Paradajková polievka
Paradajková polievka

Paradajková polievka

saymona - fotkasaymona, 28. mája 2020
Paradajková polievka
Foto: saymona

Milujeme ju, je to jednoduchá klasika.

5 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

1-2 PL
4  ks väčšie
100-150 g
4 ks
3 ks
2 ks




Postup

  1. 1

    V hrnci na oleji opražím múku do svetlohneda, zalejem vodou. Pridám nakrájané paradajky, klinčeky, nové korenie, bobkový list a paradajkový pretlak. Varím na miernom ohni 20 -30 minút.

  2. 2

    Potom polievku precedím. Do precedenej polievky pridám cukor, soľ, mrveničku a sušenú bazalku. Varím ďalších 5 až 10 minút.

Diskusia k receptu

haji
Pěkný, jednoduchý receptík. Pro mě klidně i s moukou, mám radši hustější polívčičku. Pro začátečníky bych doplnila i míru vody, případně počet porcí. Krásné foto!
saymona
@mirop ked nemate rad nemusite zahustovat my mame radsej trochu hustejsiu.

@haji dakujem pekne. Aj my mame radsej hustejsie pilievky. Problem je to ze varim a peciem od oka. A az potom ma napadne ze by som to mohla vsetko odmerat aby som to mala presne. :)

2x haji a sumec
marienka44
Ďakujem za inšpiráciu. Mám svoju paradaj šťavu zavarenú. Robím podobne, ale klinčeky napicham do stredne veľkej a očupanej cibule a tú povarím v polievke. Nemuím loviť klnčeky z polievky von pred podávaním.
saymona
@marienka44 (30.5.2020 14:57) tak kedysi robievala aj moja mama ze davala klinceky do cibule. Domaca stava je domaca. Chcela by som raz mat svoju zahradku a zavarat si vlastne.

1x sumec