Muceddere fotorecept

nazarboncuk - fotkanazarboncuk, 11. júla 2011

Pilav s cícerom a šošovicou. Recept mám z tureckej kuchárskej knihy. V origináli sa používa ryža a slovenská ryža (turec. "orzo") v pomere 2:1. Ja som použila len slovenskú ryžu.

2-3
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 šálka
1 konzerva
1 šálka predvarený
1 malá
1 PL
 olúpaná
 , chilli vločky
 , korenie
1 1/2 šálky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na masle a olivovom oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu.Osolíme a pár minút podusíme. Potom pridáme lyžicu cukru a pomaly necháme skaramelizovať.

    Muceddere (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme slovenskú ryžu. Chvíľu restujeme.

    Muceddere (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Keď sa ryža opraží, pridáme cícer (predvarený) nadrobno nakrájanú olúpanú paradajku, chilli, čierne korenie a rímsky kmín.

    Muceddere (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zamiešame a zalejeme horúcim kuracím vývarom. Stiahneme plameň a zakryté dusíme kým nie je cestovina mäkká. Dávame pozor aby sa nepripálila (ja som nedávala tak som menila hrnce :)

    Muceddere (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Tesne pred koncom zamiešame opláchnutú šošovicu z konzervy. Zamiešame, prehrejeme, odstavíme z ohňa. Prikryjeme novinovým papierom, potom pokrievkou a necháme ešte 5 minút postáť.

    Muceddere (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na záver primiešame petržlenovú vňať a štavu z polovice citróna. Podávame s bielym jogurtom alebo jogurtovým nápojom "Ayran" (zmixovať biely jogurt so studenou vodou a štipkou soli).

    Muceddere (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

28 komentárov k receptu
ako moje obľúbené zeleninové ajntopfy,len šošovicu/suchú/ pridávam spolu s ryžou, sú uvarené rovnako rýchlo, najmä ak ju opláchnutú nechám stáť vo vlažnej vode. nabudúce vyskúšam tebou odporúčanú zmes korenia aj paradajku, už sa teším...
Prave to obedujem. Je to vyborne. Len paradajka sa mi tam akosi stratila :-)Citim na jazyku chut chilli, rimskeho kminu a citronovej stavy, uzasne! Ja som dala iba olej a zaliala zeleninovym vyvarom. Inak, ked sa pozeram na tvoju foto, tvoje jedlo vyzera sypke, ja ho mam nejake zlepene. Zeby som sala vela vyvaru?
@lucylee no. vitaj v klube :D jasne môze to byť tým vývarom, aj mne to vyšlo len tak tak ...nabuduce dať menej vývaru a bude ok :)heeh, a ta rajčina na vrchu je len akože ozdoba, mne sa tiež v jedle stratila :P
a som rada že chutilo :)
Tento recept som vyskusala vcera,ale kedze som nemala sosovicu v konzerve,dala som hnedu fazulu z konzervy.Mozem konstatovat,ze toto jedlo prekonalo moje ocakavania ,bolo jednoducho "SUPER",taku konbinaciu som este nejedla.Takze dakujem pekne za recept,lebo toto jedlo nielenze vyzera skvelo,ale aj chuti ato 10nasobne lepsie nez vyzera ;-DD
robila som :) no musela som trosku zmenit tvoj recept...namiesto slovenskej ryze som dala obycajnu (slovensku som v Berline nezohnala) :D a namiesto sosovice som puzila cervenu fazulku z konzervy :) Skvely receptik ;)
takže chutí to výborne..super. odporúčam robiť to na sporáku s pomocou kovovej platne, tak sa to neprichytáva :) alebo to šupnúť do rúry

Pridaj komentár k receptu: