Foto: ondrisk
Jedného dňa som dostal chuť spraviť si palacinky na slano, tak som navštívil Varechu nabral inšpirácie a vznikol tento chutný pokrm.
porcií
príprava
na 190 °C
Postup
-
1
Klasicky si spravíme zmes na palacinky (múka,mlieko,vajcia) + ja som ju obohatil ešte talianskou vegetou, ohnivým yucatánom a bazalkou. (mám radšej pikantnejšie a slanšie ako sladšie).
- 2
Palacinky naplníme nakrájanou šunkou na rezančeky, červenou paprikou, kukuricou, camembertom. Všetko v surovom stave. Môžete tam prisypať aj kúsok tvrdého syra.
- 3
Zabalené palacinky vložíme do zapekacej misy. (obr. č.1)
- 4
Urobíme si zmes: smotana, tavený syr, tvrdý syr. Vznikne nám chutná hmota, ktorú natrieme na vrch palaciniek. (obr. č.2)
- 5
Na vrch som pridal ešte papriku a tvrdý syr ale je na vás či ich tam vôbec dáte ;). (obr. č.3,4,5)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu