Foto: ancicka
Tvarohové zákusky a koláče máme veľmi radi.A tento je jeden z mnohých.
32
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
20-25 minút
na 160-170 °C
na 160-170 °C
Suroviny
235 g |
|
150 g |
|
100 g (margarín) |
|
2 ks celé |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
4-5,podľa potreby PL |
|
1 PL |
|
Plnka: | |
500 g |
|
1 ks |
|
podľa chutí,2-3 PL |
|
2 ks celé |
|
1 ks |
|
250 ml |
|
Postup
-
1
Z uvedených surovin na cesto,bez kakaa, vypracujeme cesto a rozdelíme na poly.Do druhej polovice pridáme 1 Pl kakao.Na doske ešte vypracujema na hladko.
-
2
Tmavé cesto vyvaľkame vo veľkosti plechu a dáme na pomastený plech./25x30/.Na tmavé cesto nanesieme plnku.Plmku vymiešame podľa návodu,na to rozložíme scedené čučoriedky,
-
3
na to potom dáme svetlé.Cesto môžme rozdeliť na poly,alebo aj na 4 časti,lebo cesto je mäkké a dosť ťažko sa prenáša.Neskúsené gazdinky by mali asi problém.Ked je aj skladané ,nevadí.Upečieme v stredne vyhriatej rúre.Po upečení môžme pocukrovať alebo podľa ľubovôle.
@alexdidi ,v rozpise je napísana plnka:.....tak podľa toho by mali aj neskúsené gazdinky vedieť,a je aj foto, tak by to nemal byť problém.Dúfam,že kto ho bude robiť,tak sa vydarí,lebo je to jeden z najjednoduchších receptou,aké sú na vareché.