Zázvorníky

13juli - fotka13juli, 8. decembra 2010
Zázvorníky
Foto: 13juli

Dlho som piekla zazvorniky ktore sa mi roztekali ,až raz som bludila po nete a ani neviem kde som taketo podobne našla , tak Zobraziť celý popisDlho som piekla zazvorniky ktore sa mi roztekali ,až raz som bludila po nete a ani neviem kde som taketo podobne našla , tak som ich urobila pred tyždnom a k vianociam budem musieť urobiť dalšie .

Suroviny

500 g
450 g
4 ks
1  KL
3 PL čerstvý




Postup

  1. 1

    Všetky suroviny zmiesime , cesto rozvalkame na 1/2 cm vykrajujeme rôzne tvary a ukladáme na plech s pečiacim papierom tak aspon 1 a pol cm od seba a nechame cez noc oddychovať a ráno pečieme pri teplote 190 stupňou do ružova ( ja som ich mala porozkladane v obyvačke tam pekne obschli) Pekne sa zodvihnú su leskle.

    Zázvorníky - obrázok 1

Diskusia k receptu

babav
Zazvorniky su vdacne vianocne pecivo,rozvonaju cely dom pri peceni a vydrzia v suchu dlhy cas.Mas ich vydarene ,tak maju vyzerat !
Recept ,ktory mam ja sa mi neosvedcil,nezdvihli sa ,vyskusam upiect podla tvojho;-)
danculka
Pri mojom manželovi,by veru dlho nevydržali,stíha pojesť všetky moje zmetky pri výrobe trubičiek,zázvorníky ,by mu problém nerobili:))))))
tothka
Na zázvorníky sa chystám veľmi dlho, nemala som odvahu na ich pečenie, ale tieto Vianoce určite vyskúšam.
zdezda
Moja teta robievala zázvorníky, no určite viem, že iba zo sušeného a mletého, tam je aký pomer k múke?
ailuj82
tie sú naozaj krásne napučané :) A krásna orchidea :-D
dorisa
Krasne, a spolu s tou orchideou nádherné.
zdenuschka
Krásne. Dievčence, tak teraz kotrý recept vyskúšať? Aj Ty ich máš krásne, láka ma to, že sú z čerstvého zázvoru. Asi nabudúce obidva recepty vyskúšam, čo sa tu teraz pridávali. :)
teriqe
ja som tento rok robila, ale nepodarili sa mi, vobec v nich nie je citit ten dumbier :( tak co uz bala som sa ze budu moc stiplave
zdenuschka
Ja na 250 g múky som dala skoro 1 a 3/4 PL, ale sušeného zázvoru. Mňam, kto má rád štipkavé, výborné.
cinkla
Neodolam, musim ich vyskusat. Zazvor ( aj cerstvy; mam doma vzdy, lebo z neho varim caj, alebo ho pojedam s maslovym chlebom );ale do tychto krasnych keksikov sa musi nastruhat asi velmi najemno ? Ved tie Tvoje kolaciky vyzeraju ako nafuknuty oblacik.
13juli
@cinkla ja struham na jemnom struhadle, a musim robiť znovu lebo už su neni, ako nafuknute obleciky odleteli
perla61
Tvoje sú krásne.Ja som ich dnes upiekla a vydarili sa! Len ich nemám také lesklé ako Ty. Aj si ich niečím potierala? Ja som prvý plech upiekla bez potierania ale ďalšie dva som potrela vajíčkom.
matja
Prave som chcela tieto zazvorniky upiect, ale mam strasne lepive cesto, vobec sa s nim neda pracovat a uz vobec nie vyvalkat ... kde sa stala chyba? neviet niekto poradit? ... a tak som sa na ne tesila :(
alena45
aj ja som raz mala také lepivé cesto, ale deň v chladničke to poriešil, potom sa s ním pracovalo dobre, ale aj tak bolo treba rýchlo pracovať a postupne cesto odoberať.
matja
dakujem, skusim dat na noc do chladnicky ...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia