Žemľová knedľa s oravskou slaninou fotorecept

babkamt - fotkababkamt, 31. marca 2014
Žemľová knedľa s oravskou slaninou (fotorecept)
Foto: babkamt

Túto knedľu som robila k bravčovému zaprávanemu. Je výborná. Slanina jej dodá výbornú chuť. Ďalšou výhodou je rýchla príprava.

15 minút
tepelná úprava

Suroviny

6 ks
2 ks surové
3 ks
1 ČL
2 ks
60 g
1 PL
150 ml
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Staršie rožky som pokrájala na kocky.

    Žemľová knedľa s oravskou slaninou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Tiež som si pokrájala 2 stredné cibule a aj slaninu.

    Žemľová knedľa s oravskou slaninou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na oleji som do sklovita opiekla cibuľu, potom som k nej pridala slaninu. Krásne to rozvoniavala po kuchyni. Nechala som to trochu vychladnúť. Potom som k cibuli pridala veľa petržlenovej vňati.

    Žemľová knedľa s oravskou slaninou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    K dvom vajíčkam som pridala aj bielko , ktoré mi zostalo z varenia mäsa. Bielka by sa mali zvlášť vyšľahať. Ja som si však robotu uľahčila. Vajíčka som rozmiešala v mlieku a naliala som ich na nakrájané pečivo. Všetko som osolila ,okorenila , pridala som nastrúhaný muškátový orech. Rožky som zaliala mliekom s vajíčkami , pridala som cibuľu so slaninou. Dobre som masu premiešala. Nechala som ju chvíľu odstáť.Ak sa vám zdá masa riedka , stačí je zahustiť 1 pl hrubej múky.

    Žemľová knedľa s oravskou slaninou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Z masy som vyformovala knedle veľkosti tenisovej loptičky.

    Žemľová knedľa s oravskou slaninou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Knedle som varila vo vriacej osolenej vode asi 15 minúť.

    Žemľová knedľa s oravskou slaninou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Podávala som ju s bravčovým zaprávaným.

    Žemľová knedľa s oravskou slaninou (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Tenhle knedlik doporucuji vrele, varim vzdy k uzenemu kolenu a zeli, hodne slaniny. Jedinecny, krasny recept!