
Pečené jahňacie koleno na čiernom pive s karlovarskou knedľou
Predvarené kolená dáme na plech s nakrájanou cibuľou a nasekaným cesnakom a trochou vývaru. Zaprášime paprikou, ...

Ukrajinské tvarohové „syrníky“
Tradičné jedlá Zemplína hovoria o šikovnosti tunajších prababičiek. Z lokálnych, ľahko dostupných surovín dokázali totiž...

Domáce buchty na pare
Najprv si pripravíme kvások. Do menšej nádoby dám asi 100 ml vlažného mlieka, do ktorého...

Losos s medovou omáčkou
Lososové filety osolíme a okoreníme, uložíme do zapekacej misy, posypeme nasekaným kôprom a maslom...

Halušky so špenátom a ricottou
V šupke uvarené zemiaky pretlačíme. Pridáme vajcia, soľ, korenie a múku a vypracujeme cesto....

Telacie pliecko na dubákoch so zemiakovým pyré
Syn mi priniesol čerstvé dubáky. Terezka chcela mäso na šťave so zemiakovým pyré. Oponovala...

Jemné šľahačkové záviny
Kysnuté záviny starých mám, ktoré môžu byť aj na vašom stole. Nenáročná príprava prekvapí aj...

Škvarky
Asi pred mesiacom tu bola diskusia o škvarkách. Každý pridal svoj osvedčený recept. Tak som experimentovala a...

Pizzové slimáčiky
Lístkové cesto rozdelíme na polovicu. Vyvaľkáme ho, preložíme na alobal. Natrieme ho taveným syrom, polejeme trochou kečupu...

Štrúdľa s rebarborou, jablkami a tvarohom
Možná jste už někdy slyšeli o jednoduchém štrůdlu z pomazánkového másla a polohrubé mouky, protože nic...

Morčacie stehno s medvedím cesnakom
a ešte aj s balkánskym syrom a sušenými paradajkami. Inšpirovala ma fotka na jednom peknom blogu,...

Raňajkový müsli koláčik s jogurtovou polevou
Dnes som troška experimentovala s ovsenými vločkami a študovala na nete čo sa dá s nimi robiť...

Zemiakové rožky
Recept na tieto rozky som nasla na internete pod nazvom Potatoe Croissant - zemiakove croissanty. U...

Pečené plnené prepelice obalené domácou údenou slaninou
Môj priateľ mi daroval prepelice, rozmýšľala som ako ich pripravím. Počula som, že majú...

Bratislavské pajgle
Chutné makové alebo orechové záviny, ktoré ak sa nezjedia hneď, vydržia zabalené ...

Kačacie stehno na kapuste s oškvarkovými gnocchami
Kačacie stehná pečieme v kačacom tuku na 160 °C do mäkka. Kačacie oškvarky dáme na panvicu,...

Panini s lososom, avokádom a chrenovo – kôprovou smotanou
Prvé jedlo dňa je tým najdôležitejším. V južnej Európe sú raňajky zväčša skromnejšie a menej...

Guláš s jahňacím mäsom
Podľa môjho názoru, najchutnejšie guláše varia muži. Napriek tomu, guláš pripravovaný podľa tohto receptu...

Kakaová korytnačka (Šarlota)
Nedávno uviedla Tothka recept na jahodovú šarlotu, keďže sa nám doma všetkým páčila a chutila, ...

Gundel palacinky
Z vajec, mlieka, múky a oleja pripravíme palacinkové cesto, z ktorého upečieme palacinky.

Croque Madame
Jeden z najlepsich klasickych ( kaloricka bomba) francuzskych sendvicov spomenuty vo Wiki, Larousse Gastronomique, Julia...

Lievance - dolky
Kysnuté dolky som robila prvý krát, pôvodný recept je od " matavarecha ", ja som...

Orechové a makové buchtičky z rádia
Mňa osobne napadlo pri ich ochutnaní, že som bola dnes v správny čas na správnom mieste....

Obrátená jablková roláda
Úžasná piškótová roláda s makom a jablkovou plnkou hotová do pol hodiny.

Granadírsky pochod
Dnešný obedík:))... cestoviny možte samozrejme aj kupiť no domáce nenahradí nič:-*

Zapečené kuracie prsia s broskyňou
Toto hlavné jedlo je nielen veľmi chutné a nenáročné, ale je vhodné aj na všedný deň...

Orechová bábovka
Vyzkoušela jsem víc receptú na bábovky, ale vždy jsem se vrátila k tomuto, který je...

Csikós tokány (ragú na červenom víne)
Hovädzie mäso nakrájame na dlhé pásiky (asi 6–7 cm).

Mäkkučké pagáče
Tieto pagáčiky robievam na každú príležitosť, pretože vydržia dlho mäkkučké.