Foto: elisticka
Bublanina je výborný ovocný koláčik tak som ho upiekla podľa receptu prezentovaného na celiatickom stretnutí.Dá sa použiť akékoľvek ovocie čerstvé alebo zavárané.
porcií
príprava
na 150 °C
Postup
-
1
odvážime múku a cukor a nachystáme si ostatné ingrediencie
-
2
do nádoby na šľahanie rozbijeme celé vajcia pridáme cukor a mixujeme do peny
-
3
do peny pomaly pridávame olej a stále mixujeme
-
4
začneme pridávať aj mlieko
-
5
makoniec prisypeme múku zmiešanú s kypriacim práškoma ešte mixujeme kým sa nezmiešajú dobre všetky prísady
-
6
hotové cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie (ak chcete mať vyššiu bublaninu tak na menší plech )
-
7
na cesto poukladáme nakrájané ovocie a dáme piecť do vyhriatej rúry na 150st .pečieme 40 minút
-
8
upečený koláčik posypeme práškovým cukrom a môžeme aj vanilkovým
-
9
vychladnutý pokrájame na štvorce a možeme podávať.dobrú chuť!!
@hugacaga mozes dat miesto mantler MIX C alebo Jizerku je vyborna a uz cenovo dostupna..v zdravej vyzive ju maju asi za 3.5€ mix B by som skor dala na nejake rozky alebo zemlicky...ale treba vyskusat ...