Prekladané mäso v rímskom hrnci fotorecept

enerrgizer - fotkaenerrgizer, 26. septembra 2010

mäso prekladané zemiakmi a cibuľou, pácované v dijonskej horčici...

5-6
porcií
40 minút
príprava
95 minút
na 200 °C

Suroviny

1 kg
6-8 ks
1-2 ks
2-3 ks
1-2 PL
1-2 PL
2-3 KL
1 PL
5-6 strúčikov




Postup

  1. 1

    ...rímsky hrniec namočíme na 15 minút a bravčové mäso si nakrájame na plátky, asi na takéto...

    Prekladané mäso v rímskom hrnci (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    ...dáme ho do nádoby a pridáme dijonskú horčicu, ajvar, olej, nakrájaný cesnak, korenie, soľ a sušenú papriku. Dobre premiešame a necháme odpočinúť, najlepšie 23,5 hodiny...

    Prekladané mäso v rímskom hrnci (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ..takto vyzerá sušená paprika...

    Prekladané mäso v rímskom hrnci (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    na spodok do hrnca dáme nakrájané paradajky. Mäsko, zemiaky a cibuľu ukladáme na výšku až kým nenaplníme hrniec, na vrch dáme nakrájaný pór a plátky slaniny...

    Prekladané mäso v rímskom hrnci (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ...rímsky hrniec vložíme do studenej rúry, pečieme asi 80 minút zakryté a potom ešte 15-20 minút zvrchu zapečieme...

    Prekladané mäso v rímskom hrnci (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    ...podávame s tým, čo nájdeme ...napríklad s kyslou uhorkou, pochúťkovou kyslou smotanou, kapustou alebo niečím iným a zapíjame studeným pivom...dobrú chuť

    Prekladané mäso v rímskom hrnci (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

alexdidi
To teda bola pochúťka, však?...vyskúšam, ale v liatinovom hrnci, lebo rímsky nemám....
klaura
výborné jedlo z jedného hrnca ... :) ukladám si
wevewe
nadherne. nemam sice rimsky hrniec, ale urcite sa to da aj inak ;-)
sjuz
mňam, výborné:) samé chutné vecičky:), a ešte pohár oroseného k tomu....:)
jerica
@enerrgizer mám svoju čerstvú papriku , dám miesto sušenej , z akej časti je bravčovina, zo stehna?
evusik
vyzerá to dobre, na rímsky hrniec si brúsim zuby už dávno.... len nemám sušené papriky..... to si sušíš sám?
enerrgizer
ďakujem... @wevewe dá sa aj v zapekacej mise, liatinovom hrnci, alebo aj v pekáči, len treba prispôsobiť čas a teplotu... @jerica robil som zo stehna, ale dá sa aj z pliecka, krkovičky, kuracinky, alebo aj z morčacieho...@evusik daj čerstvú papriku, túto sušenú som kúpil na festivale vína v Košiciach v stánku z koreninami...
babi
Vyzerá to fakt výborne, rímsky hrnirc nemám, ale v jenskom skle by to mohlo byť tiež fajn a miesto sušenej papriky dám sušenú zeleninu. Môže byť?
enerrgizer
@babi výborné to bude aj s tvojím domácim ochucovadlom (keby som mal svoju zeleninu, tak ho hneď spravím), ale sušená zelenina bude tiež fajn...
janger
Vyzera to strasne dobre! Ale teraz zacinam pochybovat, ci ja mam ten spravny rimsky hrniec. Lebo vidim, ze tento tvoj je taky priesvitny. Alebo je viac druhov? Ale to je len taka mimo-otazocka....Ten ""ajvar"" som si vsimla v receptoch uz parkrat. Nepoznam to. Je to stiplave?
babav
Dalsi perfektny recept @enerrgizer !Nie len chutny ,ale aj krasne zdokumentovany.Tvoje fotografie su naozaj profesionalne,mas specialnu kameru?Prezrad nam, ako ich robis!?
babi
@janger "ajvar" je vynikajúca ,vec na Slovensku ho bežne dostať ,ale či v Holandsku? tak to neviem. Je to pomletá zmes paprík, rajčín a baklažánu. Možno niečo podobné bude aj u vás, len pod iným názvom.
elisticka
@Enerrgizer urobím to aj ja ale janskej miske muzovi lebo taketo nieco oblubuje a nadava ked urobim plane nemastne :-((( toto bude vychvalovat:-))) ďakujem ....
veronka8
z toľkých dobrôt môže byť len superdobrota...........
a jedlo z jeného hrnca nemá chybu...........
enerrgizer
@janger určite máš dobrý hrniec, to priesvitné je tanier :-) ajvar je zeleninová pomazánka(paprika, paradajka, baklažán...), ako to už napísala @babi
@babav mám úplne obyčajný foťák, ale má jednu veľmi dobrú funkciu - prisvietenie (nemyslím blesk, len také svetielko), ale to isté dosiahneš, ak si prisvietiš lampou...70% úspechu je dobré svetlo a tvoje fotky sú tiež veľmi pekné :-)
janger
Aha, zahada vyriesena ;-)! Mam nieco podobne ako na obrazku! A dakujem aj tebe, @babi , za vysvetlenie toho ajvaru. Nie je to tu, ale snad nieco podobne bude.
bozulka
Veľmi krásne,lákavé a určite aj výborné,len hrniec už využíva syn.Pre nás už bol veľký.
honestka
veru niet nad chut jedla robeneho v rinskom hrnci. Kto raz skusi, nejde spat...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia