Pomarančové kura

chutimi - fotkachutimi, 15. mája 2015
Pomarančové kura
Foto: chutimi

Nechal som sa inšpirovať jedným receptom, ktorý už ani neviem kde som našiel. Prekvapilo ma výborné vyváženie chutí.

3
porcie
50 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
3/4 šálky
4
2 dl
1 PL
2 ČL
1 ČL
1 strúčik
1 PL
 (feferónka)
2 PL
2 ČL
 na vyprážanie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    kuracie mäso (v podstate akékoľvek bez kože, ja som použil vykostené stehná) nakrájajte na kocky. V miske rozmiešajte bielka s 2 PL škrobu a jemne našľahajte. Ochuťte bielym korením. Mäso vložte do pripravenej hmoty, dobre premiešajte a nechajte odpočívať aspoň 10-15 minút.

    Pomarančové kura - obrázok 1
  2. 2

    Dajte variť ryžu. Použite takú, čo sa aj trochu lepí (postačí obyčajná guľatozrnná, ale môžete použiť aj lepkavú - sticky rice - tú ale robte na pare)

  3. 3

    V hrnci (al. fritéze) si nechajte rozohriať olej a po jednom vkladajte kúsku mäsa aby sa nezlepili. Vysmažte do zlata a odložte na papierovú utierku aby sa vsal prebytočný olej.

  4. 4

    V panvici si zohrejte pomarančovú šťavu, pridajte tmavú sójovú omáčku, med a ryžový ocot. Pridajte nastrúhaný zázvor a cesnak, trochu posekaného chilli a nastrúhanú pomarančovú kôru. Zvýšte intenzitu plameňa a za stáleho miešania nechajte trochu zredukovať.

  5. 5

    V malom pohári si rozmiešajte trochu škrobu vo vlažnej vode. Pridajte k pomarančovej omáčke a zahustite ju za stáleho miešania. Pridajte sezamový olej a premiešajte. Teraz vhoďte vysmažené mäso a obaľte v pomarančovej omáčke.

  6. 6

    Servírujte na ryži a dozdobte čerstvou cibuľkou a nastrúhanou pomarančovou kôrou. S kôrou to neprežente, pretože je horkastá. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

7 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: