Foto: dorisa
Inšpiráciou mi bol recept, uverejenený na facebooku.
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
200 g |
|
100 g |
|
Tvarohovo-jablková plnka: | |
300 g |
|
200 g |
|
80 g |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
4 ks |
|
Na vrch: | |
2 ks |
|
1 PL |
|
2 PL |
|
150-200 g na karamel |
|
Postup
-
1
Suroviny na koláčik.
-
2
Piškóty podrvíme, alebo nastrúhame, dáme do misky a zalejeme rozpusteným maslom.
-
3
Zmiešame, vytvorenú hmotu natlačíme na dno tortovej formy( s papierom na pečenie) a poriadne pritlačíme.
-
4
Očistíme si 4 jablká, nakrájame ich na kocôčky. Pokvapkáme ich citrónovou šťavou, aby nezhnedli.
-
5
Dáme ich do suchého hrnca a dusíme cca 10 minút. Necháme vychladnúť.
-
6
pripravíme si tvarohovú plnku: zmiešame tvaroh, cukor, pudingový prášok
-
7
Zo smotany s pridaním vanilkového cukru ušľaháme elektrickým šľahačom šľahačku.
-
8
Tú zmiešame s tvarohom.
-
9
Do plnky potom pridáme aj vychladené jablkové kocôčky.
-
10
Zamiešame. Plnka je pripravená.
-
11
Plnku nanesieme rovnomerne na korpus z rozdrvených piškót.
-
12
Na vrch pokladieme jablkové lupienky, ktoré sme si pripravili z dvoch jabĺk. Vrch posypeme kryštálovým cukrom ( 1PL ) Dáme piecť do vyhriatej rúry na 170 stupňov a pečieme cca 45 minút.
-
13
Pripravíme si karamel a to skaramelizovaním kryštálového cukru nasucho na panvici.Keď je koláčik upečený, tak ním celý polejeme.
-
14
Koláč necháme v chlade, plnka ztuhne a karamel zmäkne. Je čas ho nakrájať a podávať.
-
15
Dobrú chuť.
Diskusia k receptu