Tlačenkový šalát podľa ČSN fotorecept
Foto: kimlo
Tento šalát som robil už dávnejšie, našťastie sa mi zachovalo pár fotiek, tak som sa rozhodol s Vami o recept podeliť. Základom je Zobraziť celý popisTento šalát som robil už dávnejšie, našťastie sa mi zachovalo pár fotiek, tak som sa rozhodol s Vami o recept podeliť. Základom je kúpiť dobrú domácu tlačenku, ja kupujem od farmárov a som s ňou veľmi spokojný. Odkaz na recept paprikového šalátu, ktorý tam ide tiež, uvádzam v postupe. Týmto pozdravujem kamarátov @kvakac a @kuko95, ktorým tento recept venujem :-)
porcie
príprava
Postup
-
1
Tlačenku nakrájame na malé kocky a zmiešame s posekaným paprikovým šalátom. Recept naň uvádzam pri svojom recepte na feferónový šalát, kde ide tento paprikový tiež. Tu je link: https://varecha.pravda.sk/recepty/feferonovy-salat/57055-recept.html
-
2
Pridáme nadrobno nakájanú cibuľu, rezance kapie, horčicu, olej, ocot, worchester, soľ, korenie a premiešame. Dáme vychladiť aspoň na 2 hodiny.
-
3
Na záver uvádzam pôvodný recept z knihy receptúr kde je rozpis na 10 kg šalátu. My si však upravíme gramáže surovín podľa váhy našej tlačenky.
Vyskúšaj a uvidíš. Namiesto paprikového šalátu by možno stačilo dať viac zaváranej kápie a zavárané cibuľky z pohára... na chuti to iste veľa nezmení.
Vďaka za ohlas, to s tou gramážou vodky si pamätám keď som bol služobne v Minsku, tiež som sa tomu čudoval, u nás poldecáky a oni váhové miery :-)
Do Považan sa chystám už dlhšie...momentálne mám dobrý zdroj týchto špecialít v Čachticiach, ale určite vyskúšam aj Považany. Dík sa tip.
Teším sa s tebou. :-)
Tato je od nášho majstra čo hovoríš :)
Líbí se mi, že ani část plátku neni průhledná, za mistrovskou chuť ručíš ty a růžové kousky snad nejsou z masa nakládaného.