Treska na indický štýl

vanesakiss - fotkavanesakiss, 5. júna 2013

Tento recept mi odporučila moja kamarátka ktorá pochádza z New Jersey. Je to zdravá treska obaľovaná v korení, ktoré je zaužívané aj u nás. Zobraziť celý popisTento recept mi odporučila moja kamarátka ktorá pochádza z New Jersey. Je to zdravá treska obaľovaná v korení, ktoré je zaužívané aj u nás. Jednoduchý, rýchly a vynikajúci recept. Podávala som ju so zemiakmi doplnenými bazalkou, ktorú nájdete aj v recepte na túto skvelú rybku. :)

2
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
70 g
 štipka
 štipka
 štipka
 štipka
 štipka
 štipka
 štipka
 štipka

Postup

  1. 1

    Tresku namočíme do mlieka aby sa zjemnila. Bude mať menej rybaciu chuť a po príprave bude chrumkavejšia. Potom ju necháme odkvapkať. Tresku si pokrájame na menšie kúsky asi 5x5 cm (môžu byť aj väčšie, podľa vášho gusta :))

  2. 2

    Tresku osolíme...znovu podľa vášho gusta :) . Ja mám radšej slanšie tak som posolila viac. Na panvici rozpustíme maslo (ja som mala domáce), odporúčam kravské maslo. Medzitým si pripravíme na tanieriku zmes korenia. Zmiešame majorán, bazalku, muškátový oriešok, drvenú rascu, kurkumu, sušenú bazalku a hnedý cukor. Množstvo zmesi pripravujeme podľa toho aké veľké kúsky filé budeme obaľovať. Odporúčam pridať viac bazalky, rasce a papriky...len malý kúsok zvyšných korenín.

  3. 3

    Na panvicu s rozpusteným maslom poukladáme kúsky tresky. Na pomalom ohni ich prepečieme až kým nebudú hotové. Keď sú kúsky konzumovateľné, vyberieme ich a poprevraciame ich vidličkou v pripravenom korení. Nebojte sa nebude to veľmi korenisté nakoľko nepridávame štipľavé koreniny, len aromatické a sladkasté.

  4. 4

    Následne vrátime tresky do panvice a dopražíme ich na zlatisto červené. Treska bude krásne červená a aromatická, no po prerezaní ostáva krásna biela. Keď vyzerá treska ako na fotke, je takmer hotová. Posledný krok je veľmi dôležitý, pre tú správnu chuť pokvapkáme tresku citrónom. Nebojte sa toho, ku rybám sa citrón veľmi hodí. Podávame so zemiakmi ktoré nakrájame na kúsky, posypeme bazalkou, a pridáme na polovicu prekrojenú cibuľku pre arómu.

    Ja som zdobila s bazalkou, pochúťkovou smotanou a červenou paprikou.

  5. 5

    TIP: Pri pečení rybky vám bude prskaťrybka a mohla by sa vám pripáliť. Preto podlievajte ružovým vínom. Môžte aj bielym..a keď nemáte postačí aj klasická voda.

    Zdravá, rýchla a veľmi jednoduchá indská špecialitka je na svete. Dobrú chuť prajem :)

Diskusia k receptu

marianne
som chcela aj ja napisat,ze neviem posudit ci je indiansky:-)),ale prezentovany je pekne,ale tiez by ma zaujimalo,preco indiansky..
vanesakiss
prepacte, blba som.... posielala mi ho mailom a ja som indian style prelozila ako indiansky.... a az teraz mi doslo ze som blbec a ma byt indicky... tak to zmenim :D
tiginko
baby veď je to jasné - lebo je to červené! Inak mne sa tento recept páči, zaijímavá príprava rybky. A pekné fotky a popis @vanesakiss
manek380
Hezký recept, uládám a příležitostně vyzkouším.

Jen tak na okraj ohledně toho solení - ryby se musí solit víc, aby získaly lepší chuť. Když někomu ryba nechutná, většinou je na vině málo soli. :D
thuriga
AJ tento recept musím vyskúšať, ryby zbožňujem a takto som ju teda ešte nerobila. Ukladám a čím skorej vyskúšam -vďaka autorke. Už teraz sa mi zbiehajú slinky. Neviem prečo ste si ho prekladali ako indiánsky recept ja som chybu ani nepostrehla pre mňa bol hneď indický :) to až komentáre ma nakopli pozrieť si ho bližšie.
elixir
No, vyzerá vynikajúco, v chladničke mi oddychujú nejaké tresky, takže vyskúšam. :)
safran
kvôli tomuto receptu som si založila kategóriu ryby vo svojej KK :-)
safran
chuť výborná, ale moja nemrazená treska sa rozpadla na kúsky a vniklo z toho akoby suché karí (dodržala som recept presne!), podávala som s malými zemiačkami s medvedím cesnakom, ako to tu pridala tuším Mijaita prednedávnom, tiež s lyžicou kyslej smotany a zapíjame veltlínom :-)
2010
Asi som blbec ale tomuto receptu nerozumiem , treska je ryba co plava podobne ako pstruh? nie ako kapor alebo vietnamsky pangas co sedi na dne blate, naco ju treba macat v mlieku a potom dva krat opekat vsak ostane na kolomaz?
harknessy
@2010 - To je jedna vec, mna tam fascinuje viac veci (co nezazlievam autorke, kedze ma ten recept od kamaratky). Aljasske tresky sa lovia ked dosahuju vahy zhruba 11 kg, neviem si predstavit varit 2 kusy na obed na dve porcie - ale tak cez to by som sa preniesol, zjavne boli myslene dva filety. Ale majoranka, bazalka, rasca a koniec koncov samotna aljasska treska v indickej kuchyni???

Zaujímavé video z archívu TV Varecha