Pizza rožky

orchidea - fotkaorchidea, 24. januára 2011
Pizza rožky
Foto: orchidea

Viem, že receptov na pizza rožky je už tu viac, podobný dala aj forneta, ale mne sa osvedčil práve tento recept Zobraziť celý popisViem, že receptov na pizza rožky je už tu viac, podobný dala aj forneta, ale mne sa osvedčil práve tento recept a tak som sa rozhodla zverejniť ho. Veď to nebude jediný recept, ktorý je uverejnený viackrát, veľa je ich tu takých, ktoré sa odlišujú len množstvom surovín a názvami. Každý si môže aspoň vybrať, ktorý mu viac vyhovuje.

64
porcií
30-35 minút
na 185 °C

Suroviny

900 g
450 ml
75 g
2 KL
220 ml
2 ks
2 KL
2 KL
Plnka:
120 g
120 g
200 g, prerastaná
Na potretie:




Postup

  1. 1

    Do trošky mlieka dať cukor a droždie. Nechať kysnúť - kvások. Zvyšok múky preosiať, pridať soľ, vegetu a oregano, potom pridať vykysnutý kvások, vo vlažnom mlieku rozšľahané 1 vajíčko a olej. Vypracovať lesklé cesto. Cesto nechať kysnúť. Ja robím kysnuté cestá tak, že keď vykysne, ešte raz ho prepracujem a znovu dám kysnúť. Zdá sa mi cesto potom lepšie.

  2. 2

    Vykysnuté cesto rozdeliť na 8 častí. Kažú časť rozvaľkať do kruhu, potrieť kečupom, ktorý zmiešame s korením na pizzu (podľa chuti). Kruh rozrezať na 8 častí. (Vzniknú trojuholníky). Na širšiu časť trojuholníka klásť kúsok šunkovej salámy, syra a slaniny. Stočiť od širšej časti k tenšej, vytvarovať rožtek a klásť na plech vyložený papierom na pečenie.

  3. 3

    Rožteky potrieť rozšľahaným vajíčkom, posypať strúhaným syrom, môže sa aj sezamom, nechať podkysnúť a dať piecť. Upečené rožteky ihneď potrieť olejom zmiešaným so soľou a pretlačeným cesnakom.

Diskusia k receptu

evusik
krásne sa ti podarili.... ja som na slané a takéto môžem furt a stále :-)
danculka
..aj ja a ešte vôňa oregana a už sa mi zbiehajú slinky...
edita20
môžu byť dobré. Ja robím picovníky, slimáky a tiež sú OK
pekarik
spracovanie cesta profesionálne,dosť vvasoká súrovinová náročnosť,jr to drahý výrobok do cesta by stačila voda o trocha znížiť olej
vaja26
Nemusia tam ísť vajcia.Mám to vyskúšané a sú naozaj dobré aj n a druhý deň : potieram olivovým olejom s cesnakom. Mňam hneď by som si dala.
cica2
sú krásne a verím že aj dobré, rada vyskúšam aj tvoje:)
enss
Kečup pred použitím prehrejem s olivovým olejom a pretlačeným cesnakom, je v rohlíčku chutnejší.
orchidea
Ďakujem pekne za všetky príspevky, za pochvaly aj určite dobré rady a pripomienky. Vždy si dám rada poradiť.
cchikung
Do cesta treba mlieko a nie vodu,keď som robila s vodou boli na druhý deň tvrdé.
babuscha
skúste si ich pri papkaní namáčať do omáčky , vymiešame kyslú smotanu, pretlačíme do nej cesnak podľa chuti, osolíme a môžeme prizdobiť na hrubšie nakrájaným tvrdým syrom _ nemá chybu
editab
uuuuuuzasneeeee. uz ich robim viac ako pol roka a casto. a neprejedli sa nikomu. a robia ich aj vsetky moje kolegyne aj kamaratky. len trosku viac mlieka pridavam do cesta.
editab
a namiesto kecupu pouzivam paradajkove pyre a zmiesam ho s pizza korenim.
cesminaz
Velmi zaujimave cesto,este som take nepocula a prave preto som ho dnes urobila,lebo deti vcera vyhlasili ze chcu pizza rozky alebo slimaky :-) Tak som dnes upiekla a takto sami podarili,z polky cesta rozky a z polky slimaciky...

orchidea
@cesminaz - škoda, že si nenapísala ako chutili, či ste boli spokojní...ale podarili sa ti krásne...som rada, že si pridala aj fotku...všetko dobré ti želám
02evika
tieto robievam odkedy som tu našla recept,sú výborné ako pampúšiky..len davam iba jednu kocku droždia a potieram rajčinovým pretlakom ochuteným pizza korenim a troškou cesnaku..a vrch potriem vajíčkom a posypem sézamovými a ľanovými semiačkami,my to tak máme radi..po upečení ich už nepotieram,len nechám vychladnúť a sú krásne nafúknuté a mäkkučké aj na druhý deň...výborné cesto :-)
orchidea
@02evika - máš pravdu, rožteky sú ozaj dobré a aj u nás všetkým chutia... takže aj ja vyskúšam len s jedným droždím ako píšeš ty a nepotriem po upečení ako uvádzam v recepte...každá rada je dobrá a samozrejme každý si môže v recepte upraviť čo chce, ja to tiež tak robím, hlavne aby bol konečný výsledok dobrý...ďakujem za komenát...
orchidea
@nikuuska - práve ich aj ja pečiem pre návštevu lebo som ich už viackrát piekla a vždy mali úspech...pekný deň




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia