Kelový prívarok s domácou pečenou klobásou
chef de cuisine Elesko restaurant & wine bar v Modre, 13. januára 2011
Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcie
Postup
-
1
Umytý kel si pokrájame na rezance (približne na veľkosť 1,5 cm) a uvaríme do 3/4 v dobre osolenej vode. V hrnci si pripravíme z múky a masla svetlú zápražku, zalejeme vývarom. Za občasného miešania privedenie k varu, pridáme cele čierne korenie, bobkový list, soľ, cukor a ocot.
- 2
Prevaríme asi 10 minút a potom pridáme mlieko. Necháme zmes prevrieť. Precedíme cez jemné sitko, pridáme smotanu na varenie a ešte raz necháme prevrieť.
- 3
V druhom hrnčeku si restujeme nadrobno nakrájanú cibuľku, pridáme kel, minútku opäť restujeme. Prilejeme omáčku, dochutíme rascou, cesnakom, podľa potreby dosolíme a dokoreníme. Prevaríme, aby kel pustil do omáčky chuť. Klobásku nakrojíme, opečieme z každej strany a podávame.
- 4
Náš tip: Ako príloha sú vhodné varené zemiaky alebo chlieb.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu