Foto: evusik
Táto polievka je veľmi rýchlo hotová, je taká výdatná že poslúži nielen ako polievka, ale aj ako hlavné jedlo. Preto ju rada robím v Zobraziť celý popisTáto polievka je veľmi rýchlo hotová, je taká výdatná že poslúži nielen ako polievka, ale aj ako hlavné jedlo. Preto ju rada robím v čase, keď chodíme na výlety do prírody a po príchode domov je treba rýchlo niečo teplé do brucha.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Základ tejto polievky je kuracie mäso, sójová omáčka, čínska zelenina a ryžové slíže, teda veci ktoré môžeme mať v komore alebo v mrazáku. Ostatné ako pór, šampiňóny môžete dať ale aj nemusíte. Takisto kuracie prsia môžete nahradiť uvareným slepačím mäsom. Dôležité je, aby mäso bolo nakrájané na veľké kocky, aby sa v polievke nestratilo.
-
2
Kuracie prsia pokrájame na väčšie kúsky, polejeme sójovou omáčkou a necháme marinovať 5 minút. Mäso sprudka urestujeme, pridáme pór nakrájaný na kolieska, hríbiky, mrazenú zeleninu, zalejeme vriacou vodou, pridáme bujón, dochutíme. Hneď ako polievka zovrie pridáme slíže a odstavíme zo sporáka.
-
3
Prikryjeme pokrievkou a necháme odpočívať, slíže sa nesmú variť.
2. musím pochváliť pani... tetuu... ale asi pani evu za recept
3. musím pochváliť recept... je to niečo úúplne ale úúplne originálne a ešte by som doporučila dať tam aj čínsku kapustu... jedla som to tak v jednej reštaurácí v nietr... neviem... bolaa to čínska reštika... tuším sa volala Felix alebo Fenix...?? to si už nepamatám ale dali čínsku kapustu... mnam... bolo to vinikajúce... =DD
ďakujem :-) dúfam, že ťa recept nesklame, ja ho varím už roky s rôznymi obmenami a vždy si pochutíme