Prekladané mäso v rímskom hrnci fotorecept
Foto: enerrgizer
mäso prekladané zemiakmi a cibuľou, pácované v dijonskej horčici...
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
...rímsky hrniec namočíme na 15 minút a bravčové mäso si nakrájame na plátky, asi na takéto...
-
2
...dáme ho do nádoby a pridáme dijonskú horčicu, ajvar, olej, nakrájaný cesnak, korenie, soľ a sušenú papriku. Dobre premiešame a necháme odpočinúť, najlepšie 23,5 hodiny...
-
3
..takto vyzerá sušená paprika...
-
4
na spodok do hrnca dáme nakrájané paradajky. Mäsko, zemiaky a cibuľu ukladáme na výšku až kým nenaplníme hrniec, na vrch dáme nakrájaný pór a plátky slaniny...
-
5
...rímsky hrniec vložíme do studenej rúry, pečieme asi 80 minút zakryté a potom ešte 15-20 minút zvrchu zapečieme...
-
6
...podávame s tým, čo nájdeme ...napríklad s kyslou uhorkou, pochúťkovou kyslou smotanou, kapustou alebo niečím iným a zapíjame studeným pivom...dobrú chuť
a jedlo z jeného hrnca nemá chybu...........
@babav mám úplne obyčajný foťák, ale má jednu veľmi dobrú funkciu - prisvietenie (nemyslím blesk, len také svetielko), ale to isté dosiahneš, ak si prisvietiš lampou...70% úspechu je dobré svetlo a tvoje fotky sú tiež veľmi pekné :-)