Foto: myalab
Tieto tortičky sú mojim vlastným nápadom. Možno sa niekomu zapáčia. Prvý krát som ich robila neterke na svadbu. Teraz na vianočný stôl a zároveň Zobraziť celý popisTieto tortičky sú mojim vlastným nápadom. Možno sa niekomu zapáčia. Prvý krát som ich robila neterke na svadbu. Teraz na vianočný stôl a zároveň ich ponúkam aj Vám.
porcií
príprava
na 165 °C
Suroviny
300 g |
|
120 g |
|
250 g |
|
150 g |
|
1 ks |
|
3 g |
|
Plnka: | |
150 g alebo mandle |
|
70 g |
|
20 g |
|
0.25 dl |
|
5 PL |
|
Poleva: | |
100, 40 g |
|
Na ozdobu: | |
100 g |
|
50 g |
|
Postup
-
1
Linecké cesto pripravíme zmieseným všetkych surovín. Nechame odležať v chladničke najlepšie cez noc. Pred spracovaním ho vyberieme asi hodinu vopred. Z cesta vykrajujeme kolieska asi o priemere 2 cm a hrúbke 1,2 cm. V rúre upečieme do bleda. Na prípravu plnky použijeme obielené mandle alebo lieskovce. Vopred ich v rúre do bledoruzova opečieme. Po vychladnutí ich pomelieme na jemno. pridáme ostatné suroviny a vymiešame plnku.
-
2
Vychladnuté kolieska pospájame plnkou. Čokoládu si roztopíme nad parou spolu s cerou a a zlepené kolieska v nej zvrchu namočíme. Čokoládu môžeme ešte ozdobit opraženými lupienkami alebo hoblinkami mandlí, lieskovcov, ale aj rôznymi cukrovinkami na ozdobovanie.
-
3
Marcipán vyvaľkáme na hrúbku asi 1,5 mm a nakrájame na pásiky široke asi 2 cm dlhé toľko, ako je obvod koliesok. Marcipánom obalíme obvod koliesok.
čo ma prekvapilo...100 ročna žena.Oprav si vek.
www.oetker.sk/oetker_sk/html/default/debi-87hgmh.sk.h...
Je fakt chutny a velmi dobre sa s nim pracuje. Momentalne je v kauflande nan akcia, tak je asi vypredany. Ale bezne ho tam kupujem, tiez aj tesco aj cba, billa.
@babav @bejgy ten vek tam mam z recesie :)