Tlačenkový šalát
Tlačenkový šalát

Tlačenkový šalát podľa ČSN fotorecept

kimlo - fotkakimlo, 26. mája 2021
Tlačenkový šalát podľa ČSN (fotorecept)
Foto: kimlo

Tento šalát som robil už dávnejšie, našťastie sa mi zachovalo pár fotiek, tak som sa rozhodol s Vami o recept podeliť. Základom je Zobraziť celý popisTento šalát som robil už dávnejšie, našťastie sa mi zachovalo pár fotiek, tak som sa rozhodol s Vami o recept podeliť. Základom je kúpiť dobrú domácu tlačenku, ja kupujem od farmárov a som s ňou veľmi spokojný. Odkaz na recept paprikového šalátu, ktorý tam ide tiež, uvádzam v postupe. Týmto pozdravujem kamarátov @kvakac a @kuko95, ktorým tento recept venujem :-)

4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

600 g
300 g
100 g
50 g (bez nálevu)
50 g
10 g
10 g
5 g
10 g
1 g




Postup

  1. 1

    Tlačenku nakrájame na malé kocky a zmiešame s posekaným paprikovým šalátom. Recept naň uvádzam pri svojom recepte na feferónový šalát, kde ide tento paprikový tiež. Tu je link: https://varecha.pravda.sk/recepty/feferonovy-salat/57055-recept.html

    Tlačenkový šalát podľa ČSN (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme nadrobno nakájanú cibuľu, rezance kapie, horčicu, olej, ocot, worchester, soľ, korenie a premiešame. Dáme vychladiť aspoň na 2 hodiny.

    Tlačenkový šalát podľa ČSN (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na záver uvádzam pôvodný recept z knihy receptúr kde je rozpis na 10 kg šalátu. My si však upravíme gramáže surovín podľa váhy našej tlačenky.

    Tlačenkový šalát podľa ČSN (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

kvakac
Tak to si ma potešil s týmto kamarát. V blízkej dobe skúsim. No musím si tie gramy preniesť na lyžice, hlavne tekutý materiál. Vodka 100 g viem čo je - há há. To bude fajnové jedlo - mňám. Vďaka za recept.
kuko95
Super šalát pre štíhlu líniu ! Venovanie od chlapa som ešte nedostal ale takéto má veru potešilo :D a už by si sa mohol zastaviť raz v povazanoch k nášmu mäsiarovi ta tlačenka a jaternice,klobaasky...taký gurmán ako ty bude spokojný :D
kimlo
@farbuska (26.5.2021 13:20)
Vyskúšaj a uvidíš. Namiesto paprikového šalátu by možno stačilo dať viac zaváranej kápie a zavárané cibuľky z pohára... na chuti to iste veľa nezmení.
kimlo
@kvakac (26.5.2021 15:56)
Vďaka za ohlas, to s tou gramážou vodky si pamätám keď som bol služobne v Minsku, tiež som sa tomu čudoval, u nás poldecáky a oni váhové miery :-)
1x kvakac
kimlo
@kuko95 (26.5.2021 17:34)
Do Považan sa chystám už dlhšie...momentálne mám dobrý zdroj týchto špecialít v Čachticiach, ale určite vyskúšam aj Považany. Dík sa tip.
1x kuko95
boxik
Mám svoje roky ,šaláty som jedol všelijaké ,začal som už vtedy keď jediným šalátom bola iba treska ,dodnes ich mám rád ,ale tento tlačenkový som nezaregistroval a to som časť svojho života strávil aj v Čechách. Proste človek sa celý život učí ,ale tento pre mňa neznámy môže byť fajn. Možno preto nebol v dávnej minulosti známy lebo asi ani ČSN nepočítala s chlpatou tlačenkou ktora sa za socíku , bola na trhu bežná a jedli ju len silné žalúdky. Iné to bolo pri domácich zabíjačkách ,ale s tými norma nemohla počítať .
chemik
Taktéž vlastním Receptury studené kuchyně, ale s radostí převezmu tento recept od Kimla, zejména proto, že jeho návod na vlastní paprikový salát řeší problém s originálem. Pro mne existují mistrovské tlačenky s převahou masa a úžasnou chutí, ke kterým je kromě čerstvého chleba škoda přidávat cokoliv dalšího. U některé tmavé tlačenky si zpestřím chuť kremžskou hořčicí. Ze světlých tlačenek s větším podílem sulcové resp.aspikové složky si radši vyrábím salát. Protože inspiraci se meze nekladou, jsem dosud používal obsah sklenice Moravanky s pikantně kyselou chutí nálevu, ve kterém předem spařím cibuli nakrájenou na půlkolečka nebo půlměsíčky. A teď se těším na originál až v létě naložím papriku na salát.
chemik
@kuko95 (27.5.2021 18:45)

Líbí se mi, že ani část plátku neni průhledná, za mistrovskou chuť ručíš ty a růžové kousky snad nejsou z masa nakládaného.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia