Foto: domi454
Tigrí chlieb je názov pre bochník chleba, ktorý má jedinečnú kôru. Táto kôra vzniká počas pečenia vďaka ryžovej múke, na vrchu je chrumkavý a Zobraziť celý popisTigrí chlieb je názov pre bochník chleba, ktorý má jedinečnú kôru. Táto kôra vzniká počas pečenia vďaka ryžovej múke, na vrchu je chrumkavý a vo vnútri krásne mäkký. Prvý krát sa objavil v Holandsku začiatkom sedemdesiatych rokov.
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny, čo sa týka ryžovej múky, tak ju môžeme kúpiť v hociktorých biopotravinách.
-
2
Najskôr zmiešame vodu, mlieko, cukor a droždie. Necháme odležať, kým to nezačne peniť.
-
3
Potom pridáme olej, soľ a polovicu múky. Zamiešame.
-
4
Ďalej pracujeme s miesičom a postupne pridávame zvyšok múky.
-
5
Cesto ešte pár krát spracujeme rukami a presunieme do olejom vymastenej misy a necháme kysnúť hodinu. Zakryjeme potravinárskou fóliou.
-
6
Po hodine to zdvojnásobí veľkosť.
-
7
Rozdelíme na 5 alebo 6 častí a vytvarujeme rôznorodé tvary: bagety, žemle, chleby... Ešte 15 minúť necháme odležať.
-
8
Medzitým si pripravíme zmes na kôru. Zmiešame všetky suroviny na kôru a necháme tiež 15 minút odležať.
-
9
Zmes natrieme na chleby.
-
10
Pečieme pri teplote 200°C 25-30 minút.
-
11
Dobrú chuť!
veľmi zaujímavý recept a určite veľmi dobrý -len na tú kôrku ide 1 PL
cukru a nie čl -nie je to potom moc sladké? a 16g droždia ? do samotného chleba len 4g? určite vyskúšam-si veľmi šikovná-nech sa Ti darí vo všetkom.
Ale chlebík budem určite ešte robiť, je dobrý. Ďakujem za recept.
Ďakujem za pekné foto, hlavne že chlebík chutí.