Foto: nazarboncuk
Pilav s cícerom a šošovicou. Recept mám z tureckej kuchárskej knihy. V origináli sa používa ryža a slovenská ryža (turec. "orzo") v pomere 2:1. Zobraziť celý popisPilav s cícerom a šošovicou. Recept mám z tureckej kuchárskej knihy. V origináli sa používa ryža a slovenská ryža (turec. "orzo") v pomere 2:1. Ja som použila len slovenskú ryžu.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 šálka |
|
1 konzerva |
|
1 šálka predvarený |
|
1 malá |
|
|
|
|
|
1 PL |
|
olúpaná |
|
, chilli vločky |
|
, korenie |
|
1 1/2 šálky |
|
|
|
|
Postup
-
1
Na masle a olivovom oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu.Osolíme a pár minút podusíme. Potom pridáme lyžicu cukru a pomaly necháme skaramelizovať.
-
2
Pridáme slovenskú ryžu. Chvíľu restujeme.
-
3
Keď sa ryža opraží, pridáme cícer (predvarený) nadrobno nakrájanú olúpanú paradajku, chilli, čierne korenie a rímsky kmín.
-
4
Zamiešame a zalejeme horúcim kuracím vývarom. Stiahneme plameň a zakryté dusíme kým nie je cestovina mäkká. Dávame pozor aby sa nepripálila (ja som nedávala tak som menila hrnce :)
-
5
Tesne pred koncom zamiešame opláchnutú šošovicu z konzervy. Zamiešame, prehrejeme, odstavíme z ohňa. Prikryjeme novinovým papierom, potom pokrievkou a necháme ešte 5 minút postáť.
-
6
Na záver primiešame petržlenovú vňať a štavu z polovice citróna. Podávame s bielym jogurtom alebo jogurtovým nápojom "Ayran" (zmixovať biely jogurt so studenou vodou a štipkou soli).
akú funkciu má ten novinový papier?
varecha.pravda.sk/diskusie/rimsky-vs-indicky-kmin-rasca/1...
a som rada že chutilo :)