Foto: marianne
Jedna z mojich prvych kucharskych knih: Dobra kucharka od Marie Hajkovej.Z nej som sa ucila varit.A tento salatik patril medzi moje prvotiny.
15min minút
príprava
príprava
Suroviny
500 g uvarena |
|
podla chuti asi 1 CL čerstvý |
|
1 CL |
|
1 CL |
|
1,5-2 dl |
|
1 CL |
|
1 PL alebo ocot |
|
1 PL zarovnana |
|
1 Pl |
|
Postup
-
1
Ocistenu a umytu cviklu uvarime,vychladnutu olupeme a postruhame na rezance alebo pokrajame na kolieska.Pridame ocisteny postruhany chren,rascu,fenikel a premiesame. Vo vode rozmiesame podla chuti sol,citron.stavu a cukor a nalejeme na cviklu.
-
2
Polejeme olejom,zamiesame a nechame postat.
-
3
Rada ho robim,je rychlo hotovy a vyborny.No a co sme nestihli pojest,lebo so ho robila z 1kg cvikle som dala do poharov a zavarila.Mala som 3 male pohare.
varecha.pravda.sk/recepty/cviklovy-salat/23312-recept.htm...
sk.wikipedia.org/wiki/Wasabi...