Pečené koleno na jablkách v medovej marináde

diabambulka - fotkadiabambulka, 14. marca 2012

Komplet obedík nielen pre chlapov :-DDD

Suroviny

Polievka :
1 ks - neúdené
2 čajové lyžičky
3 ks
6 ks
6 ks
2 ks
hrsť
1 ks
Medová marináda na koleno :
1 PL
1 PL
1 PL
2 čajové lyžičky
3 ks strúčiky
Ďalej potrebujeme :
2 ks
3 ks čerstvé očistené a zbavené jadrovníka
1 ks
300 ml
15 ks




Postup

  1. 1

    Polievka z kolena v tlakovom hrnci : Koleno umyjeme a dáme do vody. Pridáme soľ, bobkové listy, celé korenie čierne, celé nové korenie, umytú cibuľu aj so supkou. Natlakujeme hrniec, stíšime na slabši oheň a varíme 35-40 minút. Hrniec necháme dosyčať ( nevypúšťame paru ). Potom vložíme nakrájané a očistené zemiaky spolu s krúpkami ( môžeme pridať zeleninu podľa vlastného výberu, alebo huby ) opäť hrniec natlakujeme, stíšime a varíme 5 minút. Opäť paru nevypúšťame, ale zeleniku s krúpkami necháme v pare dôjsť. Na záver ochutíme magi vňaťkou.

    Pečené koleno na jablkách v medovej marináde - obrázok 1
  2. 2

    Pečené koleno na jablkách v medovej marináde : Očistíme a na kolieska nakrájame cibuľu. Na pekáč rozložíme cibuľu, vložíme celý a umytý cesnak zbavený vrchnej šupky a koleno, ktoré sme troška predvarili, kožu narežeme na mriežku, do kože napicháme klinčeky a celé koleno ponatierame medovou marinádou. Podlejeme vývarom a pečieme 35-40 minút. Pečieme pri teplote 200°C. Počas pečenia koleno podlievame vývarom a výpekom, natierame medovou marinádou a otáčame. Ku koncu pečenia vložíme na pekáč dookola očistené a jadrovníkov zbavené jablká. Dopekáme cca 15-20 minút podľa potreby. Výborne chutí s pečenými zemiakmi, alebo len s chlebíkom...

    Pečené koleno na jablkách v medovej marináde - obrázok 2
  3. 3

    Dobrú chuť :-DDD

    Pečené koleno na jablkách v medovej marináde - obrázok 3

Diskusia k receptu

palokuchki
Kombinacia peceneho bravcoveho s jablkami nam velmi chuti. Toto kolienko podla teba muselo byt tiez velmi dobre. Ja som tento tyzden velmi podobne piekla krkovicku s hruskami a s medom.
rybarkuchar
Koleno - to je istota. Pripravujem ho podobne, len počas pečenia podlievam čiernym pivom.
izabella929
krásne, si ma predbehla, chystám sa aj ja vybrať kolenisko z mrazáka, stále to odkladám...ale vyzerá fajnovo.-)))
margaretka28
Tvoje recepty mám už všetky uložené,no a týmto posledným určite poteším moju polovičku.Ešte sa chcem opýtať,či by si mi nevedela poradiť,ak budeš mať čas pozri moju diskusiu.
diabambulka
ahoj margaretka28, veeeľmi si ma potešila, že sa ti páčia moje receptíky...Aj ja som toto kolienko som robila s láskou pre mojich chlapov, ktorým očká len tak hrali už len keď som sa rozhodla že na obedík bude kolienko :-))) tak dobrú chuť...
slawi
Mila @ Diabambulka, dostala som koleno a nevedela co s nim. Priniesla ho mama ktora ho dostala od priatelky z dediny. Ani jedna sme take este nerobili :) . Nastartovala som varechu nasla tvoj recept aaa jedol ho dokonca aj moj rozmaznany muz, ktory len chude jedava. Pridala som viac cibule, lebo sme cibulovy a bolo to super. S chrenom, horcicou, uhorkou a chlebom sme sa napchavali :D
Dakujem za receptik :)
diabambulka
@slawi velmi sa teším dakujem za milé hodnotenie a som rada že chutilo :) pekný deň celej tvojej rodinke :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia