Pečený diviak

peter64 - fotkapeter64, 28. februára 2011

ďalší zo skupiny divina

Suroviny

1500-2000 g
0,25 l
0,25 l
1 ks
5 PL




Postup

  1. 1

    Mäso umyjeme,necháme odkvapkať,potieme soľou,tukovú vrstvu narežeme do tvaru mriežok.Mäso vložíme do vymastenej a vodou vypláchnutú panvicu tukovou vrstvou nahor a vo vyhriatej rúre upečieme.Keď je mäso začne hnednúť prilejeme vodu a víno.Počas pečenia mäso podlievame vlastnou šťavou,prípadne ho podľa potreby aj podlejeme.

  2. 2

    Pred dopečením pridáme ošúpanu cibuľu,masť odoberieme,mäso vykostíme a dáme na teplú misu.Šťavu povaríme s trochou vody,pridáme ešte červené víno,kyslej smotany a podľa potreby zahustíme škrobovou múčkou. Podávame z ryžou alebo zemiakmi.

Diskusia k receptu

tefalka
..no kvasená kapusta a ryža ???? hádam knedľa nie ??.....ešte tie zemiaky no...
peter64
Nastala chýba ma byť kyslá smotana už je to opravené ďakujem za upozornenie
dajanca
... nepoužil si žiadne korenie, ani borievky, ani bylinky, tak som divinu ešte nepripravovala, ale asi tak ešte viac vynikne chuť diviny...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia