Foto: babkamt
Túto knedľu som robila k bravčovému zaprávanemu. Je výborná. Slanina jej dodá výbornú chuť. Ďalšou výhodou je rýchla príprava.
tepelná úprava
Postup
-
1
Staršie rožky som pokrájala na kocky.
-
2
Tiež som si pokrájala 2 stredné cibule a aj slaninu.
-
3
Na oleji som do sklovita opiekla cibuľu, potom som k nej pridala slaninu. Krásne to rozvoniavala po kuchyni. Nechala som to trochu vychladnúť. Potom som k cibuli pridala veľa petržlenovej vňati.
-
4
K dvom vajíčkam som pridala aj bielko , ktoré mi zostalo z varenia mäsa. Bielka by sa mali zvlášť vyšľahať. Ja som si však robotu uľahčila. Vajíčka som rozmiešala v mlieku a naliala som ich na nakrájané pečivo. Všetko som osolila ,okorenila , pridala som nastrúhaný muškátový orech. Rožky som zaliala mliekom s vajíčkami , pridala som cibuľu so slaninou. Dobre som masu premiešala. Nechala som ju chvíľu odstáť.Ak sa vám zdá masa riedka , stačí je zahustiť 1 pl hrubej múky.
-
5
Z masy som vyformovala knedle veľkosti tenisovej loptičky.
-
6
Knedle som varila vo vriacej osolenej vode asi 15 minúť.
-
7
Podávala som ju s bravčovým zaprávaným.
@mijaita Podľa toho , že tento knedlík doporučuješ , usudzujem , že ho poznáš.Tá slaninka mu dá naozaj jedinečnú chuť. Oplatí sa ho vyskúšať.
@afataga :-)
@hanak pre inšpiráciu som si kúpila knihu od Vladimíra Tomčíka Knedle na tisíc spôsobov.
@luss44 v prípade , že máš málo času alebo sa ti nechce robiť z kysnutého cesta - je to dobrá alternatíva. Hodí sa aj ku kôprovej , pečenému mäsu s kapustou.
to chce zmenu. Vyskúšaj , potom sa ozvi , či ti chutila.
@elysa ďakujem za pochvalu.Snažím sa do jedál vpašovať aj trochu zeleniny.
varecha.pravda.sk/recepty/zemlova-knedla-k-masu-fotorecep...
Máš moju poklonu. Takúto knedľu zbožňujem. V krajoch Českých som si ju dlhé roky dával najradšej ku hovädziemu gulášiku. Doporučujem všetkým čo ju nevedia urobiť, aby sa to naučili. Určite urobia radosť svojim blízkym, ktorí majú radi knedle. Pekný večer.
A pre @johnst - tá poznámka je trochu mimo, veď tu sú rôzne recepty a ani pri tomto nie je písané, že patrí medzi racio..... každý sa tak nestravuje a ak, nájde si tu aj také recepty ak potrebuje. My sa chceme najesť.
Nedá sa mi neopýtať, to cigáro v papuli je v súlade s dnešným trendom?
Sú to chutné knedličky. V bode číslo 3. píšem, že aj ja opekám cibuľku na tuku. Máš ich pekné. Pozdravujem ťa.