Muceddere fotorecept

nazarboncuk - fotkanazarboncuk, 11. júla 2011 19:00
Ďalšie recepty »

Pilav s cícerom a šošovicou. Recept mám z tureckej kuchárskej knihy. V origináli sa používa ryža a slovenská ryža (turec. "orzo") v pomere 2:1. Ja som použila len slovenskú ryžu.

2-3
porcie
10 min
príprava
20 min
tepelná úprava

Suroviny

1 šálka
1 konzerva
1 šálka predvarený
1 malá
1 PL
 olúpaná
 , chilli vločky
 , korenie
1 1/2 šálky
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Na masle a olivovom oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu.Osolíme a pár minút podusíme. Potom pridáme lyžicu cukru a pomaly necháme skaramelizovať.

    Muceddere (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme slovenskú ryžu. Chvíľu restujeme.

    Muceddere (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Keď sa ryža opraží, pridáme cícer (predvarený) nadrobno nakrájanú olúpanú paradajku, chilli, čierne korenie a rímsky kmín.

    Muceddere (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zamiešame a zalejeme horúcim kuracím vývarom. Stiahneme plameň a zakryté dusíme kým nie je cestovina mäkká. Dávame pozor aby sa nepripálila (ja som nedávala tak som menila hrnce :)

    Muceddere (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Tesne pred koncom zamiešame opláchnutú šošovicu z konzervy. Zamiešame, prehrejeme, odstavíme z ohňa. Prikryjeme novinovým papierom, potom pokrievkou a necháme ešte 5 minút postáť.

    Muceddere (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na záver primiešame petržlenovú vňať a štavu z polovice citróna. Podávame s bielym jogurtom alebo jogurtovým nápojom "Ayran" (zmixovať biely jogurt so studenou vodou a štipkou soli).

    Muceddere (fotorecept) - obrázok 6
Recept je zaradený do tagov:




TOPlist