
Základné pľundrové cesto
Pľundrové cesto je niečo medzi klasickým kysnutým a lístkovým cestom. Môžete si ho pripraviť aj do zásoby....

Jemný karfiolový nákyp so šampiňónmi a so syrom /fotorecept/
Tento karfiolový nákyp pripravujem so šampiňonmi, strúhaným syrom a kyslou smotanou. Je to ľahká večera,...

Opražené ryžové závitky
Rýžový papír nabízí spoustu možností na jeho naplnění - mleté maso, zeleninová směs... jednou z nich...

Kuracie závitky Saltimbocca
Ide o recept z talianskej kuchyne, tentokrát sú to závitky z kuracích pŕs, jednoduchý a...

Obrátené kuracie rezne so šampiňónmi
Original je tento recept z bravčových rezňov, ale ja ho robím z kuracích prs a...

SAČ - bravčová krkovička po bulharsky na Slovensku
Niekoľko rokov po sebe sme boli v Bulharsku a vždy sme sa tešili na toto jedlo...

Piškótová slaná roláda s modrým syrom a čerstvými bylinkami
Pôvodný recept je uverejnený v kalendári 2012 Dr. Oetker_a „Pečieme s láskou“ ! A ja milujem...

Orechovo-vanilkový veniec
Výborný mäkučký a chutný veniec. Určite si na ňom pochutia tí, ktorí obľubujú orechové...

Polievka z čerstvého špenátu s vajíčkom
Keby som jedného dňa nedostala od kamarátky Janky celú tašku čerstvého špenátu, nedostala by som sa ku tomuto receptu....

Hovädzie vo vlastnej šťave s kôprovou omáčkou
Takýto obed sme mali po dlhšej dobe. Množstvo surovín závisí od toho, koľkých hladošov potrebujeme...

Tofu Čína 100% vegan
Tento "čínsky" recept mi ulahodil zatiaľ najviac, preto som sa rozhodla prihodiť ho sem a inšpirovať,...

Plnené zapekané žemle
Zostalo mi údené, aj dvojdňové žemle... :) a rýchla a jednoduchá večera zo zvyškov bola o...

Mäsovo - hubová mačanka
Mačanka je tradičným východniarskym jedlom a má aj mnoho podôb. Aj ja som tu už jednu(raňajkovú) pridala....

Tresčia pečeň po toskánsky
V denníku AHA je každý čtvrtek příloha, ve které vychází velký atlas ryb. V jeho...

Veľkonočné kuriatka v predstihu
Jednoduchý a milý recept na veľkonočné kuriatka... Aby som vás inšpirovala, my sme ich mali včera:))))))

Černicový kompót
Lesné plody zreju a ja zaváranie , milujem.

Spišský gruľovník
Faktom je, že je to koláč so zemiakovou plnkou. K zemiakom sa pridáva aj bryndza, takže...

Pikantná pfeffer omáčka
Do výpeku z mäsa pridáme olej a orestujeme korenie. Do výpeku pridáme brandy, smotanu a...

Bravčové mäso v majonéze
Mäso osolíme a ľahko naklepeme. Plátky potrieme marinádou, ktorú spravíme tak, že zmiešame majonézu...

Panenka na hubách s jablkami
Na panvici si roztopíme maslo a orestujeme si na ňom cibuľu, šampiňóny a jablká. Zalejeme...

Alex pizza z pezze :)
Alex pizza sa postupne vyvíja od času postavenia pece s menom Alex- pec postavil otec a slúži...

Zemiaky s kyslou kapustou v rímskom hrnci
Chcete nápad, čo na obed? Čo tak starú dobrú klasiku...

Kuracie kúsky v jogurtovo-cesnakovom cestíčku
Tento recept by som mohla nazvať aj kuracie kúsky lenivej ženy....

Štefánska sekaná so zemiakovým prívarkom
Tentoraz sme si spolu s Blankou Matalovou uvarili tradičnú slovenskú dobrotu, a to sekanú so zemiakovým...

Medailónky z diviny s viedenskou knedľou a omáčkou zo záhradnej zmesi
vykombinovany recept

Svieži citrónový koláčik
Tento koláč mám z rádia, je veľmi chutný, osviežujúci a nie ťažký na prípravu.

Domáci paradajkový pretlak
Hoci sa varí dlhšie, je nenáročný na prípravu a v zimných mesiacoch poteší.