Tvarohový rez so slaným karamelom fotorecept
Foto: Katarinalucanova
Tvarohový koláčik s mandľami a so slaným karamelom.
príprava
na 170 °C
Suroviny
Cesto: | |
350 g |
|
100 g |
|
100 g |
|
2 ks |
|
1 bal. |
|
Plnka: | |
1 kg krémový |
|
170 g |
|
4 ks |
|
2 bal. |
|
1 bal. |
|
400 ml |
|
|
|
Slaný karamel: | |
100 g |
|
50 g |
|
60 ml |
|
|
Postup
-
1
Cesto: Múku s práškom do pečiva dobre preosejeme a premiešame. Pridáme ostatné suroviny na cesto a spracujeme na drobenku.
-
2
Drobenku vysypeme na vymastený a múkou vysypaný plech, dobre popritláčame. Plech som použila veľkosť 36x27 cm.
-
3
Plnka: Tvaroh, práškový cukor, Zlatý klas a vajíčka dobre vymiešame. Pridáme vyšľahanú šľahačkovú smotanu s vanilínovým cukrom. Dobre premiešame.
-
4
Plnku rozotrieme na drobenkový základ. Uhladíme povrch a husto posypeme plátkami mandlí. Upečieme (30 minút na 170 °C).
-
5
Slaný karamel: V rajničke upálime na miernom plameni pri stálom miešaní cukor na karamel. Keď je karamel krásne zlatý, pridáme maslo. Miešame, kým sa maslo spojí s karamelom. Nakoniec vlejeme šľahačkovú smotanu, miešame kým nie je karamel krásny hladký. Dochutíme soľou, každý podľa vlastnej chuti. Ja som pridala pol kávovej lyžičky. Keď zákusok vychladne, polejeme ho vychladeným karamelom. Podávame vychladené s kopčekom šľahačky alebo zmrzliny.
Diskusia k receptu