Foto: elekra
Kúpila som kačacie stehná a kačacie prsia. Ich kombináciou vznikol tento jednoduchý a veľmi chutný pokrm.
porcie
príprava
na 220 - 175 °C
Postup
-
1
Umyté a osušené kačacie stehná vložím do rímskeho hrnca,
-
2
osolím a posypem rascou a dám piecť do rúry na 220 °C cca na 1 hodinu. Potom znížim teplotu na 170°C a dopekám. Medzitým si pripravím kačacie prsia, nakrojím ich na koži
-
3
a ochutím soľou, mletým čiernym korením a drvenou rascou z obidvoch strán.
-
4
Dám si rozohriať panvicu
-
5
a opečiem prsia najskôr zo strany, kde je koža
-
6
a potom aj z druhej strany. Na obrázku vidno krásne vypečenú kačaciu masť.
-
7
Opečený kúsok mäsa pridám k upečeným stehnám
-
8
a dopekám ešte 10 minút.
-
9
Po upečení nechám mäso odstáť aspoň 10 -15 minút. Podávala som s udusenou kyslou kapustou na bielom víne
-
10
a zemiakovými knedličkami.
-
11
Tu je manželova porcia (stehno som prekrojila na dve polovice cez kĺb a prsia som nakrájala na centimetrové plátky)
-
12
a porcia vhodná pre delenú stravu. Mäso bolo krásne vypečené a nebolo vôbec mastné.
@margaretka28 , už sa mi taniere z tejto sady pomaličky rozbíjajú. Mám kúpenú novú sadu, čisto biele. Ale ja mám rada tie modré....