Hubová polievka
Hubová polievka

Komprdárka fotorecept

ancicka - fotkaancicka, 9. februára 2019
Komprdárka (fotorecept)
Foto: ancicka

Pri mojom dennodennom varení niekedy neviem kudy-kam, tak siaham po starých babkiných receptoch. Aj táto polievočka je zo starej babkinej knižky. A akosi ma Zobraziť celý popisPri mojom dennodennom varení niekedy neviem kudy-kam, tak siaham po starých babkiných receptoch. Aj táto polievočka je zo starej babkinej knižky. A akosi ma tieto recepty dosť oslovujú, tak budem častejšie v nej listovať. Tieto recepty sú jednoduché, chutné a sýte. Sušené huby volali - komprdy. Recept pochádza pravdepodobne z Gemera.

4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

2-3 hrste
2 ks
1,5 l
Na zápražku:
2-3 PL
1 PL
2-3 strúčiky
Na zátrepku:
1/4 l
2 PL
Na dochutenie:
Na halušky:
1 ks
1/2 dl
podľa potreby




Postup

  1. 1

    Sušené huby si deň vopred namočíme.

    Komprdárka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Preplachnuté huby dáme variť do osolenej vody s bobkovým listom.

    Komprdárka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Kým sa huby uvaria, pripravíme si zápražku z masla a múky s pretlačeným cesnakom.

    Komprdárka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zápražka by mala byť pekná krémová.

    Komprdárka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zátrepka: múku rozmiešame so smotanou

    Komprdárka (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pripravíme halušky z 1 vajca, podľa môjho receptu: https://varecha.pravda.sk/recepty/stikance-fotorecept/73166-recept.html

    Komprdárka (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Potom halušky zavaríme k hubám.

    Komprdárka (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Keď halušky vyplávajú na povrch, pridáme zápražku a zamiešame.

    Komprdárka (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    K tomu ešte aj zátrepku zo sladkej smotany, zľahka premiešame a trochu povaríme.

    Komprdárka (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Polievku ochutíme, pár minút povaríme a odstavíme.

    Komprdárka (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

haji
Polévka jako řemen, bezvadný receptík! Další poklad z babiččiny staré knížky, to se všichni na Vareche máme! Díky za sdílení, milá @Ancicka. Krásná práce i fota, s chutí bych si dala velký a plný talíř tvé chutné Komprdárky!
nephilim
Stará mama pochádzala z Černovej, komprdami nazývala modráky. Nech už akokoľvek, hubová či hríbová je vždy dobrá.
alina598
Výborný tradičný recept našich starých materí, ďakujem☺




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia