Foto: randoinetta
Všetci máme "tie svoje finty" pri varení, tak ja sa chcem podeliť o to moje. A tým je príprava fazuľovej polievočky mojím spôsobom :-) Zobraziť celý popisVšetci máme "tie svoje finty" pri varení, tak ja sa chcem podeliť o to moje. A tým je príprava fazuľovej polievočky mojím spôsobom :-)
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
500 g |
|
2 ks |
|
2 PL (alebo maslo, olej) |
|
2-3 ks |
|
1 ks |
|
4 ks |
|
3 ks |
|
1,5 ČL |
|
1,5 ČL |
|
podľa chuti |
|
1,5 ČL |
|
3 ks |
|
500 g (tagliatelle) |
|
200 ml |
|
2 PL |
|
Postup
-
1
Deň vopred si dáme namočiť fazuľu. Na druhý deň, dáme do veľkého hrnca 2 PL masti, oleja alebo masla (ja som použila kokosový olej). Keď sa nám rozpustí pridáme na drobno nakrájané 2 väčšie cibule, ktoré opečieme do zlatista, pridáme osušenú fazuľu. Pridáme rascu, bobokový list, ml.čierne korenie, cesnak a 3 - 4 min opekáme len na masti/masle/oleji.
- 2
Potom pomaly podlejeme vodou... Prvú pol hodinu na slabom ohni, aby nám nevrela. Potom vložíme do hrnca koleno aj klobásku a zalejeme vodou len tak, aby bolo koleno aj klobáska ponorené... Cca 1 hod varíme až mäsko úplne nezmäkne. Vytiahneme ho von aj klobásky, pridáme zemiaky, mrkvu a klobásky nakrájané na kolieska. A povaríme.
- 3
Keď sú zemiaky a mrkva uvarené, pridáme smotanu na varenie rozmiešanú s hladkou múkou necháme prevariť a dochutíme podľa vlastnej chuti. Mäsko nakrájame na drobno a dáme späť do hrnca. Podávame s cestovinou (hrubými slížami) poprípade s chlebíkom. Dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu