Torta so snehovým čokoládovým krémom

honestka - fotkahonestka, 24. novembra 2010
Torta so snehovým čokoládovým krémom
Foto: honestka

Nasa rodina ma najradsej plnky, ktore nie su cisto maslove. Dnes chcem uverejnit plnku, ktora patri medzi nase najoblubenejsie, je pomerne lahko ju urobit Zobraziť celý popisNasa rodina ma najradsej plnky, ktore nie su cisto maslove. Dnes chcem uverejnit plnku, ktora patri medzi nase najoblubenejsie, je pomerne lahko ju urobit a tu ju ludia poznaju pod nazvom Italian Butter Cream, alebo casto sa najde aj pod nazvom Mousseline Butter Cream. = Recept na piskotove cesto robim rovnako na torty a zakusky, ktory som uverejnila tu: http://varecha.pravda.sk/recepty/piskot-ktory-vzdy-vyjde-fotorecept/7541-pouzi.html

Suroviny

Plnka:
5ks na sneh
5 dkg
25 dkg
1/4 pohara  chladná
45 dkg
20 dkg
10 dkg




Postup

  1. 1

    Najprv si uvarime si syrup. Cukor a vodu varime pokial teplomer nedosiahne 120st.C (245 F). Ak nemame teplomer, syrup uvarime na nit, alebo do tkzv. slabej gulky -varime asi tak 3-4 minuty (ja pouzivam plynovy sporak a ked kvapnem syrup do ladovej vody tak sa mi urobi gulicka a vtedy je syrup urobeny). Ak by sme ho varili dlhsie, urobia sa hrcky a takyto syrup sa pouzit do kremu nemoze a musi sa zacat znova s varenim. Ak nemate teplomer, je lepsie cukor podvarit ako opacne. Slahac a miska na sneh musia byt UPLNE ciste, lebo inac sa nam tento krem moze zrazit. JA si toto ulahcim tak, ze misku a slahaciu metlu umyjem v octovej vode, alebo vytriem vodkou.

    Torta so snehovým čokoládovým krémom - obrázok 1
  2. 2

    Zacneme slahat bielka a ked sa zapenia, postupne pridavame 5 dkg cukru a vyslahame do tuha. Dalej za staleho slahania teraz uz pri VYSOKYCH otackach prilievame syrup a dalej slahame pokial krem nie je uplne tuhy. Nemusime cakat pokial sa krem ochladi, ale je potrebne ako postupne pridavame na kocky nakrajane zmaknute maslo dalej slahat krem pri vysokych otackach pokial malso neminieme. Mne to trva takych 5 minut, ak stroj nie je velmi vykonny, slahajte troska dlhsie. Krem bude velmi leskly a jemny.

    Torta so snehovým čokoládovým krémom - obrázok 2
  3. 3

    V tejto podobe je tento krem hotovy a vyborny aj bez dalsieho pridavania inych primesi. Ja som do mojho kremu do 1/3 - pridala bielu rozpustenu cokoladu a do dalsich 2/3- tmavu hroku cokoladu. Vrch torty je natrety kremom, ktory je zmiesany z tyhto dvoch cokolad.

    Torta so snehovým čokoládovým krémom - obrázok 3
  4. 4

    Torta na obrazku bola pecena pre vela ludi a tak mnozstvo pouzitych surovim bolo velke, lebo jednotlive platne piskotov sa piekli na velkych plechoch.

    Torta so snehovým čokoládovým krémom - obrázok 4
  5. 5

    Rozpis na plnku sem som vsak pridala tu, ktoru pouzivam pre naplnenie a ozobenie 1 typickej okruhlej torty ako je na druhom obrazku. Ruza je urobena z cokolady a ine ozdoby su z cisteho karamelu a grilaze.

    Torta so snehovým čokoládovým krémom - obrázok 5
  6. 6

    Piskotove cesto: http://varecha.pravda.sk/recepty/piskot-ktory-vzdy-vyjde-fotorecept/7541-pouzi.html

Diskusia k receptu

matased
peknéééééééééééééééééééééééé.
samanka
kedy sa ja nučím takto krásne ozdobovať torty??? :-((( Plnka musí byť skvelá, ukladám
marianne69
Torticka je uzasna a aj tak musi chutit,a ten krem:fantazia,len ci by som to zvladla,tym by som si uz taka ista nebola.:-)))Toto je pre skusene kucharky ako Ty Honestka.No ulozim,uvidim co sa bude diat:-)
dorisa
Bože, čo vy všetko nedokážete, kolegyne na vareche! Zíram, krásna tortička.
lucylee
@prekr ásna práca , aj keď neviem, či si na to trúfnem, super, že si konečne dala recept, budem sa tešiť na ďalšie...
alexdidi
Tak s takýmto krémom z masla a snehu som sa ešte nestretla...vyzerá výborne...určite vyskúšam...
elisticka
suprova plnka musim vyskusat:-)))a nadherna torticka !!!!!!! ukladam......
tothka
O takomto kréme som doteraz nemala ani potuchy, teraz ho určite rada vyskúšam. Dcéra bude mať pred Vianocami narodeniny, určite sa poteší.ukladám si. Ešte by som uvítala radu ako robíš čokohmotu na kvety.
sovka62
Ten krém ma zaujal. O takom som ešte ani nepočula, ale vyzerá veľmi dobre. Uložím a vyskúšam.
honestka
Som vdacna za povsimnutie si receptu, krem je ozaj skvely a je lahke ho urobit len dat pozor aby sa syrup dlhym varenim ,,nezhrckal,,
@tothka : cokoladu rozpustim nad parou a prilejem kukuricny syrup (Corn syrup). Na take 3 ruze staci 10 dkg coko a 1,5-2 lyzice syrup. tento sa do cokolady primiesa pokial cokolada nezhustne. Potom treba hmotu zabalit do folie a nechat odpocinut a mozeme vykrajovat rozne tvary kvetov.
palokuchki
Takyto krem som este nevidela. Vyzera vynikajuco, skusim ho na buduce urobit. Dufam ze sa mi podari. Torta je velmi pekne ozdobena. Zaujali ma tie cokoladove kvietky.
evanaaa
Všetci sa rozplývajú nad krémom, ja sa tiež pridávam, to bolo prvé, čo mi "padlo" do oka, nezvyčajný postup, veľmi rada by som chcela vedieť, akú má chuť. Ja ho pre seba robiť nebudem, ale si ho aj tak zaznačím.
bozulka
My krémy veľmi nemusíme,ale tento ma zaujíma.Celá tortička je veľmi pekná.Evidujem!!!
danculka
Tortička je pekná a krém môže byť veľmi dobrý ,uložím si ho ,dík.
babav
@honestka , take kremy som uz obdivovala na "food network".
Nepochybujem ,ze ten tvoj sa im vyrovna;-). !
honestka
thank you for the confidence babav, but in true the cream is one of the most delicious i ever made, and now for many years i use this technique with syrup or hot water around other cakes and cookies as well.
babav
You are welcome! Prilezitostne ho vyskusam podla tvojho
receptu;-) .
jerica
konečne som prišla k tvojmu lákavemu receptu na výborný krém , určite ho vyskúšam keď bude na to viac času , mám rada krémy bez pudingu , tento je ako vyšitý aj do pohárov z ovocím , ukladám si ho. (hoď oko do čalamády) ahoj!
honestka
dakujem Jarka, je to lahodny krem do vsetkeho, ja teraz tuto techniku = postup so syrupom pouzivam najcastejsie a nemusim dlho stravit cas miesanim veci nad parou. tu nie vzdy mozem urobit perfect sneh z bielok a takto je zaruceny uspech- tak isto je to u celych vajicok, alebo len zltkach, napr, ked robim vajcovy konak, tak mam zarucene, ze ziadna salmonela nas nenavstivi. skus raz a uvidis ze sa ti osvedci. (daj vediet-radio pocuvam pravidelne a hlavne literu, tie hlasy su pre mna blazene).
jerica
Mne sa páči tvoj krém že tam nejde žiadna múka varená v mlieku a tak ako som písala aj puding krém nie je to orechové. Vajcový koňak nerobievam , nemá ho kto piť. (rádio ´´´je môj verný kamarát , sprevádza ma od rána čo oči otvorím až čo oči zatvorím24.00h)
cica2
nádherná torta ale takú ja nedokážem spraviť a ani tie nádherné ozdoby, si šikulka!....@honestka dááávno som ťa tu nevidela, dúfam že si ok....chýbaš!
marcy
ešte nie som nastavená na vyskúšanie tejto super torty,ale " slina " príde cítim v kostiach :))
honestka
@CICA2 , 3SANDRA3 & MARCY: velmi pekne dakujem za uznanie dievcata, ale ked skusite, uvidite, ze to nie je az take tazke.

zdravie sa este potrebuje troska upevnit, vratim sa, ale kedykolvek mate otazky - rada odpoviem.
cica2
@honestka teším sa, že si sa ozvala a prajem ti veľa toho zdravíčka a aj šťastia!.....receptík si ukladám, velmi sa mi torta páči :-)....ja sa poznám, keď ma niečo láka, budem skúšať kým sa mi to nepodarí podľa mojich predstáv :-)
honestka
@Cica : to ma tesi, ze mas taky spravny attitude! Uvidis ako lahko sa prekvapis, ked to urobis. Velmi jednoduche a fantasticky dobre a lahodne. pozdravujem spat!
cica2
@honestka ďakujem :-)).....ešte sa chcem opýtať, ako si robila tie čokoládové ružičky?....koľko tej čokolády a ako si ich spravila?...a či sa to dobre robilo?
honestka
@cica2 : ak mozes, urob si tu cokoladovu ruzu: na 10 dkg coko pridaj 2,5 lyzicky kukuricneho sirupu/ takto je hmota krasne leskla,
modeluje sa to velmi lahko a pri jedeni to chuti cisto cokoladovo. Pouzi iba HORKU nie mliecnu coko. Urob si dobry zaklad na ruzicku / tj. stredny pucik, potom zacni s malymi listkami 3x; a vrchney lupen bude mat 3-5 velkych listkov. nicim nelep len dobre pritlac a potom cely zaklad ruzicky mozes odrezat aby nebola velmi vyoka. ak pomoze video:



cica2
@honestka si strašne zlatá, ďakujem za tvoje rady, cením si to :-) A ďakujem aj za video, už to mám uložené. Ono to vyzerá tak jednoducho, tak neviem ako sa mne vydaria, lebo upiecť upečiem kadečo ale zdobiť torty





tak to je pre mňa pohroma, xixi


Len neviem či u nás dostanem kukuričný sirup, čo by sa dalo namiesto neho iné použiť? Ešte raz ti ďakujem a prajem ti všetko dobré! :-))
helanka
hladala som tu osvedceny krem do ktoreho nejdu zltka ani puding.
tento vas vyzera byt vyborny. Uz som o nom pocula ideme ho vyskusat tento weekend.
dam vediet ci som ho zvladla uspesne ak dodrzim postup.
evusik
@honestka neviem ako sa mi podarilo tvoj krásny recept prehliadnuť... odkladám a vyskúšam pretože tvoje recepty sú zárukou kvality... tvoje piškótové cesto patrí u mňa na prvé miesto a robím z neho veru všeličo :-) a vždy má úspech... tvoje torty sú prekrásne :-)
honestka
@medovnicek a evusik: dakujem za povsimnutie si.
Myslim si, ze ked raz tento krem vyskusate, budete sa chciet k nemu vracat casto.
Je ozaj velmi lahodny a v tento vianocny cas aj vhodny na vyrobu, pretoze sa hodi na naplnenie akehokolvek lineckeho ci keksoveho kolacika. Ja ho urobim ako zaklad a pridavam rozne prichute, aby bola zmena.
Prijemne vrtenie sa okolo sporaka vam zelam v tento cas, kedze sviatky u nas sa vyznacuju pestrostou a bohatostou prehybajucich sa stolov.
prepacte za neskoru odpoved.
katkadca
Prosím Vás, ten karamel na povrchu torty je klasicky nejaký rozliaty na plechu a nasekaný? Alebo ako ho pripraviť? Ďakujem pekne za info :)
honestka
@katkadca , ano, karamel je jednoducho len rozpusteny cukor, lyzickou poliaty najprv tenko-potom 1-2 vrstvy aby sa nelamal v tomto pripade do "pavuciny".
Ja vsetko lejem bud na mramor alebo na podlozku Silpat, inac si dobre pomasti zaklad aj na papier na pecenie a tiez sa ti nepolame pri prenose. Az na torte bol postriekany cokoladou.
Robila si aj krem?
Dakujem a prepac za neskoru odpoved.
bika79
Ahoj, zaujimavy krem do torty a velmi pekna torticka, len jedno by ma zaujimalo, ak robis ten sirup s vodou kolko cukru mam vlastne dat? Mas tam napisany cukor na 2x krat ;-) Dakujem
bika79
Ahoj, zaujimavy krem do torty a velmi pekna torticka, len jedno by ma zaujimalo, ak robis ten sirup s vodou kolko cukru mam vlastne dat? Mas tam napisany cukor na 2x krat ;-) Dakujem
honestka
@bika79 : Nie som si ista co ti nie je jasne lebo v surovinach su vsetky potrebne info.
== Sirup v bode 1: /uvari sa z 25 dkg cukru kryštál a 1/4 pohara chladnej vody aj postup je uvedeny.

== bod 2: Do snehu sa zaslaha tych dalsich 5 dkg cukru.

Ak potrebujes poradit viacej k sirupu, Aj tu na Vareche sk. je viacej diskusii a postupov ako sa dobry sirup uvari, ak potrebujes nieco viacej konkretne mozes ma kontaktovat cez skype, alebo napis viac co potrebujes vediet, aby sa ti tento bajecny krem podaril.

Je to ozaj vynikajuci krem sam o sebe, okrem coko, my ho mame velmi radi s pridanim karamelu, cerstveho ovocia, alebo lemon curd. Variacii je vela prave pre jeho jednoduchy zaklad a kazdy pridavok mu da inu chut cize mame "novy zakusok". Je odlisny od tunajsich kremov, ktore su uvedene v krasnych zakuskoch nasich sikovnych varechacok.
Dakujem za ? a ak urobis, prosim napis, ako vam chutil.





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia