Tvarohový zákusok
Tvarohový zákusok

Tvarohový rez so slaným karamelom fotorecept

katarinalucanova - fotkakatarinalucanova, 9. januára 2020
Tvarohový rez so slaným karamelom (fotorecept)
Foto: Katarinalucanova

Tvarohový koláčik s mandľami a so slaným karamelom.

30 minút
príprava
30 minút
na 170 °C

Suroviny

Cesto:
350 g
100 g
100 g
2 ks
1 bal.
Plnka:
1 kg krémový
170 g
4 ks
2 bal.
1 bal.
400 ml
Slaný karamel:
100 g
50 g
60 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cesto: Múku s práškom do pečiva dobre preosejeme a premiešame. Pridáme ostatné suroviny na cesto a spracujeme na drobenku.

    Tvarohový rez so slaným karamelom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Drobenku vysypeme na vymastený a múkou vysypaný plech, dobre popritláčame. Plech som použila veľkosť 36x27 cm.

    Tvarohový rez so slaným karamelom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Plnka: Tvaroh, práškový cukor, Zlatý klas a vajíčka dobre vymiešame. Pridáme vyšľahanú šľahačkovú smotanu s vanilínovým cukrom. Dobre premiešame.

    Tvarohový rez so slaným karamelom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Plnku rozotrieme na drobenkový základ. Uhladíme povrch a husto posypeme plátkami mandlí. Upečieme (30 minút na 170 °C).

    Tvarohový rez so slaným karamelom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Slaný karamel: V rajničke upálime na miernom plameni pri stálom miešaní cukor na karamel. Keď je karamel krásne zlatý, pridáme maslo. Miešame, kým sa maslo spojí s karamelom. Nakoniec vlejeme šľahačkovú smotanu, miešame kým nie je karamel krásny hladký. Dochutíme soľou, každý podľa vlastnej chuti. Ja som pridala pol kávovej lyžičky. Keď zákusok vychladne, polejeme ho vychladeným karamelom. Podávame vychladené s kopčekom šľahačky alebo zmrzliny.

    Tvarohový rez so slaným karamelom (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu