Túto Sacherovu tortu si obľúbila naša rodina. Je dobrá, šťavnatá a vždy po upečení veľmi rýchlo zmizne. Recept mám z internetu.
15 minút
príprava
príprava
40-50 minút
na 175 °C
na 175 °C
Postup
-
1
Mäkké maslo rozmiešame s práškovým cukrom a vanilk. cukrom, pridáme žĺtky a vymiešame do peny.
- 2
Postupne pridáme hladkú múku a kakao.
- 3
Z bielkov vyšľaháme pevný sneh, do ktorého zašľaháme kryštálový cukor a pridáme k základu a zľahka premiešame.
- 4
Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a pečieme. Po upečení tortu prerežeme na dve polovice a potrieme marhuľovým džemom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
v recepte je napísané, že do vyšľahaného snehu pridáme 100 g kryšt. cukru a kakao je uvedené 3 polievkové lyžice. Čo sa týka marhuľového lekárvu, ospravedlňujem sa, ale zabudla som uviesť:
tortu prekrojiť a natrieť marhuľovým lekvárom. Ja čokoládou nepolievam, ale každému ako je podľa chuti. Už som tento údaj doplnila do receptu.