Vyprážané huby
Vyprážané huby

Hubové rezne fotorecept

gordonko - fotkagordonko, 20. júna 2020
Hubové rezne (fotorecept)
Foto: gordonko

Takto naša mama robila "houbové řízky". Tu na Slovensku som sa stretol aj z vysmážaním celých klobúkov dubákov, no mne chutí práve takáto príprava, teda okrem bedlí.

30 minút
príprava

Suroviny

 väčšie klobúky
  na vysmážanie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Veľké klobúky hríbov očistíme a nakrájame na asi centimeter hrubé plátky. Osolíme.

    Hubové rezne (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pripravíme si suroviny na klasický trojobal - jeden tanier s hladkou múkou, druhý tanier s vajíčkami, ktoré rozšľaháme s mliekom a tretí tanier so strúhankou. Postupne v tomto poradí obalíme plátky húb.

    Hubové rezne (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Obalené hubové plátky ukladáme na podnos, huby nedávame na seba, mohli by "mokvať" a porušili by trojobal.

    Hubové rezne (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    V panvici necháme rozohriať olej a vysmážame jemne do zlatova z oboch strán - dlhšie vysmážanie by zapríčinilo tvrdý trojobal a zatienilo by to chuť húb.

    Hubové rezne (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Hotové podávame s krajíčkom chleba. DOBRÚ CHUŤ.

    Hubové rezne (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu