Kakavový koláčok fotorecept

krasomil - fotkakrasomil, 7. júna 2011
Kakavový koláčok (fotorecept)
Foto: krasomil

Šmakuje mojim dzecom. Radujem še, kec kus pukne a vycika z neho kakavo. Podľa mojho receptu pukne furt!

40 minút
príprava
30 minút
na 170 °C

Suroviny

500 g
250 ml vlažné
50 ml
1 bal.
1 ks
1 pol. lyžica
štipka
2 ks celé
PLNKA:
150 g
125 g
3 lyžice




Postup

  1. 1

    Ta zohriac mliko, medzitým do vandlika dame dva vajca, olej, cuker, suľ, potom vysypeme do toho drožde. Jak še mliko zvlažneje, ta ho vlejeme do vandlika medzi šicko a zasypeme z muku, ale len trocha jak bryndzove halušky kedz robim aby nepočarneli. Necháme podkysnuc pokym bubliny nerobi, približne petnac minut. Pridame zbytok muky a fajne rukou vymišame. Ochabime kysnuc tak štyricec minut.

    Kakavový koláčok (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Tak to ma vižirac.

    Kakavový koláčok (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Dokedy cesto vykyšne, zrobim sebe plnku: Rospuštim maslo u mikrovlnke, pridam cuker a kakavo. Vec ho rozmišam a dam na vykysnute rozvaľkane cesto. Z jedného cesta zrobim dva falaty.

    Kakavový koláčok (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Plnku rozmascime po rozvaľkanym cesce, po pejc centy od kraja, že by še nám prilepilo ku sebe kec ho budzem skrucac.

    Kakavový koláčok (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Cesto skrucime a ochabime ho dzešec minut podkysnuc.

    Kakavový koláčok (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Položime ho na tepšu a pomascime ho zos rozmišanym vajcom. Bul taký veľký, že mi ho ohnul jak rohlik :-) Dame ho do bubna a pečeme ho dotedy, pokym nepukne a nevyceče.

    Kakavový koláčok (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Po upečení potreme s ceplu vodu, že by nestvardnul. A pačce jak ma vyžirac kolačok od Krasomila:

    Kakavový koláčok (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

evusik
@cistinka :-)))))) nie si náročná?
@krasomil vidím, že tvoja prvotina tu na Vareche a hneď takto zhurta na nás... ale pekne sa ti koláčik podaril :-)
3sandra3
dobrý koláčik... a páči sa mi to foto z rozprávky o Krasomile
krasomil
Chcel mi medzi vas zapadnuc kočky.Tešte sa na Krasomilov zajtrajší koktejl...
viera1
Parádny,len asi budeš musieť preložiť,bo poniektorí doteraz prekladajú "Pásla kone na betóne...",xixi
evanaaa
Krasomil, uviedol si sa pekným koláčikom, ale naozaj, ty si zo zámoria, z Michiganu , či ako sa to píše? Tak ešte raz vítaj a napíš ako si nás ( Varechu) našiel.
krasomil
šickim chlopom na peršim rande tyž nerozumice co chceju od vas :-)
krasomil
Mičigen sú Michalovce od velkej mláky Zemplínskej Šíravy. Našol som vás náhodou - hľedal mi soda stream a ukazalo mi varechu a vaše bars nebezpečne recepty :-)
lietta
načmaral ši to jak keby ši bul zos Košic, aľe ta nevadzi :)
jegor
ta parádny recept si pridal dzekujeme

elantra
paľe jake šumne skrucaniky zrobil, i ja by takoho chlopa zochcela, co dzecom kolačky napeče ;)
havino
pekné štrudle, pekne napísane, usmiala som sa tu na vás, páči sa mi táto reč a že keľo vas tu je s tým prízvukom
emov
Nič netreba prekladac ,lem rečuj ,jak ci huba narosla.Nelem kočky chodza na varechu!
honestka
a my TI- tu tak trosku dalej od domoviny si hoc aj 2x precitame, aby sme rozumeli, ale kedze bunky potrebne burcovac v tote hlave - paci sa a vitaj aj so sumnu korunku hoc iba z kondzervy.
silvia68
konečne dachto aj po našomu hutori, tak dobre som sa už dávno nezasmiala, teším sa na ďalšie komentáre ku receptom

tetulka
Nóóó, tedáááá, paráááádnýýýýýý koláč, moja babenka robili podobný... hned v sobotu vyskúšám, budem mat náščivu, tak uvidzím, jako sa mi podarí.....potom napíšem...tak dokoštuváná...
hubata
Jéjdanenky, aký vtipný pyšný princ čo vie kakavovníky upiecť ! Podarili sa ti, krásne zakrútené, nepopukali ti (ako mne minule). Bude tu veselo keď budú spolu variť východniari, záhoráci, rusíni, dolniaci, horniaci ..... veď sme všetci naši.
jerica
@krasomil Ta vitaj šumne medzi nami co še zvrtame pri šparhelce, ta to moja švekra z vyhodu zrobila kakavove skrucaniky,ja še tam naučila zrobic take kakavove ,len švekra še obracila a už buli na tepši päť kusy , moje dzeci tyž len kakavkove ta te prve su fuč.Ta zrob vyhodňarsky koktail pricap recept z obrazkami bo ta strojsoda je v kurze na vareche . Cešim šebe na daľše tvoje vyhodňarske chucovky :-)))
noelia
Jooooooj, ale som sa dobre zasmiala...ja som z VYCHODU.....moj syn sa narodil v Prahe, moja dcera na Kanarskych Ostrovoch a dalsia dcera v spanielskej Andaluzii.....ale "tota tepsa".....ma dostala.....pretoze sa snazim vsetky deti ucit aj po vychodnarsky a "Vy, pane Krasomile" mi k tomu pomahate......dnes citajuc tento recept sme sa smiali vo vsetkych svetovych jazykoch....
garanco
Ta vitaj @krasomilu medzi nami! Naozaj to je oživenie v receptoch, vynárajú sa krásne spomienky...aj na Mičigen a okolicu. Ja tiež mám taký recept na rožky, co furt pukne, tak len pridávaj receptíky!!!
lucylee
pekné oživenie tu na vareche, východňarov máme radi ;-)
jezibabka1
ci božky @krasomil , to je najsamsuper zápis na Varechu:)))))) Vitaj medzi nami a teším sa na Tvoje ďalšie recepty:)
marta5
Si super,čakám čo dáš zajtra,s Tebou sa dá zasmiať-diky
lili53
zaujímvý receptík a krásně napísaný. Moj otec pochádzal z Michaloviec, ako malá som k babičke chodiť moc nechcela, lebo som jej vobec nerozumela. Tvoj receptík som ale@krasomil velmi dobre "prelúskla" a určo vyskúšam. Díky za pripomenutie detstava u mojej babičky. Těším sa na zajtrašiu dobrotu od teba;-))
bozulka
Kakavkové som mala aj ja rada,zabavila som sa hoci som musela čítať trošku pomaly. @krasomil , vitaj medzi nami !!!
dogagador
no jasne, vychodniarsky kakaovy zavinuty kolacik, konecne viem, ako sa to robi, mne sa to nikdy nepodarilo, toto sa neda pokazit ( dufam ) !
coldbery
kakaovy závin vyzerá výborne.... ja som z východu , ale všetkému čo píšeš veľmi nerozumiem.....to nie je šariščina však?????
krasomil
to je zemplinština, šarišania sú koňare a my zemplinčania :-)
ela77
@krasomil , práve som dopiekla tvarohový a nechtiac podľa teba dovtedy pokým nepukol a nevycekol.
Vďaka dobre padne trocha sa pobaviť a vitaj na vareche. Teším sa na ďalšie recepty od teba.
krasomil
ďakujem za milé privítanie na vareche ... aspoň ste sa troška pobavili.
hannah22
tak vitaj vitaj a nič nepytaj, ale piš a pridavaj recepisy naj mame co čitac... :))
taxitaxi
Tak vitaj ja momentalne z Levic inak rodeny šaleny z Košic.. "Kolačok" je výborný!
taxitaxi
Ta kolačok už v peci čakam 30 min kym sa upeče a ide sa jesť :-]
krasomil
taxiku hej Ferrari, daj znac či ci kolačok puknul, bo jak ne, ta neni podľa mojho receptu :-)
babidka
Mily Krasomiku , tato ty odo mne ten puknuty kolacok odkukal ci od svojej baby? Bo mne tyz furt pukne a potom vycece - ale ja som s nim vysla na rovnu drahu : davam ho na totu carnu foliu na pecene a potom toto co vyceklo pozbiram a zozrem sama ....ta toto same je najsamlepse !!!
dalekovosvete
Ta kec pukne... ta še hutori, že to do ščesca... a aj mne skoro furt pukne, ale som dagdze čitala, že to je problem zos ceplotu v bubne..., že kysnuty kolačok, abo skutka je pečeni pri vyššej ceploce, jak by trebalo...aj ja som sebe upekla na Kračun pre sebe kysnutu skrutku...dva falaty ...a doteraz jich jim...rano s kavu.. joooj a jake su dobre..ľemže ja som pekla makovnik s jablukami a orechovnik s barackami, bo i jedno i druhe ku sebe pasuje ... a dobre, že dachto prišol aj s totym našim krasnym zepľinskim jazykom...šumne, šumne od tebe...
pivonka
Včera som urobila do koláča tvoju plnku a je výborná, má vyváženú chuť. Ibaže kolačok mi praskol ,ešte ani nebol upečený.
sejla
Zdravim sickych na vareche po dluhym case... chodzim tu casto no ne furt se prihlasim bo nemam cas tu telo buc ,ale som rada ,ze som neska natrafila na recept od pana Krasomila, ktory me dosc zaujal. Ani ne receptom bo take poznam ,ale tym ,ze konecne mal dakto odvahu napisac v nasej rodnej vychodnarskej reci . AJ ja som vychodnarka a som na to hrda......,a i ja hutorim po zemplinsky a som od Vranova n/T . Keby ne pan Krasomil ta ani nezname kelo vychodnaroch pise do Varechy.......zrazu nas tu po blud i kus.....ta ,ze kolacky peceme na tepsoj.......
lusinkab
no tak ja som sa teda nasmiala :-) ani som nevedela,ze tu taky exot na vareche je :-)))) paradne kolacky a bolo by dobre keby si zas nejake popridaval :-) @sejka ja tys rodzena vychodnarka z Vranova :-))))
sejla
no ta to som rada ,ze ne som sama z VT...... tu co se zapoji do do pisana na Vareche...... inak ..... aj ja som se nasmiala ,no ..... super....
sisa
nerozumiem reči tvojho kmeňa, ale receptík som pochopila :D Ja som dzívča od Trnavy, a ľudia od stredu Slovenska smer východ sa nám smejú, že šadze dávame písmeno DZ. A ja furt nechápem, že dze šadze to dz dávame. Vďaka za recept, určite vyskúšam :-)
juraj
Povim Vam ,ta to velky betar ten parobok.Ja tiz som se dal na pecene varene a idze mi to dos dobre.ten upecem na Kracun.
bobina
Uz sa pecie,musela som ho hned ako som si precitala recept skusit.Dakujem




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia