Plnený bravčový bôčik fotorecept

hviezdickaz - fotkahviezdickaz, 27. marca 2011
15 minút
príprava
100 minút
na 175 - 250 °C

Suroviny

4 ks
  na podliatie
Príloha :

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny - bôčik ( narezaný z jednej strany,aby sa vytvorila kapsa ) , cibuľu,slaninu,vajíčka,pór,brokolicu a kápiu.

    Plnený bravčový bôčik (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pripravíme si redšiu praženicu - osmažíme slaninu,cibuľu,pridáme vajíčka.Nesolíme.

    Plnený bravčový bôčik (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme zeleninu - pór,brokolicu a kápiu.

    Plnený bravčový bôčik (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zmesou naplníme bôčik... a zašijeme niťou.

    Plnený bravčový bôčik (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Preložíme ho na pekáč.Medzitým si pripravíme marinádu z grilovacieho korenia a oleja.

    Plnený bravčový bôčik (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Bôčik natrieme marinádou ,podlejeme vývarom,zakryjeme druhým plechom a dáme ho piecť na 250 stupňov / 30 minút.Potom teplotu znížíme na 175 stupňov / 60 minút.

    Plnený bravčový bôčik (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Počas pečenia dávame pozor,aby nám neprihorel,takže ho polievame a podlievame vývarom.Nakoniec navrch natrieme cesnakovú pastu a zapečieme .

    Plnený bravčový bôčik (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Podávame s ryžou. Dobrú chuť !!!

    Plnený bravčový bôčik (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

17 komentárov k receptu
Na obrazku vyzera strašne lákavo...pripájam sa k @voz12 ,...@cinka ,dnes písala:podme si posielať len zdravé rcp.Neviem,neviem,či tento k ním patrí...Mojí chlapi ho majú radi na studeno.
Vydarený plnený bôčik. Na tanieri vyzerá skvelo - tanier, teda jeho obsah hrá všetkými farbami a preto mi pripomína jar a či pre niekoho nezdravý, ale fajná bašta. A zeleninkou obložený je :-)
milujem nízkotučný plnený bôčik ... mňaam... neviem, neviem či nebude v sobotu.. robím ho dosť často, no brokolica je pre mňa niečo nové v plnke... už sa teším...

Pridaj komentár k receptu: