Zemiakové rožky fotorecept

palokuchki - fotkapalokuchki, 18. augusta 2013

Recept na tieto rozky som nasla na internete pod nazvom Potatoe Croissant - zemiakove croissanty. U nas su velmi oblubene. Robievam ich velm casto. Zobraziť celý popisRecept na tieto rozky som nasla na internete pod nazvom Potatoe Croissant - zemiakove croissanty. U nas su velmi oblubene. Robievam ich velm casto. Cesto vo vnutri je jemne, vlacne a korka je chutna chrumkava.

16 ks
porcií
20+60kysnutie minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

1 kg
1,5 PL
2 PL
2 PL
2 ks varené v šupke stredne veľké
50 g
350 ml
350 ml




Postup

  1. 1

    Do misky na miesenie som pripravila muku, sol, cukor, kvasnice a postruhany uvareny zemiak. Mlieko s vodou som ohriala aby bolo vlazne a rozpustila som v nom maslo. Vlazne mlieko s maslom som priliala k muke

    Zemiakové rožky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    a mixerom som vymiesila vlacne cesto.

    Zemiakové rožky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cesto som dala vykysnut na teple miesto. Ja ho obycajne len prikryjem dekou alebo perinou.

    Zemiakové rožky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vykysnute cesto som rozdelila na dve casti. Kazdu polovicku som este premiesila a nechala chvilu podkysnut. Staci 7-10 minut.

    Zemiakové rožky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Cesto som potom rozvalkala a nozom som ho prekrojila na 16 casti.

    Zemiakové rožky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Kazdy trojuholnik cesta som stocila zo sirsej strany. Do polovicky som ho stacala len tak volne. Druhu cast, tu tensiu som potom natiahla a az potom som ju dotocila.

    Zemiakové rožky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    ---

    Zemiakové rožky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Rozky som ulozila na vymasteny plech. Na plechu som ich nechala este podkysnut.

    Zemiakové rožky (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Rozky som piekla vo vyhriatej rure 180C 20 minut.

    Zemiakové rožky (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Po upeceni sa mozu rozky este potriet maslom alebo mastou. V uvode som spominala, ze robim tieto rozky dost casto. Do receptu som napisala maslo, ale som ich uz robila aj s bravcovou mastou a tiez som pridala do nich aj mensie oskvarky. Aj takto boli vyborne. Ten uvareny postruhany zemiak tam robi tu jemnu chut. Raz som namiesto uvareneho zemiaku dala zemiakovu kasu co mi zostala z obeda a tiez to bolo aj takto chutne.

    Zemiakové rožky (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    ---

    Zemiakové rožky (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu

evicka39
Vyzeraju fantasticky ja sa pokusim pridat trosku oskvarkov a urobim ich take malicke uz sa tesim ako budu kamosky vyvalovat oci .
manya
vydarili sa ti, aj toto ukladám a vyskúšam.
jerica
@palokuchki , ja odpadnem , všetky recepty čo pridáš , sú tak lákavé, no povedz si " neurob to " super ďaľší, ktorý si môžem dať do kk, ale určite má aj hviezdnu oblohu :-) !!!!
sovka62
Toto hádam (na rozdiel od Goudy) zvládnem, tak ukladám a ďakujem.
palokuchki
@sovka62 , dakujem ti za komentar a posielam srdecny pozdrav este zo zimnej Australii. Dneska nam tu napadal sneh. Vonku je vsetko biele.
manya
včera večer som upiekla, robila som maličké k vínku, mali sme návštevu, všetci chválili, nabudúce spravím aj väčšie.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia