Foto: diabambulka
Komplet obedík nielen pre chlapov :-DDD
Suroviny
Polievka : | |
1 ks - neúdené |
|
2 čajové lyžičky |
|
3 ks |
|
6 ks |
|
6 ks |
|
2 ks |
|
hrsť |
|
|
|
1 ks |
|
Medová marináda na koleno : | |
1 PL |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
2 čajové lyžičky |
|
3 ks strúčiky |
|
Ďalej potrebujeme : | |
2 ks |
|
3 ks čerstvé očistené a zbavené jadrovníka |
|
1 ks |
|
300 ml |
|
15 ks |
|
Postup
-
1
Polievka z kolena v tlakovom hrnci : Koleno umyjeme a dáme do vody. Pridáme soľ, bobkové listy, celé korenie čierne, celé nové korenie, umytú cibuľu aj so supkou. Natlakujeme hrniec, stíšime na slabši oheň a varíme 35-40 minút. Hrniec necháme dosyčať ( nevypúšťame paru ). Potom vložíme nakrájané a očistené zemiaky spolu s krúpkami ( môžeme pridať zeleninu podľa vlastného výberu, alebo huby ) opäť hrniec natlakujeme, stíšime a varíme 5 minút. Opäť paru nevypúšťame, ale zeleniku s krúpkami necháme v pare dôjsť. Na záver ochutíme magi vňaťkou.
-
2
Pečené koleno na jablkách v medovej marináde : Očistíme a na kolieska nakrájame cibuľu. Na pekáč rozložíme cibuľu, vložíme celý a umytý cesnak zbavený vrchnej šupky a koleno, ktoré sme troška predvarili, kožu narežeme na mriežku, do kože napicháme klinčeky a celé koleno ponatierame medovou marinádou. Podlejeme vývarom a pečieme 35-40 minút. Pečieme pri teplote 200°C. Počas pečenia koleno podlievame vývarom a výpekom, natierame medovou marinádou a otáčame. Ku koncu pečenia vložíme na pekáč dookola očistené a jadrovníkov zbavené jablká. Dopekáme cca 15-20 minút podľa potreby. Výborne chutí s pečenými zemiakmi, alebo len s chlebíkom...
-
3
Dobrú chuť :-DDD
Dakujem za receptik :)