Bryndzová nátierka
Bryndzu necháme v hlbšej miske na chvíľu zmäknúť pri izbovej teplote, ľahšie ju vymiešame. Pažítku...
Plnené vypražené lokše
Tento recept je velmi stary. Mam ho zo slovenskeho casopisu Zivot, este zo socialistickej...
Jogurtovo-jablkový koláč z hrnčeka
Výbornou chuťou milo prekvapil domácich aj hostí. Recept z hrnčeka o objeme 150 ml.
Rezy z lístkového cesta s jablkovou plnkou
Zostali mi jablká, našla som v mrazničke lístkové cesto a v katičkách Majster kuchár, recept....
Božské makové a orechové rolky
Pre mojich pomocníkov pri vyberaní zemiakov som napiekla tieto výborné, krehké a makové a orechové rolky....
Torta ľadové medvede
Túto tortičku by mal zvládnuť aj začiatočník. Nie je potrebné kupovať alebo vyrábať si poťahovú hmotu,...
Bruschetta
Je to vlastne talianska skvelá chuťovka na raňňajšie hrianky . Začalo to chuťou na čosi malé,...
Čučoriedkový mrežovník s krupicou
Pridávam sem môj prvý recept tohto koláča, lebo sa mi pekne vydaril a sestra mi ho...
Prekladané zemiaky s údeným mäsom
Jednopekáčový chutný obed alebo večera, čo máme radi. Množstvo surovín závisí od toho, aké...
Polievka minestrone
Minestrone alebo talianska zeleninová polievka :) Je dobrá hlavne pre jesenné a zimné obdobia a dá sa...
Moja krabia polievka
Málokedy varím podľa receptu, všetko dávam od oka. Ale táto polievka nám veľmi chutí...
Šalát z červenej kapusty
tento šalát som jedla u priateľky v čechách a veľmi mi chutilo.
Kurací šalát s cestovinou
Tento recept patrí k naším obľúbeným u nás doma, pretože každý má najradšej kuracie mäsko...
Minerálkový koláč
Koláč je akousi napodobeninou žĺtkových rezov, bohužiaľ som nestihla ho odfotografovať, zjedol sa naraz
Teľacie po burgundsky
Po ďalšom vegetariánskom týždni ma zase prepadla chuť na jemné mäsko. Tentokrát som sa snažil vyhnúť...
Plnené lángoše
Dnes som robila plnené lángoše so salámou a syrom, inšpirovali ma k tomu trhy, ...
Hovädzí steak so špenátom
... príprava dobrého steaku trvá 10 až 18 dní, lebo tak dlho trvá pokiaľ je hovädzie...
Tradičné české tlačené koláče
Tieto koláče mám veľmi rád. Môžu sa robiť aj veľké aj menšie s rôznymi náplňami, ...
Köttbullar – Mäsové guľky – národné jedlo Švédska
Mäsové guľky priniesol do Švédska kráľ Karol XII. V roku 1713 z exilu v Istanbule...
Блинчики с мясом - palačinky s mäsom
Moje najobľúbenejšie ruské jedlo. Keď to varíme doma, máme sviatok.
Hliva s cuketou v smotanovej omáčke
Výrazná hubová chuť hlivy doplnená jemnou chuťou cukety krásne ladili a odporúčam robiť z dvojitej dávky...
Plnené morčacie prsia
Na Slovensku sa zacalo obdobie kacic a husi. My sme zase zabijali morky. Prezrela som...
Úžasný jablkovo-orechový lyžicový koláčik
Vyskúšajte tento skvelý, jednoduchý a rýchly koláč. Určite neoľutujete. Je to lyžicová verzia hrnčekového...
Šťavnatý ovocný koláčik :-)
ahojte varecháčikovia, posielam vám receptík na výborný ovocný koláčik, môžete tam použiť ovocie od výmyslu...
Čínska kapusta s kuracím mäsom a rezancami v jednom hrnci
Časovo nenáročná príprava s delikátnou chuťou použitých surovín, ktoré toto jedlo robia nielen chutným, ale...
Živánska
Dávnejšie sa mi pošťastilo kúpiť v Kauflande bravčovú panenku. Šupla som ju do mrazničky a teraz...