Pečená kačica na mandarinkách fotorecept

tatranka - fotkatatranka, 10. januára 2011
Pečená kačica na mandarinkách (fotorecept)
Foto: tatranka

Kačica sa nám zvýšila z vianočných nákupov a tak prišla na rad až teraz. Preto že som ju chcela urobiť ináč, zvolila som tento Zobraziť celý popisKačica sa nám zvýšila z vianočných nákupov a tak prišla na rad až teraz. Preto že som ju chcela urobiť ináč, zvolila som tento recept, na mandarinkách. Je veľmi chutná a iná chuťou,ako len opečená. Prílohy sú tie isté ako pri pečenej kačici. Preto uvádzam len spracovanie kačice.

20 minút
príprava
110 minút
na 180-220 °C

Suroviny

1 ks
2 lyžice
1 lyžička
medzi prsty
2 lyžice
1 lyžica
1 lyžica
1 malá konzerva zavárané
1 ks malá
podlievať ,horúca voda
2 lyžice




Postup

  1. 1

    Umytú a osušenú kačicu,prerežem na polovicu.Posolím,pokmínujem a odložím do druhého dňa v chlade.Na druhý deň soľ zmyjem aj kmín.Na novo ju čerstvo posolím aj pokmínujem.Uložím na pekáč,kde som rozpustila bravčovú masť.Na vrch položím pokrájanú na väčšie kúsky cibuľu.Podlejem deci horúcim kačacím vývarom,alebo len horúcou vodou.Totiž v tom čase z drobkov a zostatkov varím polievku.

    Pečená kačica na mandarinkách (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Kačicu najprv prikrytu dusím a potom vypekám.Pred ukončením ju polejem mandarinkovou zmesou,a dám zapiecť.

    Pečená kačica na mandarinkách (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Medzi tým si pripravím z kr.cukru,medu,karamel.Zalejem kompótovou šťavou z mandariniek a pridám worčerstrovú omáčku.Tiež do hladkej zmesi nasypem mandarinky.Po zredukovaní šťavy,pridám maslo.Už nevarím,len ho v horúcom nechám roztopiť.

    Pečená kačica na mandarinkách (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Touto zmesou polejem kačacie polovice a dám ešte na 10 minút zapiecť.

    Pečená kačica na mandarinkách (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Naservírovaný kúsok.

    Pečená kačica na mandarinkách (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Podávam knedľu a červenú dusenú kapustu,plnku.No veľmi sa k nej hodia opečené zemiaky.

    Pečená kačica na mandarinkách (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Varila som aj kačaciu polievočku,takže kačicu som tento raz polievala vývarom.

    Pečená kačica na mandarinkách (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Prikladám aj bonus,ako dobrú radu.Neodhadzujte z mliečných a džúsových krabičiek uzávery.Ja ich odlepím a používam na uzatváranie mikroténových vreciek do chladničky.Tento raz je to očistená zelenina do mrazničky.Je to za darmo a službu urobí výbornú.

    Pečená kačica na mandarinkách (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

evanaaa
Tatranka, tá kačka musí byť dobrááá. Ale načo tam dávaš tú masť, veď ona si nejakú pustí, nie? A tiež ten nápad stými uzávermi je niečo, na čo by som sama neprišla, ale ešte neviem, ako to zatváraš, budem musieť pozrieť ak budem mať takú krabicu. Ozaj, tie mandarínky tam asi urobia zvláštnu chuť, ale keď sa robí aj na pomarančoch....
alexdidi
Tatranka,bola to iste pochúťka....na mandarínkach som nerobila, iba na pomarančoch, ale vtedy už k nej nerobím červenú kapustu...masť skôr vylievam počas pečenia a Ty pridávaš bravčovú pre zmenu chuti?
frezia68
Krásne upečená,ale tiež nedávam masť,len podlejem trochou vývaru,či vody a počas pečenia odlievam masť a ešte popichám vidličkou,kde je viac tuku.A tie uzávery-výborný nápad :-)
tatranka
@evanaaa ,@alexdidi ,mala som veľmi dietnu kačicu.Asi veľa nezopkala.Takže masť nutná.Olej som pri tomto recepte vylúčila.Keď je hydina mastná aj ja masť odoberám,aby sa neprepálila.No nie vždy je to tak,že je masti veľa.Bravčová masť za lyžicu dve,neprerazí chuť.Kačica bola výborná.Treba skúsiť.
tatranka
Teším sa,že sa vám môj bonus na viac-uzávery páčia.Stále niečo vymýšľam.Ale na to máme hádam šedú hmotu.
hexxic
dobrý recept určite vyskúšam, ten posledný tip je veľmi zaujímavý, patrí Ti vďaka :-)
tinca
@tatranka super, milujem aj pizzu s mandarínkami, hocaké kuracie prsia s ovocím, proste na moju chuť, chvááálim:-)
evusik
@tatranka máš môj obdiv... kačka úplne super.... ale ten nápad z uzávermi ten je za milión, klobúk dolu :-)
tatranka
Teším sa,že vás nezaujala len kačka ale aj obyčajné malé vlastne odpadové uzávery z krabičiek.
babi
Kačica na mandarínkach je pre mňa nový recept, ešte som to nerobila, vyskúšam. Ja som zvykla riecť kačku s jablkami, a tiež je to váburné. ,ale ten trik z uzávermi je fantasticky.
sjuz
tatranka - to vyzerá veľmi chutne!
enge149
pochvala,šikovná aj tie uzávery to je nápad..
jarunka
Kacacinka s mandarinkami to musi byt dobre. Aj tie uzavery sa mi pacia.
frona
Kačku milujeme, ale "na sledko" som ju ešte nerobila. A tie uzávery? Niet čo dodať, len že vynikajúci nápad. Nikdy by ma to nenapadlo a to som si už v kuchyni všeličo vylepšila.... Ďakujéééém
jerica
@tatranka kačka na Tvoj spôsob prudko jedlá mňamka , ja som piekla kačku tak ako som dala na varechu s jablkami , príloha domáca tarhoňa, zemiakový šalát, nič nepokazím keď vyskúšam Tvoj recept na pečenú kačicu, bonus :-)) uzávery sto bodov !! (Pridaj recept na šedú hmotu)
tatranka
@jerica keď pečiem,alebo lepšie povedané vypekám kačicu v celku aj ja ju pečiem s jablkom vo vnútri.Aj s dvomi.To je zase iná kombinácia.Skús aj túto a uvidíš ten rozdiel.Za pochválený bonus vďaka.
jerica
@tatranka beriem že to je o inom recepte , len doteraz som ináč nerobievala , určite tento Tvoj vyskúšam len to bude najskôr tak o dobrý mesiac keď budem mať manžela doma v poriadku zdravého , mám rada kombináciu slanosladké.
Aj do majonézového šalátu dávam jablká a mandarinky & pomaranč.
tatranka
@jerica asi máme podobné ochutené jedla v našich kuchyniach.Aj a dávam do šalátov majonézových jabĺčka,mandarinky,ananas.Mám pocit,že to nejako vyšperkuje jedlo.
artemisia7
Teda, ten nápad s uzávermi! Úžasné, to by ma nenapadlo! Vyskúšam!:-) Martuška, si jednička!
tatranka
@pixelosaurus a prečo nemôžeš tie štipce?Sú to zatváracie vrchnáčiky z mlieka a z džúsov,ktoré takto zúžitkúvam.Slúžia mi veľmi dobre a je to aj estetické,čo povieš?
tothka
@tatranka ja ti ďakujem za info a pripomenutie výborného nápadu z vrchnáčikmi. Odo dneška už nebudem mať problém s uzavretím vreciek, práve dnes som dávkovala do mrazničky petržlenovú vňať, skutočne fajn pomoc. A aby som nezabudla aj recept na kačicu ma zaujal, jednu odloženú bude už treba zužitkovať, teda určite ho vyskúšam.
tatranka
Uvidíš,že kačička na mandarinkovom kompóte je obohatením jedálnička.Vrchnáčiky ti určite urobia dobrú službu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia