Mini tortičky

myalab - fotkamyalab, 20. decembra 2011
Mini tortičky
Foto: myalab

Tieto tortičky sú mojim vlastným nápadom. Možno sa niekomu zapáčia. Prvý krát som ich robila neterke na svadbu. Teraz na vianočný stôl a zároveň Zobraziť celý popisTieto tortičky sú mojim vlastným nápadom. Možno sa niekomu zapáčia. Prvý krát som ich robila neterke na svadbu. Teraz na vianočný stôl a zároveň ich ponúkam aj Vám.

30
porcií
60 minút
príprava
15 minút
na 165 °C

Suroviny

300 g
120 g
250 g
150 g
1 ks
3 g
Plnka:
150 g alebo mandle
70 g
20 g
0.25 dl
5 PL
Poleva:
100, 40  g
Na ozdobu:
100 g
50 g




Postup

  1. 1

    Linecké cesto pripravíme zmieseným všetkych surovín. Nechame odležať v chladničke najlepšie cez noc. Pred spracovaním ho vyberieme asi hodinu vopred. Z cesta vykrajujeme kolieska asi o priemere 2 cm a hrúbke 1,2 cm. V rúre upečieme do bleda. Na prípravu plnky použijeme obielené mandle alebo lieskovce. Vopred ich v rúre do bledoruzova opečieme. Po vychladnutí ich pomelieme na jemno. pridáme ostatné suroviny a vymiešame plnku.

    Mini tortičky - obrázok 1
  2. 2

    Vychladnuté kolieska pospájame plnkou. Čokoládu si roztopíme nad parou spolu s cerou a a zlepené kolieska v nej zvrchu namočíme. Čokoládu môžeme ešte ozdobit opraženými lupienkami alebo hoblinkami mandlí, lieskovcov, ale aj rôznymi cukrovinkami na ozdobovanie.

    Mini tortičky - obrázok 2
  3. 3

    Marcipán vyvaľkáme na hrúbku asi 1,5 mm a nakrájame na pásiky široke asi 2 cm dlhé toľko, ako je obvod koliesok. Marcipánom obalíme obvod koliesok.

    Mini tortičky - obrázok 3

Diskusia k receptu

elisticka
krasne kolaciky len tie rozmery nejak nechapem....take velmi brube su?
ancicka
parááádne...
čo ma prekvapilo...100 ročna žena.Oprav si vek.
bejgi
krásne a nato, že ich piekla 99 ročná, tak to klobúk dole ;)
myalab
všsetkým vam dakujem za pozitivne komenty a prajem krásne vianoce... :)
hubata
Parádne, môžu byť chuťove veľmi dobré a ešte oceňujem najmä tvoje kreatívne myslenie. Ukladám do KK, niekedy vyskúšam. Vďaka.
chapona
prosím poraď, kde kupuješ marcipán? dáko ho nemôžem v obchode nájsť, niektorá z "varecháčiek" písala aj o marcipáne v prášku zn. Oetker, ale ja som ho u nás v Kauflande nenašla:((
galka01
...krásne sú, len veľká škoda, že mám už napečené.....skúsim na Silvestra....ďakujem.
izabella929
krásne, toto nemá chybu.-) šikulka.-))) až inokedy napečiem...už som s pečením skončila na teraz....
babidka
krasne su a naozaj je niekedy lepsie urobit male torticky ako velku tortu .Su situacie , ked je velka torta neprakticka a zle sa serviruje . Ukladam do KK , prilezitost na ich realizaciu sa najde ;-)
helca103
sú krásne a určite aj veľmi dobré a samé dobré suroviny ....... slinky sa zbiehajú ......... KK
cica2
@myalab tiež ti prajem krásne vianoce a velmi sa mi páčia tvoje mini tortičky...kk :-)
myalab
vsetkym dakujem za pozitivne reakcie :) potesilo...
janger
Krasne si to vymyslela, musia byt velmi dobre (su v nich same dobre veci)! A aj vyzeraju nadherne :-). A este aj ten uctyhodny vek ;-)))!
babav
Krasne a podla obsahu aj fajnove torticky.....sikovna si ! Napis admine,aby ti opravili vek v profile...na 100 rocnu babicku si prilis sumna...ak je to tvoje foto;-))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia