Čína po žilinsky

afataga - fotkaafataga, 8. januára 2012
Čína po žilinsky
Foto: afataga

Toto je náš obľúbený recept, je to kombinácia niekoľkých receptov z čínskej kuchárskej knihy, je dosť variabilný, čo sa týka použitej zeleniny. Podľa môjho Zobraziť celý popisToto je náš obľúbený recept, je to kombinácia niekoľkých receptov z čínskej kuchárskej knihy, je dosť variabilný, čo sa týka použitej zeleniny. Podľa môjho názoru do číny nepatrí kečup, horčica, vegeta a pod. a ani cibuľa, keď už, tak jedine pór.

4
porcie
20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

marináda:
0,5 dl
0,5 dl
4 ks
4 strúčiky
2 ks
2 PL
4 ks
ešte potrebujeme:
1 ks
1 ks
1 ks
20 dg
ďalej potrebujeme:
 podľa chuti
 podľa chuti
10 dg
2 PL
1 dl




Postup

  1. 1

    Kuracie prsia si nakrájame na rezančeky, z prísad urobíme marinádu a necháme mäso marinovať najlepšie cez noc, nesoliť.

    Čína po žilinsky - obrázok 1
  2. 2

    Všetku zeleninu a huby si nakrájame, aby bolo nachystané, lebo teraz to už pôjde veľmi rýchlo. Zelenina sa dá použiť aj iná, napr. čínska kapusta. Vo woku si rozpálime trochu oleja a mäso na ňom prudko oprečieme, trvá to iba pár minút.

    Čína po žilinsky - obrázok 2
  3. 3

    Teraz pridáme všetku zeleninu a huby a ponaháňame pár minút, niekedy dávam aj ananás, teraz som nedala.

    Čína po žilinsky - obrázok 3
  4. 4

    Pridáme arašídy, ešte pridáme sójovú omáčku, asi tak 1 dl. Vo vode si rozmiešeme škrob a nalejeme do woku, miešeme ešte cca 2 min., ochutnáme a popr. dosolíme. Foto hotového jedla je na tanieri len tak narýchlo, lebo už sme slintali :-) Podávame s ryžou.

    Čína po žilinsky - obrázok 4

Diskusia k receptu

anina43
výborný receptík, vo woku aj ja rada pripravujem mäská, jedlo vyzerá krásne, farebne, hneď by som si dala, ale musim vypustiť arašidy, aj keď by tam mali byť, dúfam, že tým jedlo nepokazím, krásne foto
orchidea
Tak takéto výborné jedlo mám veľmi rada, robím podobné ale uložím si aj tento tvoj recept.
modrykamen
Robím to podobne, akurát do marinády pridám trošku koňaku a trošku vína.Mäsko je potom krehkejšie. Pripravím si dopredu, vo vákuovke vydrží aj niekoľko dní. A mám rýchlo uvarený obed.
wevewe
mnaam.inspirujem sa. len 1 dl sojovej omacky je nejako vela...
diabambulka
no najskôr ma zaujal názov, keďže som od Žiliny a ppo prečítaní receptu šup s ním do KK pretože je to super-rýchly a chutný obed. Spýtam sa keď tam pridáš ananás asi konzervovaný akú kombináciu zeleniny vtedy používaš, čo máš vyskúšané a dávaš ho spolu aj s arašidami ( používaš solené, alebo nesolené) ? asi by boli lepšie nesolené, ale radšej sa opýtam :-) ďakujem
dajanca
robím podobne, keď dám ananásový kompót tak len šampiňóny... inokedy so zeleninou... je to mňamka... :-)
2010
Ja komentujem na poznamku ze do ciny nepatri cibula? to zalezi uplne od receptu a cibula sa bezne pouziva .



2010
youtube rozdelilo video na dve tu je druha cast cina s cibulou ..



afataga
dakujem za komentare a odpovedam na otazky:
kto nemoze arasidy, nemusia tam byt, jedlo bude trosku ine ale tiez dobre, mozu sa dat aj mandle
1 dl sojovej omacky sa mne zda akurat, nemeriam to, davam od oka ak das menej, chut bude menej vyrazna, ta omacka dava dominantnu chut, ale kazdemu chuti ine, kludne daj menej
arasidy pouzivam solene, preto jedlo nesolim, az po ochutnani, lebo omacka aj arasidy su slane
ked davam ananas davam tu istu zeleninu, ale viac chilli aby sa chute vyvazili, moze sa dat aj trochu poru
s tym konakom a vinom je dobry napad, konak sa ale u nas nepije, ale vinko sa vzdy nejake najde, niekedy skrob na konci macam vo vine a tym zalejem, je to potom zas ine
co sa tyka cibule, kazdy ma iny nazor, mne tam nepasuje
tinca
ja tiež používam do číny aj cibuľu, ale aj pór,záleží od rcp
babi
Ja mám recept na čínu, - od čínskeho kuchára- kde sa pridáva cibuľa nakrájaná na tenké plátky, ktoré ešte rukou rozoberiem , hneď po odstavení z platne,alebo plynu, premieša sa , zakryje a nechá 5-10 min odležať. Dodá to jedlu skvelú chuť
remcula
I já dávám do číny cibuli. Určitě je to na chuti každého z nás.
afataga
s kukuricou som to neskusala, ta podla mna patri skor do mexickej kuchyne
afataga
ja mam dve kucharske knihy na cinsku kuchynu a v ziadnom recepte nie je cibula, ale komu to tak chuti nech si da
sneica
paraaada vyzera to super....pacia sa mi aj fotky...:)
betty21
vyzerá to perfektne, tiež niekedy dávam ananas
jana7
Už som vyskúšala urobiť ten sečuan ostrý a veľmi sa mi podaril, ďakujem za inšpiráciu. Nedala som tam arašídy a cuketu inak všetko ako píšeš aj ty a bolo to fantastické,mňam. Maš super recepty.
elixir
Mutáciu tohoto sme dnes papali na obed. Nemala som šampiňóny, čili papričky, škrobovú múčku ani kuracie prsia... ale morčacie... dala som tam aj kukuricu... miesto čili papričiek som dala trošku čili pasty a miesto škrobovej múčky hladkú múku. Dala som menej oleja aj sójovej omáčky. Do ryže som pridala hrozienka a rozmarín. Vlastne, už to s čínou asi moc spoločného nemalo. Ale bolo to mňam a základ bol odtiaľto. Ďakujem. :)
afataga
@elixir zampiony nemusia byt a podla mna tam kukurica nepatri, aspon mne tam nepasuje a celkovo sa jej snazim vyhybat, pretoze neviem ktora je geneticky modifikovana a ktora nie, sojovu omacku si da kazdy podla svojej chuti aj chilli, niekto vobec nema rad palive, ale s mukou si to naozaj neviem predstavit :-) hlavne ze vam chutilo, nabuduce isto skus so skrobom, som rada, ze som poskytla inspiraciu
marekpo
Veľmi pekne ďakujem za recept. Dlho som sa odhodlával že skúsim china food a vďaka vášmu receptu som to vyskúšal. Máličko som improvizoval ale v podstate to bolo podľa návodu.
eviana
@afataga , tak takéto ja môžem hocikedy... a môže sa to volať aj JOŽO, mne je to ale že úplne jedno, chutilo by mi komplet šecko :)
pacinka
Práve sme dovečerali, veľmi sme si pochutili, ďakujem za recept.
labuska
robievam podla tohto receptu , upravujem podla svojej chuti a vždy je to super dakujem za základný recept