
Oškvarky z pomalého hrnca
Mate radi oškvarky? Ja áno. Ak ste ich už niekedy robili, tak viete, že na začiatku prípravy musíte pri nich stáť a miešať a miešať. To nie je pre mňa. No v tomto hrnci sa to robí samo....

Oškvarkové vence a vrtule
Zostalo mi pár oškvariek a na pagáče ich dosť nebolo. Tak vznikol tento veľmi chutný a...

Kokosovo- pudingové rezy
Žĺtky s cukrom vymiešame pridáme vodu a vyšľaháme. Postupne pridávame múku s PDP a olej, ...

Kuracie prsičká na orientálny spôsob
Toto jedlo som si vymyslela po prečítaní dvoch receptov, ktoré ma síce zaujali, ale nemala...

Celozrnné fusilli s ricottou a olivami
Celozrnné špirálky čistej chuti s lahodnou ricottou, olivami, paradajkami a čerstvými bylinkami.

Vianočná kapustnica s chutným prekvapením
Táto netradičná kapustnica je veľmi chutná, máme to overené aj na firemných akciách až v 50...

Čokoládová pena ako z francúzskej cukrárne
Pravý francúzsky recept. Čokoládová pena, ktorá chutí ako v najlepších michelinských reštauráciách.

Špice troch farieb
Piškóty potrieme nezriedenou čokoládou a necháme stuhnúť. Mlieko s vanilkovým cukrom dáme variť. Keď zovrie,...

Tvarohovo-jahodový želatínový zákusok
Upečieme korpus v tortovej forme z 2ks vajíčok, 2 pl cukru vyšlahanych do peny pridanim...

Orechovo-čokoládová fantázia
Vláčny, jemný, krémový zákusok, bohatý na orechy aj čokoládu. Chutil fantasticky....

Zapečený syr so šunkou /lepší ako vyprážaný!/
Nápad čo na večeru, je to náhrada za vyprážaný syr a chutí lepšie. Nemusíme ho...

Vierkina záhorácka chrenovica
Chrenovicu som nazvala podľa pani, ktorá ju robí úplne najlepšie na svete! :-)

Sushi Uramaki Ebi
Najprv si pripravíme sushi ryžu. Studenou vodou ju prepláchneme 6 krát, kým nezostane voda úplne...

Kiymali Pide - Turecko
alebo pide s mletým mäsom patrí v Turecku k tradičným jedlám... V každom kúte Turecka sa pečie...

Kurací steak s grilovanou zeleninou
nafiletujeme prsia na velke platky, ktore mozeme jemne rozklepat. opecieme nasucho na panivici a zaroven...

Hríbová máčanka
Toto jedlo sme prvýkrát ochutnali na návšteve u vychodniarov pred sviatkami keď dokvasila kyslá kapusta

Môj pravoslávny veľkonočný koláč - Козунак
Zjedla som ich nespočetne a vždy s napätím očakávam prípravy veľkonočných sviatkov, kedy si ho znova...

Kysnutý orechový závin (orechovník) - vegan
Piekla som ho prvý krát, a hneď sa podaril... tak sa podarí iste aj Vám ;)

Svieži kolač-a la tiramisu
... nepečene su tiež fajnoveeeee

Polievka z ľadového šalátu
Aj vám zostavá ľadový šalát? Tu je inšpirácia ako ho využiť.

Hovädzie plátky
Na Vianoce som dostal nový tlakový hrniec, tak ho skúšam. Takto môže vyzerať večera...

Brokolicová omáčka so smotanou
Brokolicu pokrájame na kocky a s cibuľou nakrájanou najemno, strúhanou mrkvou a hladkou múkou osmažíme na masle....

Plnená krkovička
Naklepané rezne z bravčovej krkovičky natrieme horčicou... nesolíme nekoreníme...

Čajové vajcia
Recept pre milovníkov čínskej kuchyne a všetkých, ktorí obľubujú netradičné chute a vône :)

Záviny od babičiek - fotopostup
Ak náhodou natrafím na reláciu "Sladké babičky" na TV Paprika, tak vždy so zanietením sledujem ako...

Linecké pečivo
Z muky, masla, cukru a žĺtkov vypracujeme cesto, ktoré necháme hodinku odležať v chladničke....

Držky z pod Inovca
Takto sa robia držky u nás. Dávam návod, ak by niekomu prišli na chuť, ...

Podlesník aj s ryžou
Výborný podlesník s ryžou dnes upečený. Niekto pozná haruľu, zemiakovú babu , ...

Tabouleh z Maroka s couscous
Tabouleh je populárny ľahký osviežujúci šalát v arabských krajinách, veľmi obľúbený v Maroku, Libanone, ...