Kačacina fotorecept

elekra - fotkaelekra, 29. apríla 2012
Kačacina (fotorecept)
Foto: elekra

Kúpila som kačacie stehná a kačacie prsia. Ich kombináciou vznikol tento jednoduchý a veľmi chutný pokrm.

4
porcie
15-20 minút
príprava
75-90 minút
na 220 - 175 °C

Suroviny

2 ks
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Umyté a osušené kačacie stehná vložím do rímskeho hrnca,

    Kačacina (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    osolím a posypem rascou a dám piecť do rúry na 220 °C cca na 1 hodinu. Potom znížim teplotu na 170°C a dopekám. Medzitým si pripravím kačacie prsia, nakrojím ich na koži

    Kačacina (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    a ochutím soľou, mletým čiernym korením a drvenou rascou z obidvoch strán.

    Kačacina (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Dám si rozohriať panvicu

    Kačacina (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    a opečiem prsia najskôr zo strany, kde je koža

    Kačacina (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    a potom aj z druhej strany. Na obrázku vidno krásne vypečenú kačaciu masť.

    Kačacina (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Opečený kúsok mäsa pridám k upečeným stehnám

    Kačacina (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    a dopekám ešte 10 minút.

    Kačacina (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Po upečení nechám mäso odstáť aspoň 10 -15 minút. Podávala som s udusenou kyslou kapustou na bielom víne

    Kačacina (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    a zemiakovými knedličkami.

    Kačacina (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Tu je manželova porcia (stehno som prekrojila na dve polovice cez kĺb a prsia som nakrájala na centimetrové plátky)

    Kačacina (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    a porcia vhodná pre delenú stravu. Mäso bolo krásne vypečené a nebolo vôbec mastné.

    Kačacina (fotorecept) - obrázok 12

Diskusia k receptu

afataga
tak toto je jedno mojich najoblubenejsich jedal, mam to rada s cervenou kapustou
tatranka
Paráda!!!! Veľmi pekne spracovaný recept.Dala by som si veru.
sovka62
Kačacinu sme mali minulú nedeľu, tentoraz len stehná a piekla som ich rovnako ako ty, len som si mäsko nasolila večer vopred, zdá sa mi, že tak lepšie prejde soľou. Ak pečiem aj prsia, nezvyknem ich piecť zvlášť, jednoducho ich vložím do pekáča spolu so stehnami a mám po starosti. A kapustu sme mali červenú (tú s vínom, jablkami a ríbezľových džemom) a kysnutú knedľu na pare. Ale ti tvoje zemiakové by mi asi chutili lepšie, parené máme hocikedy, zemiakové veľmi zriedka.
1x cajca
elekra
@sovka62 , nechcela som, aby boli tie prsia veľmi vysušené, tak som ich opiekla zvlášť a až na posledných 10 minút som ich dala k tým pečeným stehnám. Boli krásne šťavnaté. A ďakujem za pochvalu zemiakových knedlí. Parené sme mali minulý týždeň u dcéry so sviečkovou na smotane.....
margaretka28
Robím presne ako @sovka ,len knedľu mávam varenú,so zemiakovými som doma neuspela.Veľmi pekný tanier na úvodnej foto.
cica2
zbožňujem toto jedlo, krásny a lákavý receptík! :-)
jarunka
Malo kedy robim kacacinu. Mame radi, ale len malo kedy maju v obchode pekne masite kacice. Dala by som si s cervenou kapustou.
evanaaa
@elekra , pekne sa ti podarili. Mala si ten hrniec (pekáč) aj prikrytý, alebo si piekla od začiatku odokrytý?
elekra
@evanaaa , piekla som zakryté a dokonca som aj tých posledných 10 minút nechala vrchnák na pekáči.
@margaretka28 , už sa mi taniere z tejto sady pomaličky rozbíjajú. Mám kúpenú novú sadu, čisto biele. Ale ja mám rada tie modré....
adaa
Tento recept vyzera famozne ale kedze je pridany do skupiny delena strava je to nespravne nemôze ist hlavna rastlinna strava spolu s hlavmou zivocisnou pecena kacka a zemiakove knedliky spolu pri tejto diete nemozne
elekra
@adaa , k delenej strave patrí ten celkom spodný obrázok, bod č. 12. Ten je uvedený ako vhodný pre delenú stravu. Len kačacie mäsko a dusená kapusta.
finczi
Dnes bol kačací obed. Prsia som pripravila podľa Vás. Výborne sa podarili,aj stehná. Pred ukončením som potrela medom zmiešaným s citrónovou šťavou. Vďaka za radu!

Zaujímavé video z archívu TV Varecha