Chlebová knedľa

sbohemrozume - fotkasbohemrozume, 9. februára 2010

Jednoduchý a rychlý recept na knedlik

4 - 6
porcie
10 minút
príprava
25 minút
na 100 °C

Suroviny

4  krajce
400 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Chleba nakrájím na kostky, vložím do mísy. Přidám mouku smíchanou s práškem do pečiva a solí.

    Chlebová knedľa - obrázok 1
  2. 2

    Přiliji studenou vodu. Vypracuji těsto, z těsta vytvaruji knedlik podle velikosti hrnce. Vložím do vřící vody na 25 minut vařit

    Chlebová knedľa - obrázok 2
  3. 3

    Jednou se mi přihodil OMYL a místo klasického prášku do pečiva byl použit prášek do perníku. Na OMYL se přišlo až na talíři, krve by se ve mě nedořezal. Ale knedlik byl jako příloha ke zvěřině a šípkové omáčce, sklidil mimořádnou pochvalu. Od průšvihu ke genialitě ...

    Chlebová knedľa - obrázok 3

Diskusia k receptu

sovka62
No veď samozrejme. Kuchár nikdy nesmie priznať omyl, musí sa tváriť, že presne takto to chcel. To je to tajomstvo vynikajúcich šéfkuchárov. A z omylov už vzniklo viac skvelých receptov, takže len pokračuj v započatom diele. Knedlík určite vyskúšam, niekedy nie je čas robiť kysnuté, takže ďakujem.
veronika353
Maminka taky vařila tyto knedlíky, ale místo chleba dávala rohlík nebo rýžové burizony. Já je mám taky ráda, ale v mojí rodině se moc neujaly.
babidka
z omylu urobit zamer ...gratulujem , ako kuchar postupujes do vyssieho levelu .
zela
Moja sestra a švagor odišli do práce a ja som zostala sama doma - bola som u nich na dovolenke. Dohodli sme sa,že uvarím večeru. Sestra mi ukázala,čo má v chladničke.Mala som uvariť mäso na šťave ,zemiaky a zeleninový šalát.Bol tam aj tuk z bravčového mäsa - v malej nádobe,a tak som varila. Po príchode sme večerali,všetko bolo dobré,tak ako malo byť.Švagor chcel z chladničky jogurt,a tak si ho išiel vziať.Jogurt nebol nikde.Zistili sme,že sme jedli mäso,ktoré bolo robené na jogurte.Nepoužila som tuk,ale jogurt.
oblizprst
peterko67 - To sa teda vôbec nepatrí! Nie je rozhodujúce, či si Slovák, Čech alebo Američan alebo ako hovoria bratia Maďari: " Otec Lovák, Maďar matka a ja taký križovatka...", ale rozhoduje a hlavne tu na "Vareche" to, či máš rád dobré jedlo, či varíš a chceš sa niečo naučiť, poradiť sa alebo odovzdať svoje skúsenosti.
hannah22
oblizprst", si skvelá, máš pravdu veď kto z nás je ten pravý a čistý nech hodí kameňom , ja sa necítim ale peterko67 asi hej ...:))
zdezda
výborné knedlíky, robievam ich k hovädziemu mäsu, recept mám z "hrníčkovej kuchařky" :-)
ivan14
Já mám schované usušené kostky z pečiva i chleba. Pokud je nutno, do knedlíku dám i ty chlebové, vůbec to nevadí. A do špekových knedlíků jsou snad ještě lepší.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia