Vyprážané huby
Vyprážané huby

Hubové rezne fotorecept

gordonko - fotkagordonko, 20. júna 2020
Hubové rezne (fotorecept)
Foto: gordonko

Takto naša mama robila "houbové řízky". Tu na Slovensku som sa stretol aj z vysmážaním celých klobúkov dubákov, no mne chutí práve takáto príprava, teda okrem bedlí.

30 minút
príprava

Suroviny

 väčšie klobúky
  na vysmážanie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Veľké klobúky hríbov očistíme a nakrájame na asi centimeter hrubé plátky. Osolíme.

    Hubové rezne (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pripravíme si suroviny na klasický trojobal - jeden tanier s hladkou múkou, druhý tanier s vajíčkami, ktoré rozšľaháme s mliekom a tretí tanier so strúhankou. Postupne v tomto poradí obalíme plátky húb.

    Hubové rezne (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Obalené hubové plátky ukladáme na podnos, huby nedávame na seba, mohli by "mokvať" a porušili by trojobal.

    Hubové rezne (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    V panvici necháme rozohriať olej a vysmážame jemne do zlatova z oboch strán - dlhšie vysmážanie by zapríčinilo tvrdý trojobal a zatienilo by to chuť húb.

    Hubové rezne (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Hotové podávame s krajíčkom chleba. DOBRÚ CHUŤ.

    Hubové rezne (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

kvakac
Snímam klobúk pred takýmto parádnym jedlom. A priznám sa ešte som dubáky veru nevysmážal. To musí byť dobrota.
evanaaa
@gordonko , o tebe viem, aký si fajnšmeker a tvoje recepty tiež uznávam, keby som len mala nejaké huby, tak by som spravila do tej mojej huby.....a pochutila si.
používateľ nemá avatar
123
123
je to , no čo už k tomu povedať, napísať, jednoducho parááda... musím presvedčiť neter, nech mi pár dubákov donesie...
polygon
Moja teta zvykla kedysi robiť aj hubovú fašírku z dubákov. Opísať, aká to bola dobrota asi ani nejde. Žiaľ recept sa nezachoval. Viem len toľko, že celé klobúčiky dubákov najskôr uvarila v osolenej vode, potom zomlela na mäsovom mlynčeku. Ostatné suroviny ako pri mäsovej fašírke. Vyformované fašírky obalila v trojobale a vypražila v horúcej bravčovej masti. To vám bola dobrota.
afataga
je to vyborne, ja takto robievam suchohriby a pekne na masti, ziadne oleje, potom to ma ten spravny smak
1x kimlo