Foto: babkamt
Táto polievka je ešte z hrášku , ktorý sa mi urodil vlani . Už so nemôžem dočkať novej úrody hrášku.
Postup
-
1
Z mrazničky som si vybrala hrášok.
-
2
Očistila som si jednu väčšiu mrkvu , jeden petržlen kúsok zeleru a polovicu kalerábu.
-
3
Zeleninu som nakrájala na kocky.
-
4
Už mám všetko pripravené , môžem ísť variť.
-
5
Do hrnca som dala trochu oleja , na ktorom som zeleninu opiekla.
-
6
Opekala som ju asi 3 minúty.
-
7
Zaprášila som ju jednou polievkovou lyžičkou hladkej múky. Chvíľu som ju popražila .
-
8
Potom som zeleninu zaliala vodou. Pridala som soľ , mleté čierne korenie a sušený ligurček.
-
9
Polievku som chvíľu povarila.
-
10
Potom som pridala hrášok.
-
11
Kým sa polievka varila , pripravila som si knedličky. Do hrnčeka som si rozbila 5 kusov prepeličích vajíčok. Osolila som ich.
-
12
K vajíčkam som pridala trochu oleja a hrubú múku .Dobre som hmotu vymiešala.
-
13
Do vriacej polievky som malou lyžičkou hádzala knedličky. Chvíľu som povarila. Uvarené knedličky sa pekne nafúkli.
-
14
No a nakoniec do polievky na tanieri pridám petržlenovú vňať.
Diskusia k receptu