Foto: orchidea
Viem, že receptov na pizza rožky je už tu viac, podobný dala aj forneta, ale mne sa osvedčil práve tento recept Zobraziť celý popisViem, že receptov na pizza rožky je už tu viac, podobný dala aj forneta, ale mne sa osvedčil práve tento recept a tak som sa rozhodla zverejniť ho. Veď to nebude jediný recept, ktorý je uverejnený viackrát, veľa je ich tu takých, ktoré sa odlišujú len množstvom surovín a názvami. Každý si môže aspoň vybrať, ktorý mu viac vyhovuje.
porcií
na 185 °C
Suroviny
900 g |
|
450 ml |
|
75 g |
|
2 KL |
|
220 ml |
|
2 ks |
|
2 KL |
|
2 KL |
|
Plnka: | |
120 g |
|
120 g |
|
200 g, prerastaná |
|
|
|
|
|
Na potretie: | |
|
Postup
-
1
Do trošky mlieka dať cukor a droždie. Nechať kysnúť - kvások. Zvyšok múky preosiať, pridať soľ, vegetu a oregano, potom pridať vykysnutý kvások, vo vlažnom mlieku rozšľahané 1 vajíčko a olej. Vypracovať lesklé cesto. Cesto nechať kysnúť. Ja robím kysnuté cestá tak, že keď vykysne, ešte raz ho prepracujem a znovu dám kysnúť. Zdá sa mi cesto potom lepšie.
- 2
Vykysnuté cesto rozdeliť na 8 častí. Kažú časť rozvaľkať do kruhu, potrieť kečupom, ktorý zmiešame s korením na pizzu (podľa chuti). Kruh rozrezať na 8 častí. (Vzniknú trojuholníky). Na širšiu časť trojuholníka klásť kúsok šunkovej salámy, syra a slaniny. Stočiť od širšej časti k tenšej, vytvarovať rožtek a klásť na plech vyložený papierom na pečenie.
- 3
Rožteky potrieť rozšľahaným vajíčkom, posypať strúhaným syrom, môže sa aj sezamom, nechať podkysnúť a dať piecť. Upečené rožteky ihneď potrieť olejom zmiešaným so soľou a pretlačeným cesnakom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu