Foto: sonulienka
Dnes ideme na oslavu. Sestra a švagor oslavujú "50" výročie sobášu tak som im spravila podkovu pre šťastie na ďalšie roky.
príprava
Suroviny
1 kg |
|
600 ml vlažné |
|
2 ks |
|
2 PL |
|
2 ČL |
|
4 ČL |
|
2 ČL |
|
42 g |
|
1 ČL |
|
Nátierka: | |
400 g |
|
2 ks |
|
|
|
|
|
Na ozdobu: | |
3 druhy |
|
|
|
|
|
ozdobná |
|
|
|
|
Postup
-
1
Preosejeme si múku pridáme soľ, PDP, cukor dobre premiešame. Urobíme si kvások, mielko trochu zohrejeme a dáme doň olej, a rozšľaháme vajcia a citrónovú šťavu. Potom to všetko spojíme a vypracujeme a necháme na teplom mieste nakysnúť.
-
2
Po necelej hodine som mala cesta nakysnuté.
-
3
Medzi tým ako mi cesto kyslo som si pripravila tortu. Vystlala som si ju pečiacim papierom.
-
4
No a vykysnuté cesto vložíme do pripravenej formy.
-
5
Necháme ešte asi 30 minút vo forme podkysnúť a po podkysnutí pečieme 30-40 minút v rúre na 180-200 stupňov - treba sledovať. Každá si svoju rúru poznáte. Cesto upečené.
-
6
Nechala som vychladnúť. Potom som odkrojila vrch aby som mala podkovu rovnú a rozkrojila som ju na tri časti. čiže 2x.
-
7
Urobila som si nátierku: Maslo 200 g, syr bambíno maxi 1 ks, údená šunka 200 g, paprika údená, paprika chilli - všetko som dobre premiešala a naplnila som podkovu. Potom som si znovu rozmiešala maslo 200 g, syr bambíno maxi 1 ks a tým som potrela boky a vrch podkovy. Nastrúhala som syr a ním som obložila boky podkovy. No a na rad prišlo konečné zdobenie. Robila som salámové a šunkové ružičky a dozdobila paradajkami vykrojila uhorkové kolieska a do nich som vložila paradajky a vyplnila zeleným. No a konečný výsledok je tu.
-
8
Ďalší pohľad.
-
9
Ešte jeden pohľad.
-
10
No už len aby sa páčila a chutila.
-
11
Oslávenci.
-
12
Podkova rozkrojená a chutila čo ma potešilo.
Ďakujem Ti.