Foto: olinecka
Dnes to bolo rýchle a je to výborne.
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
4 ks |
|
100 g |
|
1 dl |
|
3 PL |
|
2,5 dl |
|
250 g |
|
1 bal. |
|
Vanilkovy krém: | |
0,5 l |
|
1 bal. |
|
2 bal. |
|
4-5 PL |
|
150 g |
|
Karamelový krém: | |
0,5 l |
|
2 bal. |
|
4-5 PL |
|
150 g |
|
2 bal. |
|
1 ks |
|
(alebo Granko) |
|
na vymastenie plechu |
|
na vysypanie plechu |
|
tmavé |
|
Postup
-
1
Celé vajca vymiešame s cukrom dopenista postupne pridáme olej,mlieko kakao nakoniec múku zmiešanu s praškom do pečiva.Cesto zľahka premiešame a vylejeme na vystlany papierom na pečenie a vysypany mukou plech .Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov 25 minút.
-
2
Uvarime si vanilkovy krém do ktorého vmiešame za horúca maslo .Horúci krém vylejeme na koláč a na vrch poukladame BB keksy rovnomerne.Uvaríme karamelovy krém a tiež za horúca vmiešame maslo ,horúci vylejeme na poukladané keksy.
-
3
Koláč necháme vychladnúť,pred podávanim rozotrieme vyšľahanu šľahačku a posypeme grankom alebo čokoladovymi hoblinkami.Dobrú chuťTento koláč je nenaročný a pripraví ho aj začiatočnik.Ale výsledok je vynikajúci.
Dámy vidím, že ste absolútne nepochopili čo som tým komentárom myslel, tak skúsim ešte raz a jasnejšie. Mne vôbec nejde o nejaké keksy ale o cesto. Začiatočník nebude vedieť podľa množstva surovín na cesto na aký veľký plech má to cesto dať. Keď dá na malý plech bude cesto vysoké a neprepečené. Keď na veľký plech tak cesto bude nízke a veľmi prepečené. @olinecka , už sa na veľkosť plechu pri tvojom recepte na Juhoslovanský zákusok pýtala @iba a Tvoja odpoveď bola klasický. Aký veľký je podľa teba klasický alebo normálny plech? To je taký problém ten plech zmerať ak teda máš doma pravítko alebo colštok a uviesť veľkosť plechu v centimetroch? Jasnejšie to už napísať neviem. Ďakujem.
No vidím, že to furt nechápeš tak si prečítaj toto a už Ti snáď konečne dôjde o čo mi ide.
varecha.pravda.sk/diskusie/velkost-plechov-a-foriem/6009-...
varecha.pravda.sk/diskusie/navrh-aj-prosba/5863-forum.htm...
varecha.pravda.sk/diskusie/moj-navrh-pre-redakciu/5837-fo...