Jedinečný Terciálny patizón zapečený so šampiňónami a syrom
Foto: pacun110
Patizón je zelenina (ozaj,minule sa moje 11 ročné dieťa takto zamyslelo - a vajce je ovocie,či zelenina?), ktorú som ešte nikdy v živote nekupoval,vždy Zobraziť celý popisPatizón je zelenina (ozaj,minule sa moje 11 ročné dieťa takto zamyslelo - a vajce je ovocie,či zelenina?), ktorú som ešte nikdy v živote nekupoval,vždy sa našiel dajaký dobrý človiečik,ktorý mi ho ponúkol zo svojej záhradky. A,keďže mi, teraz ponúkol hneď 3 menšie,tak som sa rozhodol urobiť môj "terciál"...
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
...a prečo terciál? Lebo všetky základné suroviny sú deliteľné 3! 3 patizóny,3 vajcia,3 smotany...Dokonca aj tvrdý syr stál 3,30 €/kg a zemiakov je 3x3!
-
2
...ale najprv som moje drahej urobil takéto raňajky!
-
3
...a potom - patizóny som prekrojil na polovice,lyžicou vydlabal vnútro,obielil z tej tvrdej šupky a nakrájal na také drobné čosi.
-
4
... 3 kyslé smotany som okorenil,osolil a poriadne premiešal z tromi vajciami.
-
5
...zemiaky som očistil,umyl, nakrájal na skoro centimetrové plátky a dal povariť do osolenej a orascenej vody.Šampiňóny,nakrájané na asi polcentimetrové plátky som,osolené a vhodne okorenené,opražil(nie udusil,ale opražil!) na horúcom oleji a
-
6
keď mi zemiaky prešli varom a nechal som ich ,v horúcej vode ,chviľku postáť,tak potom som ich zlial a trochu z nich nasypal do vyolejovanej zapekacej misy. Potom som tam pridal časť patizónov,opražené šampiňóny,zase trochu zemiakov,zbytok patizónov a navrch ostatné zemiaky!
-
7
Trochu som to polial olejom,nalial som na to tú kyslú smotanu z vajcom a na 40 minút som to dal do, na 180 stupňov, vyhriatej rúry,prikryté,zapiecť.
-
8
Po 40 minútach intenzívneho pečenia som misu vybral, úhľadne som tam naukladal,na hranolky nakrájaný, tvrdý syr a,teraz už nezakryté,som to vrátil späť do rúry,zapiecť,pekne do ružova.
-
9
Myslím,že sa mi to,v celku podarilo,len škoda,že ten syr sa mi nerozpustil tak,ako som chcel,ale vyzerá to,aky keby som tam zapekal slimáky,alebo čo... ALE JE TO VÝBORNÉ A VŠETKÝM TO,DOMA, CHUTILO!!!
-
10
A s kyslou uhorkou je to úplne jedinečné...
Diskusia k receptu