Hubové rezne fotorecept
Foto: gordonko
Takto naša mama robila "houbové řízky". Tu na Slovensku som sa stretol aj z Zobraziť celý popisTakto naša mama robila "houbové řízky". Tu na Slovensku som sa stretol aj z vysmážaním celých klobúkov dubákov, no mne chutí práve takáto príprava, teda okrem bedlí.
príprava
Postup
-
1
Veľké klobúky hríbov očistíme a nakrájame na asi centimeter hrubé plátky. Osolíme.
-
2
Pripravíme si suroviny na klasický trojobal - jeden tanier s hladkou múkou, druhý tanier s vajíčkami, ktoré rozšľaháme s mliekom a tretí tanier so strúhankou. Postupne v tomto poradí obalíme plátky húb.
-
3
Obalené hubové plátky ukladáme na podnos, huby nedávame na seba, mohli by "mokvať" a porušili by trojobal.
-
4
V panvici necháme rozohriať olej a vysmážame jemne do zlatova z oboch strán - dlhšie vysmážanie by zapríčinilo tvrdý trojobal a zatienilo by to chuť húb.
-
5
Hotové podávame s krajíčkom chleba. DOBRÚ CHUŤ.
Ja tu mam 2 rcp na hubove fasirky, ak chces, pozri:
varecha.pravda.sk/recepty/hubove-fasirky-bez-rozkov-a-muk...
varecha.pravda.sk/recepty/hubove-fasirky-fotorecept/62589...
mozno ta osvieti a nieco spachas