajte vychladnúť vo forme. Ja som na zdobenie použila čokoládovú ganáž a orechy, no poleva je čisto na vás. Kľudne môžete polevu vynechať.
Tiež brownies:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu