Foto: honestka
Nasa rodina ma najradsej plnky, ktore nie su cisto maslove. Dnes chcem uverejnit plnku, ktora patri medzi nase najoblubenejsie, je pomerne lahko ju urobit Zobraziť celý popisNasa rodina ma najradsej plnky, ktore nie su cisto maslove. Dnes chcem uverejnit plnku, ktora patri medzi nase najoblubenejsie, je pomerne lahko ju urobit a tu ju ludia poznaju pod nazvom Italian Butter Cream, alebo casto sa najde aj pod nazvom Mousseline Butter Cream. = Recept na piskotove cesto robim rovnako na torty a zakusky, ktory som uverejnila tu: http://varecha.pravda.sk/recepty/piskot-ktory-vzdy-vyjde-fotorecept/7541-pouzi.html
Postup
-
1
Najprv si uvarime si syrup. Cukor a vodu varime pokial teplomer nedosiahne 120st.C (245 F). Ak nemame teplomer, syrup uvarime na nit, alebo do tkzv. slabej gulky -varime asi tak 3-4 minuty (ja pouzivam plynovy sporak a ked kvapnem syrup do ladovej vody tak sa mi urobi gulicka a vtedy je syrup urobeny). Ak by sme ho varili dlhsie, urobia sa hrcky a takyto syrup sa pouzit do kremu nemoze a musi sa zacat znova s varenim. Ak nemate teplomer, je lepsie cukor podvarit ako opacne. Slahac a miska na sneh musia byt UPLNE ciste, lebo inac sa nam tento krem moze zrazit. JA si toto ulahcim tak, ze misku a slahaciu metlu umyjem v octovej vode, alebo vytriem vodkou.
-
2
Zacneme slahat bielka a ked sa zapenia, postupne pridavame 5 dkg cukru a vyslahame do tuha. Dalej za staleho slahania teraz uz pri VYSOKYCH otackach prilievame syrup a dalej slahame pokial krem nie je uplne tuhy. Nemusime cakat pokial sa krem ochladi, ale je potrebne ako postupne pridavame na kocky nakrajane zmaknute maslo dalej slahat krem pri vysokych otackach pokial malso neminieme. Mne to trva takych 5 minut, ak stroj nie je velmi vykonny, slahajte troska dlhsie. Krem bude velmi leskly a jemny.
-
3
V tejto podobe je tento krem hotovy a vyborny aj bez dalsieho pridavania inych primesi. Ja som do mojho kremu do 1/3 - pridala bielu rozpustenu cokoladu a do dalsich 2/3- tmavu hroku cokoladu. Vrch torty je natrety kremom, ktory je zmiesany z tyhto dvoch cokolad.
-
4
Torta na obrazku bola pecena pre vela ludi a tak mnozstvo pouzitych surovim bolo velke, lebo jednotlive platne piskotov sa piekli na velkych plechoch.
-
5
Rozpis na plnku sem som vsak pridala tu, ktoru pouzivam pre naplnenie a ozobenie 1 typickej okruhlej torty ako je na druhom obrazku. Ruza je urobena z cokolady a ine ozdoby su z cisteho karamelu a grilaze.
-
6
Piskotove cesto: http://varecha.pravda.sk/recepty/piskot-ktory-vzdy-vyjde-fotorecept/7541-pouzi.html
@tothka : cokoladu rozpustim nad parou a prilejem kukuricny syrup (Corn syrup). Na take 3 ruze staci 10 dkg coko a 1,5-2 lyzice syrup. tento sa do cokolady primiesa pokial cokolada nezhustne. Potom treba hmotu zabalit do folie a nechat odpocinut a mozeme vykrajovat rozne tvary kvetov.
Nepochybujem ,ze ten tvoj sa im vyrovna;-). !
receptu;-) .
zdravie sa este potrebuje troska upevnit, vratim sa, ale kedykolvek mate otazky - rada odpoviem.
....dcérka bude mať narodeniny, tak by som chcela spraviť také krásne čokoládové ružičky na tortu, teda ak sa mi podaria :-))
modeluje sa to velmi lahko a pri jedeni to chuti cisto cokoladovo. Pouzi iba HORKU nie mliecnu coko. Urob si dobry zaklad na ruzicku / tj. stredny pucik, potom zacni s malymi listkami 3x; a vrchney lupen bude mat 3-5 velkych listkov. nicim nelep len dobre pritlac a potom cely zaklad ruzicky mozes odrezat aby nebola velmi vyoka. ak pomoze video:
tak to je pre mňa pohroma, xixi
Len neviem či u nás dostanem kukuričný sirup, čo by sa dalo namiesto neho iné použiť? Ešte raz ti ďakujem a prajem ti všetko dobré! :-))
neboj sa urcite sa ti ruzicky podaria bezproblemove. je to ako hranie s plastelinou a to sme robii za nasho dectva, nasich deticiek a teraz uz vnucatiek, takze hura do toho.
tento vas vyzera byt vyborny. Uz som o nom pocula ideme ho vyskusat tento weekend.
dam vediet ci som ho zvladla uspesne ak dodrzim postup.
Myslim si, ze ked raz tento krem vyskusate, budete sa chciet k nemu vracat casto.
Je ozaj velmi lahodny a v tento vianocny cas aj vhodny na vyrobu, pretoze sa hodi na naplnenie akehokolvek lineckeho ci keksoveho kolacika. Ja ho urobim ako zaklad a pridavam rozne prichute, aby bola zmena.
Prijemne vrtenie sa okolo sporaka vam zelam v tento cas, kedze sviatky u nas sa vyznacuju pestrostou a bohatostou prehybajucich sa stolov.
prepacte za neskoru odpoved.
Ja vsetko lejem bud na mramor alebo na podlozku Silpat, inac si dobre pomasti zaklad aj na papier na pecenie a tiez sa ti nepolame pri prenose. Az na torte bol postriekany cokoladou.
Robila si aj krem?
Dakujem a prepac za neskoru odpoved.
== Sirup v bode 1: /uvari sa z 25 dkg cukru kryštál a 1/4 pohara chladnej vody aj postup je uvedeny.
== bod 2: Do snehu sa zaslaha tych dalsich 5 dkg cukru.
Ak potrebujes poradit viacej k sirupu, Aj tu na Vareche sk. je viacej diskusii a postupov ako sa dobry sirup uvari, ak potrebujes nieco viacej konkretne mozes ma kontaktovat cez skype, alebo napis viac co potrebujes vediet, aby sa ti tento bajecny krem podaril.
Je to ozaj vynikajuci krem sam o sebe, okrem coko, my ho mame velmi radi s pridanim karamelu, cerstveho ovocia, alebo lemon curd. Variacii je vela prave pre jeho jednoduchy zaklad a kazdy pridavok mu da inu chut cize mame "novy zakusok". Je odlisny od tunajsich kremov, ktore su uvedene v krasnych zakuskoch nasich sikovnych varechacok.
Dakujem za ? a ak urobis, prosim napis, ako vam chutil.