Foto: amelie
Rozhodla som sa vyskúšať, ako sa bude správať "cesto" z čistých mandlí. Vybrala som formu včelích úľov.
Postup
-
1
Na nepečené včelie úle potrebujeme mandle, práškový cukor a mandľovú esenciu. Mandle sparíme vriacou vodou, ošúpeme a dvakrát pomelieme na mlynčeku na orechy alebo rozmixujeme. Pridáme preosiaty práškový cukor, esenciu a vypracujeme cesto. Vytvarujeme ho do valčeka, zabalíme do potravinárskej fólie a dáme na noc odležať do chladu.
-
2
Ďalší deň odoberáme z cesta rovnako veľké kúsky, povtláčame ich do formičiek na včelie úle a uprostred každého úlika urobíme priehlbinku.
-
3
Otvory naplníme hustým vaječným likérom a uzatvoríme okrúhlymi piškótami vydutou stranou dovnútra úľov.
-
4
Úliky polejeme roztopenou bielou čokoládovou polevou alebo obalíme v jemne strúhanom kokose.
Diskusia k receptu